22.05. Onneksi olkoon: Hemminki, Hemmo | Palaute
Koko Helsinki

Mikä rippikoulu on?

21.01.2019, 12:37
Rippikoulussa tarjoamme osallistujille turvallisen ympäristön ajankohtaisten elämänkysymysten käsittelyyn.

Nuorten rippikouluun pääsee sinä vuonna, jonka aikana täyttää 15 vuotta. Ilmoittautuminen Helsingin rippikouluihin on edellisen vuoden lokakuussa.

Rippikouluja järjestävät paikalliset seurakunnat. Tarkempia tietoja saa kunkin seurakunnan rippikoulusivulta. Niihin löydät linkit näiltä sivuilta.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Tietoja aikuisten ryhmistä ja yksityisrippikoulusta saa paikallisesta seurakunnasta.

Nuoret saavat vaikuttaa oman rippikoulunsa sisältöön. Lähtökohtana ovat juuri tässä rippikoulussa toimivan ryhmän kysymykset. Rippikoulussa voi kohdata erilaisia asioita harrastavia nuoria sekä kokea pyhyyttä ja iloa. Rippikoulussa nuoret kantavat vastuuta itsestään, muista ihmisistä ja ympäristöstä. Rippikoulu antaa näkymiä Kristuksen kirkkoon moninaisena ja erilaisten ihmisten yhteisönä. Kristinuskon sisältöjen ja oman elämän välisten merkitysten etsiminen on oleellinen osa rippikoulua. Rippikoulussa on tilaa opetella hoitamaan omaa hengellistä elämää toimien, hiljentyen ja osallistuen. Rippikoulu ja konfirmaatio vahvistavat uskoa ja rohkaisevat elämään kristittynä.

Rippikoulussa noudatetaan uutta Rippikoulusuunnitelmaa 2017.

Pääkaupunkiseudun nuoret arvioivat vuonna 2018, että rippikoulu on turvallinen paikka ja siellä voi kokea yhteyttä, turvallisuutta, pyhyyttä ja iloa. Lue lisää Kirkko & kaupunki -lehden artikkelista!