27.10. Onneksi olkoon: Helli, Hellin, Hellä, Helle | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Rippikoulu

Rippikoulu - seikkailu, jonka voi kokea vain kerran

Iltaohjelmaa isosten vetämänä ja Punaisen laulukurjan lauluja, uusia ystäviä, yhdessäoloa ja oppitunteja rennolla otteella. Mitkä ovat sinun riparimuistosi? Mitä jäit kaipaamaan tai mistä muistosta et olisi valmis mistään hinnasta luopumaan?

Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jonka aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan, ja sekä yksin että yhdessä pohditaan kysymyksiä uskosta ja elämästä.

Useimmiten rippikoulu käydään Suomessa sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain reilusti yli 80 %. Rippikouluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Rippikouluun ovat kaikki tervetulleita. Jos rippikoululaista ei ole kastettu, hänet voidaan kastaa rippikoulun aikana. Jos nuori on kastettu, mutta ei ole kirkon jäsen, voi hän halutessaan liittyä kirkkoon. Konfirmoiduksi voivat tulla ainoastaan kirkkoon kuuluvat.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Aikuisrippikouluun voi osallistua myös verkossa, omassa tahdissaan ja omalla tavallaan.

Leiririppikoulu on yleisin rippikoulumuoto, mutta se ei sovi kaikille. Pienryhmä voi olla turvallisempi ja oppimisen sekä vuorovaikutuksen kannalta parempi kuin iso ryhmä. Myös erityisryhmille järjestetään omia rippikouluja.

(evl.fi)

H‍aluatko kysyä rippikouluista Tuomiokirkkoseurakunnassa?