18.05. Onneksi olkoon: Erkki, Eero, Eerik, Eerika, Eerikki, Erkka | Palaute
Koko Helsinki

Malmin seurakunnan johtoon Elina Perttilä

Malmin seurakunta

09.11.2021, 20:00 /  päivitetty 09.11.2021, 21:44
Malmin kirkkoherraksi Koillis-Helsinkiin on valittu Malmin seurakunnan hallintopappi ja eteläisen alueen johtava pappi Elina Perttilä. Perttilä aloittanee virassa alkukeväällä 2022.
Kuvassa Elina Perttilä

Malmin seurakuntaneuvosto valitsi vaalikokouksessaan 9.marraskuuta Malmin seurakunnan kirkkoherraksi TT Elina Perttilän.

Perttilä valittiin ensimmäisellä äänestyskierroksella. Vaalissa annettiin yhteensä 17 ääntä, joista Elina Perttilä sai 13 ääntä ja Tuomas Hynynen 4 ääntä.

Kaikkiaan hakijoita oli seitsemän. Heistä viime vaiheessa olivat Perttilän lisäksi Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen, Helsingin yliopiston oppilaitospappi Laura Mäntylä ja Vantaan seurakuntayhtymän johtaja Kirsi Rantala.


Laaja-alainen ja kokenut osaaja johtoon

”Malmin seurakunta on yksi Suomen suurimpia seurakuntia. Elina Perttilällä on hyvät edellytykset kokemuksen, koulutuksen ja hakuprosessissa ilmaistun työotteen ja johtamisvision perusteella johtaa Malmin kokoista seurakuntaa.”, todetaan seurakuntaneuvoston esityksessä.

Elina Perttilä on 46-vuotias pappi ja koulukseltaan teologian tohtori. Järvenpäässä perheineen asuva Perttilä on työskennellyt koko ikänsä Helsingissä. Hänet on vihitty papiksi vuonna 2003. Seurakuntatyön lisäksi Perttilä on toiminut raamatuntutkijana Helsingin yliopistossa, josta väitteli vuonna 2013, ja on toiminut opettajana Diakissa.

Vuodesta 2013 lähtien Elina Perttilä on työskennellyt Malmin seurakunnassa, ensin seurakuntapappina Jakomäessä ja vuodesta 2018 lähtien johtavana aluepastorina eteläisen alueen eli Pihlajamäen, Pihlajiston, Viikin ja Viikinmäen alueella. Vuodesta 2019 Perttilä on toiminut aluepastorin tehtävän lisäksi Malmin seurakunnan hallintopappina.

Seurakuntaneuvoston esityksessä todetaan, että Elina Perttilällä on hakijoista laaja-alaisin viran tehtävään ja erityisvaatimuksia vastaava osaaminen eri osa-alueilla.

”Elina Perttilällä on usean vuoden kokemus esimies- ja johtamistehtävistä isossa organisaatiossa. Hän tuntee hyvin talouden ja toiminnan johtamisen ajantasaiset ja strategiset kysymykset Malmin seurakunnassa, ja osana Helsingin seurakuntayhtymää. Perttilällä on vahva kaupunkiympäristön tuntemus ja hyvät valmiudet johtaa seurakuntaa muutosprosesseissa. Teologiset jatko-opinnot antavat näkökulmaa käydä vuoropuhelua muuttuvassa toimintaympäristössä.”

”Olen iloinen, että saamme Elina Perttilästä johtajan, jolla on hyvä taito kohdata arvostavasti erilaisia ihmisiä, monipuolista työkokemusta ja syvällistä teologista osaamista, joka tämän kirkkoherran viran hoidossa on tärkeää.”, sanoo Malmin seurakuntaneuvoston kokousten puheenjohtaja Tuula Pontela.

Viranhoitomääräyksen kirkkoherralle antaa Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli ja kirkkoherran asettaa virkaansa piispa Teemu Laajasalo. Virkaanasettamismessusta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Seurakunnan kirkkoherrana viisi vuotta toiminut Heikki Arikka valittiin Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiön ja Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi kesäkuussa 2021.

Lue lisää kirkkoherran vaalin kulusta täältä


Malmin seurakunta

Koillis-Helsingissä sijaitseva Malmin seurakunta on yksi Suomen ja samalla maailman suurimmista luterilaisista seurakunnista.

  • Seurakunnan alueella asuu noin 100 000 helsinkiläistä, joista noin 49 000 on seurakunnan jäseniä.
  • Seurakunnalla on kuusi kirkkoa ja kolme seurakuntakotia
  • Työntekijöitä on 85.
  • Seurakunnan talousarvio on noin 6 miljoonaa euroa

Malmin seurakunta on viime vuosina tullut tunnetuksi uudenlaisista tavoista kohdata kaupunkilaisia siellä missä ihmiset ovat, kuten papeista, joita voi tavata ostareilla, Malmin Teboililla tai hautausmaalla, joulusaunasta torilla ja Lasten pyhäinpäivän elämyksellisestä perhetapahtumasta Malmin hautausmaalla sekä yhteiskunnallisesta työstään, jonka osana rap-artisti Paleface tuotti dokumentaristisen Malmin ääni -lyhytelokuvan seurakunnalle Katso millainen oli Malmin seurakunnan koronavuosi 2020.


Haastattelut: Viestintäjohtaja Anu Merenlahti, p. 050 5284 453