02.08. Onneksi olkoon: Kimmo | Palaute
Malmin seurakunta

Kirkkoherran vaali 2021

Malmin seurakunta

07.06.2021, 11:34 /  päivitetty 09.06.2021, 16:27
Malmin seurakunta elää ja toimii rohkeasti koillishelsinkiläisten arjessa ja elämän taitekohdissa. Haluamme tavoittaa kaupunkilaiset siellä missä he ovat ja rakentaa tulevaisuuden kirkkoa ihmisten kanssa. Etsimme parhaillaan seurakunnalle johtajaa. Tästä löydät tietoa hakuprosessista.
kirkkoherran vaali Malmin seurakunnassa tietoa

Malmin seurakunnan kirkkoherran viran hakijat

Malmin seurakunnan kirkkoherran virkaa hakivat 9.6.2021 klo 15.00 päättyneen hakuajan puitteissa seuraavat seitsemän hakijaa:

Hynynen Tuomas

Mäntylä Laura

Perttilä Elina

Punkka Anni

Rantala Kirsi

Waris Timo

Vilkkilä Jaani

Malmin seurakunta on

Koillis-Helsingissä sijaitseva Malmin seurakunta on yksi Suomen suurimmista luterilaisista seurakunnista. Alueella asuu yli 100 000 kaupunkilaista, joista noin 50 000 on seurakunnan jäseniä. Työntekijöitä seurakunnassa on 85. Seurakunta on moninainen ja ulottuu laajalle alueelle Viikistä Ala-Tikkurilaan, Jakomäestä Siltamäkeen. Seurakunnalla on kuusi kirkkoa ja kolme seurakuntakotia. Yhä enemmän ihmisiä kohdataan kännykässä, kaduilla ja ostareilla.

Malmin seurakunta elää ja toimii rohkeasti koillishelsinkiläisten arjessa ja elämän taitekohdissa. Haluamme tavoittaa kaupunkilaiset siellä missä he ovat ja rakentaa tulevaisuuden kirkkoa ihmisten kanssa.

Tapahtunutta

  • Malmin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 27.4.2021 pyytää kirkkoherran viran auki julistamista Helsingin tuomiokapitulilta ja päätti antaa lausunnon välillisestä vaalitavasta sekä hyväksyi viran erityistarpeet ja aikataulun.
  • Tuomiokapituli julisti haettavaksi Malmin seurakunnan kirkkoherran viran istunnossaan 12.5.Hakuilmoitus oli luettavissa KirkkoHR-palvelussa. Hakuaika virkaan päättyi keskiviikkona 9.6.2021 klo 15.00.


Hakuilmoitus

Kirkkoherraan haku Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli julistaa haettavaksi Malmin seurakunnan kirkkoherran viran vaalilla, jonka toimittaa seurakuntaneuvosto.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon suorittanut pappi. Virkaan vaaditaan lisäksi seurakuntatyön johtamisen tutkinto. Viran kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtämisen taito. Hakemuksen liitteenä tulee olla nimikirjaote, josta ilmenee esteettömyys hakea kirkkoherran virkaa sekä lääkärintodistus. Lääkärintodistuksesta tulee ilmetä, että sen käyttötarkoituksena on kirkkoherran viran hakeminen. Virantäytössä voidaan käyttää hyväksi psykologista soveltuvuusarviointia.

Viran erityiset tarpeet on määritelty seuraavasti:

Malmin seurakunnan kirkkoherralta edellytetään:

  • Hyvää suuren seurakunnan työn ja hallinnon tuntemusta sekä kaupunkikulttuurin ymmärtämistä
  • Ymmärrystä seurakuntayhtymään kuuluvan seurakunnan strategisesta, hallinnollisesta ja taloudellisesta johtamisesta
  • Johtamistaitoja muuttuvassa toimintaympäristössä sekä hyviä henkilöstö- ja talousjohtamisen taitoja
  • Muutosvalmiutta sekä kykyä johtaa muutoksia
  • Vahvaa teologista osaamista sekä hengellistä ja yhteiskunnallista avarakatseisuutta ja tasapuolisuutta
  • Taitoja monikulttuurisuuden ja katsomusten kohtaamiseen
  • Verkostoitumis- ja yhteistyötaitoja
  • Vuorovaikutteisia ja monipuolisia viestintätaitoja

Hakuaika virkaan päättyy keskiviikkona 9.6.2021 klo 15.00. Viran hakijoita pyydetään varautumaan haastatteluun ma 14.6. ja to 17.6.2021. Tuomiokapituli antaa hakijoista lausunnon seurakunnalle. Hakemuksista tehdyn yhdistelmän muodostama henkilörekisteri ja tuomiokapitulin tekemä henkilöarvio hakijoista eivät ole yleisöjulkisia. Hakijoista annetun lausunnon johtopäätösosa on julkinen, julkisuuslaki 6 § 6 k.

Tehtävään haetaan ensisijaisesti KirkkoHR:n sähköisellä hakulomakkeella. Toissijaisesti hakemukset voi lähettää Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulille osoitettuna osoitteella Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki; sähköposti: helsinki.tuomiokapituli@evl.fi.