29.09. Onneksi olkoon: Mikko, Mika, Mikael, Miika, Miikka, Miska, Miko, Mikaela | Palaute
Malmin seurakunta

Malmin kirkkoherran valinta etenee

Malmin seurakunta

07.06.2021, 11:34 /  päivitetty 23.09.2021, 09:32
Malmin seurakunnan uuden kirkkoherran valinnassa siirrytään seuraavaan vaiheeseen. Tästä löydät tietoa hakuprosessista.
kirkkoherran vaali Malmin seurakunnassa tietoa

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on kesän aikana haastatellut hakijat ja on istunnossaan 22.9. antanut lausunnon hakijoiden kelpoisuudesta ja ansiotuneisuudesta. Lue tuomiokapitulin lausunto täältä Nyt hakuprosessi siirtyy seurakuntaan.

Kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Lopen seurakunnan kirkkoherra Tuomas Hynynen, Helsingin yliopiston oppilaitospappi Laura Mäntylä, Malmin seurakunnan hallintopappi ja eteläisen alueen johtava aluepappi Elina Perttilä, Malmin seurakunnan keskisen alueen johtava aluepappi Anni Punkka, Vantaan yhteisen seurakuntatyön johtaja Kirsi Rantala, Helsingin seurakuntayhtymän poliisipappi Jaani Vilkkilä ja Kokemäen vs. kirkkoherra, kenttärovasti Timo Waris.

Tutustu hakijoiden omiin esittelyihin täällä


Kirkkoherra valitaan marraskuussa

Malmin seurakunnan kirkkoherranvaali järjestetään välillisenä vaalina. Tämä tarkoittaa, että seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran vaalikokouksessaan 9.11.

Tietoa hakijoista löydät Malmin seurakunnan nettisivuilla ja somekanavissa, jossa muun muassa julkistetaan esittelyvideot sunnuntaina 3.10. Seurakuntaneuvosto haastattelee hakijat lauantaina 2.10 ja päättää 12.10. kokouksessaan jatkoon valittavat. Seurakunnalle avoin vaalipaneeli järjestetään keskiviikkona 27.10 klo 18 Malmin kirkossa. Tilaisuus striimataan seurakunnan kanaviin.


Tulossa seuraavaksi

 • Seurakuntaneuvosto haastattelee hakijat lauantaina 2.10. ja päättää 12.10. kokouksessaan jatkoon valittavat.
 • Ehdokkaiden esittelyvideot julkaistaan sunnuntaina 3.10. nettisivuilla ja alkuviikosta somekanavilla
 • Seurakunnalle avoin vaalipaneeli järjestetään keskiviikkona 27.10 klo 18 Malmin kirkossa. Tilaisuus striimataan seurakunnan kanaviin.
 • Seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran vaalikokouksessa tiistaina 9.11. klo 18.

Tapahtunutta

 • Malmin seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan 27.4.2021 pyytää kirkkoherran viran auki julistamista Helsingin tuomiokapitulilta ja päätti antaa lausunnon välillisestä vaalitavasta sekä hyväksyi viran erityistarpeet ja aikataulun.
 • Tuomiokapituli julisti haettavaksi Malmin seurakunnan kirkkoherran viran istunnossaan 12.5.Hakuilmoitus oli luettavissa KirkkoHR-palvelussa. Hakuaika virkaan päättyi keskiviikkona 9.6.2021 klo 15.00. Virkaan hakijoita oli seitsemän.
 • Tuomiokapituli haastatteli hakijat kesällä 2021 ja antoi lausunnon hakijoiden kelpoisuudesta 22.9.2021. Nyt hakuprosessi siirtyy seurakuntaan.Hakuilmoitus

Kirkkoherraan haku Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli julistaa haettavaksi Malmin seurakunnan kirkkoherran viran vaalilla, jonka toimittaa seurakuntaneuvosto.

Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon suorittanut pappi. Virkaan vaaditaan lisäksi seurakuntatyön johtamisen tutkinto. Viran kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtämisen taito. Hakemuksen liitteenä tulee olla nimikirjaote, josta ilmenee esteettömyys hakea kirkkoherran virkaa sekä lääkärintodistus. Lääkärintodistuksesta tulee ilmetä, että sen käyttötarkoituksena on kirkkoherran viran hakeminen. Virantäytössä voidaan käyttää hyväksi psykologista soveltuvuusarviointia.

Viran erityiset tarpeet on määritelty seuraavasti:

Malmin seurakunnan kirkkoherralta edellytetään:

 • Hyvää suuren seurakunnan työn ja hallinnon tuntemusta sekä kaupunkikulttuurin ymmärtämistä
 • Ymmärrystä seurakuntayhtymään kuuluvan seurakunnan strategisesta, hallinnollisesta ja taloudellisesta johtamisesta
 • Johtamistaitoja muuttuvassa toimintaympäristössä sekä hyviä henkilöstö- ja talousjohtamisen taitoja
 • Muutosvalmiutta sekä kykyä johtaa muutoksia
 • Vahvaa teologista osaamista sekä hengellistä ja yhteiskunnallista avarakatseisuutta ja tasapuolisuutta
 • Taitoja monikulttuurisuuden ja katsomusten kohtaamiseen
 • Verkostoitumis- ja yhteistyötaitoja
 • Vuorovaikutteisia ja monipuolisia viestintätaitoja

Hakuaika virkaan päättyy keskiviikkona 9.6.2021 klo 15.00. Viran hakijoita pyydetään varautumaan haastatteluun ma 14.6. ja to 17.6.2021. Tuomiokapituli antaa hakijoista lausunnon seurakunnalle. Hakemuksista tehdyn yhdistelmän muodostama henkilörekisteri ja tuomiokapitulin tekemä henkilöarvio hakijoista eivät ole yleisöjulkisia. Hakijoista annetun lausunnon johtopäätösosa on julkinen, julkisuuslaki 6 § 6 k.

Tehtävään haetaan ensisijaisesti KirkkoHR:n sähköisellä hakulomakkeella. Toissijaisesti hakemukset voi lähettää Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulille osoitettuna osoitteella Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki; sähköposti: helsinki.tuomiokapituli@evl.fi.

Malmin seurakunta on

Koillis-Helsingissä sijaitseva Malmin seurakunta on yksi Suomen suurimmista luterilaisista seurakunnista. Alueella asuu yli 100 000 kaupunkilaista, joista noin 50 000 on seurakunnan jäseniä. Työntekijöitä seurakunnassa on 85. Seurakunta on moninainen ja ulottuu laajalle alueelle Viikistä Ala-Tikkurilaan, Jakomäestä Siltamäkeen. Seurakunnalla on kuusi kirkkoa ja kolme seurakuntakotia. Yhä enemmän ihmisiä kohdataan kännykässä, kaduilla ja ostareilla.

Malmin seurakunta elää ja toimii rohkeasti koillishelsinkiläisten arjessa ja elämän taitekohdissa. Haluamme tavoittaa kaupunkilaiset siellä missä he ovat ja rakentaa tulevaisuuden kirkkoa ihmisten kanssa.