14.08. Onneksi olkoon: Onerva, Kanerva | Palaute
Koko Helsinki

Helsingin seurakunnissa on monipuolista pyhäkoulutoimintaa

26.01.2022, 09:39 /  päivitetty 28.01.2022, 14:15
Hei, lapset! Pyhäkoulu on teidän oma jumalanpalvelus, jossa tutustutaan toiminnan ja leikin avulla elämän ja uskon tärkeisiin asioihin.
lasten Päkä ja Pulmu istuvat tuolilla

Vuonna 2022 monet Helsingin seurakunnat tarjoavat pyhäkouluja. Niiden joukossa on kokoontuvia pyhäkouluja, kirjepyhäkoulua, nettisisältöjä ja monenlaisia viikonlopputapahtumia lapsille ja perheille.

Pyhäkoulu on usein sunnuntain jumalanpalveluksen aikana, mutta se voi olla myös muuna viikonpäivänä ja kellonaikana. Osassa seurakunnista pyhäkoulu kokoontuu joka viikko, osassa kerran kuussa ja jossain periodipyhäkouluna esimerkiksi joulun tai pääsiäisen alla.

Kirjepyhäkoulu on lapsen nimellä kotiin tulevaa postia. Se sisältää esimerkiksi kirjeen lapselle ja vanhemmalle, värityskuvia tai puuhatehtäviä ja muita yhteisen toiminnan ideoita. Kirjepyhisposteja lähetetään yleensä muutamia toimintakauden aikana. Mukana on myös tietoa seurakunnan tapahtumista. Kirjepyhäkoulu on maksuton.

Kirjepyhäkoulu toimii seuraavissa seurakunnissa: Lauttasaari, Malmi, Mikael, Pakila, Pitäjänmäki, Tuomiokirkko ja Vartiokylä (ks. linkit alla olevassa listassa). Mikäli omalla asuinalueellasi ei järjestetä kirjepyhäkoulua, voit olla yhteydessä toisen seurakunnan kirjepyhäkoulusta vastaavaan henkilöön.

Pyhäkouluja ohjaavat pääasiassa vapaaehtoiset ohjaajat, ja heitä etsitään jatkuvasti lisää mukaan antoisaan tehtävään. Ilman vapaaehtoisten panosta pyhäkouluja ei useinkaan voida toteuttaa. Seurakuntien työntekijät perehdyttävät, kouluttavat ja tukevat vapaaehtoisia tehtävässä. Pyhäkoulua voi ohjata myös työparina tai -tiiminä vapaaehtoisten ja työntekijöiden kesken omien aikataulujen mukaan. Ohjaajat voivat hyödyntää siinä omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan, esimerkiksi musiikkia, käden taitoja tai liikuntaa.

Tästä pääset lukemaan lisää eri seurakuntien pyhäkouluvaihtoehdoista:

LAUTTASAARI - jokaviikkoista pyhäkoulua ja kirjepyhäkoulua

MALMI - pyhäkouluja eri kirkoilla ja kirjepyhäkoulua

MIKAELIN SRK - kirjepyhäkoulua

PAAVALI - tule mukaan ideoimaan PikkuPaavalit -pyhäkouluryhmää

PAKILA - kirjepyhäkoulua

PITÄJÄNMÄKI - pyhäkoulua ja kirjepyhäkoulua

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA - lauantaiaamupäivien perhepyhis ja kirjepyhis

ROIHUVUORI – pyhäkoulua Roihuvuoren kirkolla

VARTIOKYLÄ - kirjepyhäkoulua

Muutokset mahdollisia mm. koronatilanteesta johtuen.

Jos toivot tietoa muiden kuin yllä olevien seurakuntien pyhäkouluista, voit ottaa yhteyttä alueesi seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaajaan tai kasvatuksen pappiin tai yhteisen seurakuntatyön varhaiskasvatuksen sihteeriin Päivi Vuorelma-Gladiin (paivi.vuorelma-glad@evl.fi, p. 09 2340 2508).