29.02. Onneksi olkoon: | Palaute
Koko Helsinki

Helsingin seurakunnissa on monipuolista pyhäkoulutoimintaa

26.01.2022, 09:39 /  päivitetty 19.01.2023, 20:34
Hei, perheet! Pyhäkoulu on lasten oma ja lasten näköinen jumalanpalvelus, jossa tutustutaan toiminnan ja leikin avulla elämän ja uskon tärkeisiin asioihin.
lasten Päkä ja Pulmu istuvat tuolilla

Kouluvuonna 2022-2023 monet Helsingin seurakunnat tarjoavat pyhäkouluja. Niiden joukossa on kokoontuvia pyhäkouluja, kirjepyhäkoulua, nettisisältöjä ja monenlaisia ilta- ja viikonlopputapahtumia lapsille ja perheille.

Pyhäkoulu on usein sunnuntain jumalanpalveluksen aikana, mutta se voi olla myös muuna viikonpäivänä ja kellonaikana. Osassa seurakunnista pyhäkoulu kokoontuu joka viikko, osassa kerran kuussa ja jossain periodipyhäkouluna esimerkiksi joulun tai pääsiäisen alla.

Kirjepyhäkoulu on lapsen nimellä kotiin tulevaa postia. Se sisältää esimerkiksi kirjeen lapselle ja vanhemmalle, värityskuvia tai puuhatehtäviä ja muita yhteisen toiminnan ideoita. Kirjepyhisposteja lähetetään yleensä muutamia toimintakauden aikana. Mukana on myös tietoa seurakunnan tapahtumista. Kirjepyhäkoulu on maksuton.

Kirjepyhäkoulu toimii seuraavissa seurakunnissa: Kannelmäki, Lauttasaari, Malmi, Mikael, Pakila, Pitäjänmäki, Tuomiokirkko (ks. linkit alla olevassa listassa). Mikäli omalla asuinalueellasi ei järjestetä kirjepyhäkoulua, voit olla yhteydessä toisen seurakunnan kirjepyhäkoulusta vastaavaan henkilöön.

Pyhäkouluja ohjaavat pääasiassa vapaaehtoiset ohjaajat, ja heitä etsitään jatkuvasti lisää mukaan antoisaan tehtävään. Ilman vapaaehtoisten panosta pyhäkouluja ei useinkaan voida toteuttaa. Seurakuntien työntekijät perehdyttävät, kouluttavat ja tukevat vapaaehtoisia tehtävässä. Pyhäkoulua voi ohjata myös työparina tai -tiiminä vapaaehtoisten ja työntekijöiden kesken omien aikataulujen mukaan. Ohjaajat voivat hyödyntää siinä omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan, esimerkiksi musiikkia, käden taitoja tai liikuntaa. Ota yhteyttä joko suoraan sen seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaajaan / kasvatuksen pappiin, missä tahtoisit toimia vapaaehtoisena tai seurakuntien yhteisten palveluiden Päivi Vuorelma-Gladiin.

Linkeistä pääset lukemaan lisää eri seurakuntien pyhäkouluvaihtoehdoista:

HAAGA - uusi iltapyhäkoulu 3–6-vuotiaille joka toinen viikko

KANNELMÄKI - uusi kirjepyhäkoulu

LAUTTASAARI - kirjepyhäkoulu ja sunnuntain pyhäkoulu

MALMI - pyhäkouluja eri kirkoilla erilaisiin kellonaikoihin sunnuntaisin sekä kirjepyhäkoulu

MIKAELIN SRK - kirjepyhäkoulu (Uuden Mikaelin seurakunnan eli Vartiokylän ja Mikaelin seurakunnan kirjepyhäkoulut yhdistyivät syyskuussa 2022)

PAAVALI - Pikkupaavalit-pyhäkouluryhmä kokoontuu iltaisin

PAKILA - kirjepyhäkoulu

PITÄJÄNMÄKI - kirjepyhäkoulu; pyhäkoulunopettajan etsintä menossa

TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA - leikkilauantait ja kirjepyhis, lisäksi MiniTuomaat- pyhäkoulu sunnuntai-iltaisin Agricolan kirkossa Tuomasmessujen aikana


Muutokset mahdollisia.

Jos toivot tietoa muiden kuin yllä olevien seurakuntien pyhäkouluista, voit ottaa yhteyttä alueesi seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaajaan tai kasvatuksen pappiin tai yhteisen seurakuntatyön varhaiskasvatuksen sihteeriin Päivi Vuorelma-Gladiin (paivi.vuorelma-glad@evl.fi, p. 09 2340 2508).