24.11. Onneksi olkoon: Lempi, Lemmikki, Sivi | Palaute
Koko Helsinki

Hermannin Diakoniatalon Varustamo

23.11.2020, 08:49
Kohtaamme haavoittuvassa asemassa olevia asunnottomia, paperittomia, vankeja ja päihteistä kärsiviä ja heidän läheisiään sekä tuemme seurakunnissa tehtävää päihdetyötä. Tavoitteenamme on tukea asiakasta yksilönä sekä yhteisön jäsenenä.
Kuvassa Hermannin diakoniatalo valkoinen neliskanttinen rakennus
Jätä taakkasi Herran käteen, hän pitää sinusta huolen. Psalmi 55:25

Cafe Hermanni avoinna 23.11.-13.12.2020:

ma klo 9.30-13.00

ti KIINNI

ke klo 9.30-18.00

to klo 9.30-13

pe KIINNI

Viikkotoiminta:

* Hartaushetki arkisin klo 9.15

* Päivystys: diakoniatyöntekijä/ pappi tavattavissa arkisin klo 9.30-11: palveluohjausta, apua, tukea asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan. Työntekijän kanssa voi myös sopia muusta keskusteluajasta.

* Cafe Hermanni arkisin klo 9.30-13: edullinen kahvila, jossa ilmainen aamupuuro. Usein tarjolla leipomo Ekbergin lahjoitustuotteita. Cafe Hermanni kuuluu Waste & Feast- ketjuun. Kahvilassa Wifi, tietokone, päivän lehdet ja pelejä. Patjat päivätorkuille.

* Hermanni Gym- kuntosali, suihku ja pesula klo 9.30-13. Asunnottomille pesulapalvelua.

* Verstas klo 9.30-13 – kysy suntiolta lisätietoja!

* Hävikkiruokaa jaetaan ma ja to noin klo 12. Oma kassi mukaan. Yhteistyökumppanina Hävikkiravintola Loop.

* Diakonialounas (1€) ke klo 11.30-13

* Pullakirkon Klubi-ilta keskiviikkoisin klo 18 alkaen. Klubi-illoissa on tarjolla erilaista vapaata ja ohjelmallista yhdessäoloa. Musiikki-illoissa on pääsääntöisesti mukana musiikkivieras, kansainvälisiä klubi-iltoja on noin kerran kuukaudessa sekä oloilloissa ei ole varsinaista ohjelmaa, mutta illat sisältää yhdessä oloa, pelailua, musiikkia ja hartautta.

*Sunnuntaisin klo 10 Pullakirkko on matalan kynnyksen hieman tavanomaista lyhyempi jumalanpalvelus. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään ehtoollista. Pullakirkon jälkeen tarjotaan kirkkokahvit ja mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun työntekijän kanssa.

*Keskiviikkoisin klo 16 Raamattupiiri iltapäiväkahveineen.

Lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia, retkiä ja Hyvinvointilomat ry:n kanssa viiden vuorokauden mittaisen loman Kotorannassa.

Hermannin Diakoniatalon Varustamon henkilökunta

Uskokaamme ja luottakaamme siihen, että ”Illasta aamuun kanssamme on Luoja. Häneltä saamme huomispäivänkin.”

Seuraavat tapahtumat Hermannissa

Vuonna 2019 Hermannin diakoniatalossa: 8938 hätämajoittujaa. Cafe Hermannissa 12 700 asiakasta. Pullakirkossa kävi 1607 henkilöä. 4137 hävikkiruuan hakijaa

Asuttamistoiminnan tukiasunnot

Tukiasunnot on tarkoitettu asunnottomille helsinkiläisille, joilla on tuen tarve. Asukas sitoutuu päihteettömään asumiseen ja säännöllisiin tapaamisiin asukasohjaajan kanssa.‍

Lue lisää...

Turvaverkko- projekti

Turvaverkko- projekti tukee ja auttaa eri tavoin haavoittuvassa asemassa olevia paperittomia ja turvapaikanhakijoita

Lue lisää...

Vapaaehtoistyötä tarjolla

Erityisdiakonian toimintaa toteuttavat työntekijöiden kanssa vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat monissa tehtävissä muun muassa verstaalla, Cafe Hermannissa ja ruokailuissa. Vapaaehtoistyötä koordinoi diakoniatyöntekijä Niina Karhu puh. 09-2340 2579.

Vankiloissa

olevia helsinkiläisiä kohdataan Helsingin-, Hämeenlinnan-, Jokelan-, Vanajan ja Vantaan vankiloissa. Työmuotoina ovat yksilökeskustelut sekä ryhmä- ja hartaustoiminta. Yhteydenpitoa on mahdollisuus jatkaa vapautumisen jälkeen.

Hermannin Diakoniatalon Varustamossa on kalustettu loma- ja kriisiasunto mm. helsinkiläisille vangeille. Yhdyskuntapalvelun ja valvotun koevapauden toimintavelvoitteen suorittaminen on myös mahdollinen.

Muualla verkostoissa

Erityisdiakonia toimii myös päihdehoitolaitoksissa, Hietaniemen Palvelukeskuksessa, päiväkeskuksissa ja kaduilla.

Rukouspyynnöt

Pullakirkossa rukoillaan seurakuntalaisten esille tuomien asioiden puolesta. Voit osoittaa oman esirukouspyyntösi läheisesi tai itsesi puolesta suoraan sähköpostilla: ysk.erityisdiakonia@evl.fi. Esirukouspyynnön voit jättää myös osoitteessa:

http://www.itkumuuri.fi/