08.04. Onneksi olkoon: Suoma, Suometar | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Hermannin diakoniatalo

03.04.2020, 14:27
Erityisdiakonia kohtaa haavoittuvassa asemassa olevia asunnottomia, paperittomia, vankeja ja päihteistä kärsiviä ja heidän läheisiään sekä tukee seurakunnissa tehtävää päihdetyötä. Tavoitteena on tukea asiakasta yksilönä sekä yhteisön jäsenenä.
Kuvassa Hermannin diakoniatalo valkoinen neliskanttinen rakennus
Jätä taakkasi Herran käteen, hän pitää sinusta huolen. Psalmi 55:25

Hermannin diakoniatalon henkilökunta

Hermannin Diakoniatalo pyrkii osaltaan ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä, ja siksi talo on pääosin suljettu toistaiseksi.

Jaamme akuuttiruokakasseja ma-pe klo 13 talon ulkopuolella.

Huom. Työntekijämme ovat tavoitettavissa ma-pe klo 9-13 numerosta 09 2340 2533.

Uskokaamme ja luottakaamme siihen, että ”Illasta aamuun kanssamme on Luoja. Häneltä saamme huomispäivänkin.”

NORMAALI TOIMINTA TAUOLLA TOISTAISEKSI

* Hartaushetki klo 9.15

* Päivystys: diakoniatyöntekijä/ pappi tavattavissa klo 9.30-11: palveluohjausta, apua, tukea asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan. Työntekijän kanssa voi myös sopia muusta keskusteluajasta.

* Cafe Hermanni klo 9.30-13: edullinen kahvila, jossa ilmainen aamupuuro. Usein tarjolla leipomo Ekbergin lahjoitustuotteita. Cafe Hermanni kuuluu Waste & Feast- ketjuun. Kahvilassa Wifi, tietokone, päivän lehdet ja pelejä. Patjat päivätorkuille.

* Hermanni Gym- kuntosali, suihku ja pesula klo 9.30-13. Asunnottomille pesulapalvelua.

* Verstas klo 9.30-13 – kysy suntiolta lisätietoja!

* Hävikkiruokaa jaetaan ma ja to klo noin 12.00. Oma kassi mukaan. Yhteistyökumppanina Hävikkiravintola Loop.

* Diakonialounas (1€) ke ja pe klo 11.30-13

Sunnuntaisin klo 10 Pullakirkko on matalan kynnyksen hieman tavanomaista lyhyempi jumalanpalvelus. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään ehtoollista. Pullakirkon jälkeen tarjotaan kirkkokahvit ja mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun työntekijän kanssa.

Tiistai klo 16 Raamattupiiri iltapäiväkahveineen.

Lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia, retkiä ja Hyvinvointilomat ry:n kanssa viiden vuorokauden mittaisen loman Kotorannassa.

Seuraavat tapahtumat Hermannissa

Vuonna 2019 Hermannin diakoniatalossa: 8938 hätämajoittujaa. Cafe Hermannissa 12 700 asiakasta. Pullakirkossa kävi 1607 henkilöä. 4137 hävikkiruuan hakijaa

Asuttamistoiminnan tukiasunnot

Tukiasunnot on tarkoitettu asunnottomille helsinkiläisille, joilla on tuen tarve ja tukiverkostoja. Asukas sitoutuu päihteettömään asumiseen ja säännöllisiin tapaamisiin asukasohjaajan kanssa.‍

Lue lisää...

Apua ja tukea paperittomille siirtolaisille

Ristin suojassa -projekti tavoittaa ja tukee asunnottomia paperittomia siirtolaisia Helsingissä ja sitä toteutetaan osana erityisdiakoniaa. Projektin piiriin kuuluu Hermannin diakoniatalolla monimuotoinen kaikille avoin päiväkeskustoiminta, konkreettinen asiakastyö, tutkimustyö, verkosto- ja vaikuttamistyö

Lue lisää...

Avoin päiväkeskus: lue lisää K&K:n jutusta

Vapaaehtoistyötä tarjolla

Erityisdiakonian toimintaa toteuttavat työntekijöiden kanssa vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat monissa tehtävissä muun muassa verstaalla, Cafe Hermannissa, ruokailuissa ja hätämajoituksen kanttiinissa. Vapaaehtoistyötä koordinoi diakoniatyöntekijä Pirjo Suomi puh. 09-2340 2570.

Vankiloissa

olevia helsinkiläisiä kohdataan Helsingin-, Hämeenlinnan-, Jokelan-, Vanajan ja Vantaan vankiloissa. Työmuotoina ovat yksilökeskustelut sekä ryhmä- ja hartaustoiminta. Yhteydenpitoa on mahdollisuus jatkaa vapautumisen jälkeen.

Hermannin diakoniatalossa on kalustettu loma- ja kriisiasunto mm. helsinkiläisille vangeille. Yhdyskuntapalvelun ja valvotun koevapauden toimintavelvoitteen suorittaminen on myös Hermannin diakoniatalolla mahdollinen.

Muualla verkostoissa

Erityisdiakonia toimii myös päihdehoitolaitoksissa, Hietaniemen Palvelukeskuksessa, päiväkeskuksissa ja kaduilla.

Rukouspyynnöt

Pullakirkossa rukoillaan seurakuntalaisten esille tuomien asioiden puolesta. Voit osoittaa oman esirukouspyyntösi läheisesi tai itsesi puolesta suoraan sähköpostilla: ysk.erityisdiakonia@evl.fi. Esirukouspyynnön voit jättää myös osoitteessa:

http://www.itkumuuri.fi/