19.09. Onneksi olkoon: Reija | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Hermannin diakoniatalo

14.09.2018, 15:03
Erityisdiakonia kohtaa haavoittuvassa asemassa olevia asunnottomia, paperittomia, vankeja ja päihteistä kärsiviä ja heidän läheisiään sekä tukee seurakunnissa tehtävää päihdetyötä. Tavoitteena on tukea asiakasta yksilönä sekä yhteisön jäsenenä.


Hermannin diakoniatalon viikko-ohjelma

Sunnuntaisin klo 10 Pullakirkko on matalan kynnyksen hieman tavanomaista lyhyempi jumalanpalvelus. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina vietetään ehtoollista. Pullakirkon jälkeen tarjotaan kirkkokahvit ja mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun työntekijän kanssa.

"Jätä taakkasi Herran käteen, hän pitää sinusta huolen."
Psalmi 55:25

Hermannin diakoniatalon, os. Hämeentie 73, viikkotoiminta alkaen 17.9:

•sunnuntai: klo 10 Pullakirkko

•maanantai: klo 9-13 Cafe Hermanni. Hävikkiruokaa jaetaan noin klo 12-13

•tiistai: klo 9-13 Cafe Hermanni. Klo 16 Raamattupiiri

•keskiviikko: klo 9-11:30 Cafe Hermanni. Klo 11.30-13 diakoniaruokailu. Klo 18 Katulähetysilta

•torstai klo 9-13 Cafe Hermanni. Hävikkiruokaa jaetaan noin klo 12-13

•perjantai klo 9-11.30 Cafe Hermanni. Klo 11.30-13 diakoniaruokailu

Cafe Hermanni on edullinen kanttiini, josta saa edulliseen hintaan kahvia ja leipää (20-50 senttiä). Aamupuuro on ilmaista. Tarjolla on yleensä myös Cafe Ekbergin lahjoittamaa leipää mukaan otettavaksi. Cafe Hermanni on avoinna talviaikaan viikon jokaisena arkipäivänä 9:00-13:00 Hartaushetki pidetään klo 9.15. Kanttiinimyynti aloitetaan hartauden jälkeen. Työntekijä on tavattavissa klo 9:30-11:00. Kävijöiden on mahdollista keskustelun ja kanttiinipalvelujen lisäksi lukea päivän lehtiä, käyttää nettiä ja puhelinta asiointiasioissa. Kun Cafe Hermanni on auki, tällöin talon ensimmäisessä kerroksessa on mahdollista myös peseytyä, pestä vaatteensa sekä käyttää kuntosalia. Cafe Hermannissa on myös kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja perjantaisin tarjolla yhden euron hintainen diakoniaruokailu. Diakoniaruokailu alkaa klo 11.30 ja kestää aina klo 13 saakka. Cafe Hermanni kuuluu Waste & Feast ketjuun.

Hävikkiruokaa jaetaan maanataisin ja torstaisin noin klo 12-13 riippuen jakeluauton aikataulusta. Hävikkiruokajakelusta vastaa Loop ry (Waste to taste ry). Oma kassi on hyvä olla mukana.

Raamattupiirissä tutkitaan yhdessä valittua Raamatun osaa, rukoillaan ja veisataan virsiä. Raamattupiirissä iltapäiväkahvi. Raamattupiiri kokoontuu tiistaisin klo 16-17.

Hätämajoitus joka yö klo 21-7. Yöpuhelin 044-240 6455 tai 044-241 3449. Lue lisää ...

Tilaisuuksien yhteydessä on mahdollisuus luottamuksellisiin keskusteluihin työntekijöiden kanssa. Erityisesti päivätuvat antavat mahdollisuuden omien asioiden hoitamiseen ja selvittelyyn. Tarpeen mukaan sovitaan tapaamis- ja keskusteluaikoja näiden tilaisuuksien ulkopuolelle. Lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia ja Hyvinvointilomat ry:n kanssa viiden vuorokauden mittaisen loman Kotorannassa.

Seuraavat tapahtumat Hermannissa

Vuonna 2017 Hermannin diakoniatalossa: 8‍600 hätämajoittujaa. 5323 ruokavierasta. 6035 päivätuvan asiakasta. 1860 pullakirkossa kävijää. 3144 hävikkiruuan hakijaa.

Asuttamistoiminnan tukiasunnot

Tukiasunnot on tarkoitettu asunnottomille helsinkiläisille, joilla on tuen tarve ja tukiverkostoja. Asukas sitoutuu päihteettömään asumiseen ja säännöllisiin tapaamisiin asukasohjaajan kanssa.‍

Lue lisää...

Ristin suojassa-projekti

Ristin suojassa -projekti tavoittaa ja tukee asunnottomia paperittomia siirtolaisia Helsingissä ja sitä toteutetaan osana erityisdiakoniaa. Projektin piiriin kuuluu Hermannin diakoniatalolla järjestettävä hätämajoitus, monimuotoinen kaikille avoin päiväkeskustoiminta, konkreettinen asiakastyö, tutkimustyö, verkosto- ja vaikuttamistyö

Lue lisää...

Vapaaehtoistyötä tarjolla

Erityisdiakonian toimintaa toteuttavat työntekijöiden kanssa vapaaehtoiset. Vapaaehtoiset toimivat monissa tehtävissä vastaten muun muassa päivätupien ja hätämajoituksen kanttiinista, diakoniaruokailun tarjoilusta sekä verstaalla. Vapaaehtoistyötä koordinoi diakoniatyöntekijä Pirjo Suomi puh. 09-2340 2570.

Vankiloissa

Säännöllisiä vierailuja tehdään Helsingin-, Hämeenlinnan-, Jokelan-, Vanajan ja Vantaan vankiloihin. Työmuotoina ovat yksilökeskustelut sekä ryhmä- ja hartaustoiminta. Diakoniatyöntekijät kohtaavat erityisesti helsinkiläisiä mies – ja naisvankeja. Yhteydenpitoa on mahdollisuus jatkaa vapautumisen jälkeen.

Hermannin diakoniatalossa on loma- ja kriisiasunto mm. helsinkiläisille vangeille. Mahdollisuus yhdyskuntapalvelun ja valvotun koevapauden toimintavelvoitteen suorittamiseen Rikosseuraamuslaitoksen kautta.

Muualla verkostoissa

Erityisdiakonia toimii myös päihdehoitolaitoksissa, Hietaniemen Palvelukeskuksessa, päiväkeskuksissa ja kaduilla.

Rukouspyynnöt

Pullakirkossa rukoillaan seurakuntalaisten esille tuomien asioiden puolesta. Voit osoittaa oman esirukouspyyntösi läheisesi tai itsesi puolesta suoraan sähköpostilla: ysk.erityisdiakonia@evl.fi. Esirukouspyynnön voit jättää myös osoitteessa:

http://www.itkumuuri.fi/