28.05. Onneksi olkoon: Alma | Palaute
Koko Helsinki

Tukiasuminen

16.10.2023, 11:40

Tukiasumisen tarkoituksena on vahvistaa asukkaan elämänhallintaa päihteettömässä asuinympäristössä ja ohjata häntä käyttämään verkostojen tarjoamia palveluja.

Tukiasunnot on tarkoitettu asunnottomille tuen tarpeessa oleville helsinkiläisille. Asukas sitoutuu päihteettömään asumiseen ja säännöllisiin tapaamisiin asukasohjaajan kanssa. Asukas ja asukasohjaaja laativat yhdessä asukkaan henkilökohtaisen asumissuunnitelman, jota päivitetään asumisen aikana.

Tukiasuminen on määräaikaista vuokrasopimuspohjaista asumista, asumisaika on korkeintaan neljä vuotta. Asuminen koostuu eripituisista määräaikaisista vuokrasopimuksista (pääsääntöisesti 6kk + 6kk + 3vuotta). Vuokrasopimuksien jatkamisen edellytys on, että tukiasukas on maksanut vuokrat sovitusti sekä asuminen on sujunut hyvän vuokratavan ja tukiasumisen sääntöjen mukaisesti.

Haku tukiasuntoihin tapahtuu oheisella tukiasuntohakemuksella. Lähetä allekirjoitettu hakemus asuttamistoiminnan koordinaattorille. Tukiasuntohakemuksen liitteeksi toivotaan vapaamuotoista suositusta sosiaali- tai terveysalan ammattilaiselta. Hakijoille tarjotaan mahdollisuutta tulla haastatteluun.

Tukiasuntoihin on jatkuva haku. Hakemus on voimassa kuusi kuukautta saapumispäivästä lähtien. Hakemukseen liittyvissä muutoksissa voit olla yhteydessä asuttamistoiminnan koordinaattoriin.

Tukiasunnot sijaitsevat osoitteissa:

Hämeentie 75

uusia vuokrasopimuksia ei tehdä Hämeentien tukiasuntoihin.

Paraistentie 13

28 tukiasuntoa:

19 yksiötä (33,5-35,5 m2)

9 kaksiota (48-54,5 m2).

Kaikissa asunnoissa on parveke. Hissi on invamitoitettu ja huoneistoissa voi liikkua pyörätuolilla. Asukkaiden käytössä on sauna, pesutupa ja harrastetilat.

Tukiasumiseen ja muissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä asuttamistoiminnan koordinaattori Pirjo Suomeen, puh. 09 23402570, asukasohjaaja Jukka Salkosalmeen puh. 09 2340 2582, asukasohjaaja Virpi Heinoseen puh. 09 2340 2578 tai Hermannin Diakoniatalon Varustamolla toimiviin erityisdiakonian työntekijöihin .