29.03. Onneksi olkoon: Jouni, Joni, Joonas, Joona, Jonne, Jonni | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Tukiasuminen

21.02.2020, 14:09

Tukiasumisen tarkoituksena on vahvistaa asukkaan elämänhallintaa päihteettömässä asuinympäristössä ja ohjata käyttämään verkostojen tarjoamia palveluja.

Tukiasunnot on tarkoitettu asunnottomille tuen tarpeessa oleville helsinkiläisille. Asukas sitoutuu päihteettömään asumiseen ja säännöllisiin tapaamisiin asukasohjaajan kanssa. Asukas ja asukasohjaaja laativat yhdessä asukkaan henkilökohtaisen asumissuunnitelman, jota päivitetään asumisen aikana.

Asumisaika on korkeintaan neljä vuotta. Tukiasuminen alkaa puolen vuoden vuokrasopimuksella. Mikäli asuminen on sujunut ongelmitta, tukiasumissääntöjen mukaisesti sekä asukas on maksanut vuokransa sovitusti, jatkuu sopimus toisella puolen vuoden mittaisella sopimuksella. Tämän jälkeen tarjotaan vuokrasopimusta kolmeksi vuodeksi, mikäli asuminen on sujunut edelleen ehtojen ja hyvän vuokratavan mukaisesti.

Haku tukiasuntoihin tapahtuu oheisella tukiasuntohakemuksella. Lähetä allekirjoitettu hakemus asuttamistoiminnan koordinaattori Ulla Hännikäiselle. Tukiasuntohakemuksen liitteeksi toivotaan vapaamuotoista suositusta sosiaali- tai terveysalan ammattilaiselta. Hakijoille tarjotaan mahdollisuutta tulla haastatteluun.

Tukiasuntoihin on jatkuva haku. Hakemus on voimassa kuusi kuukautta saapumispäivästä lähtien. Hakemukseen liittyvissä muutoksissa voit olla yhteydessä asuttamistoiminnan koordinaattoriin.

Tukiasunnot sijaitsevat osoitteissa:

Hämeentie 75

20 tukiasuntoa: 12 yksiötä (26,5-29 m2)

3 kaksiota (39,5 m2)

4 kolmiota (75 m2)

1 neliö (92 m2).

Yhdessä rapuista on invamitoitus. Asukkaiden käytössä on sauna, pesutupa ja asukastila.

Paraistentie 13

28 tukiasuntoa: 19 yksiötä (33,5-35,5 m2)

9 kaksiota (48-54,5 m2).

Kaikissa asunnoissa on parveke. Hissi on invamitoitettu ja huoneistoissa voi liikkua pyörätuolilla. Asukkaiden käytössä on sauna, pesutupa ja harrastetilat.

Tukiasumiseen ja muissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä asuttamistoiminnan koordinaattori Ulla Hännikäiseen, puh. 09 2340 2577 tai Hermannin diakoniatalossa toimiviin erityisdiakonian työntekijöihin.