17.09. Onneksi olkoon: Aili, Aila | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Tukiasuminen

27.03.2019, 14:00
Tukiasuntotoiminnan tarkoituksena on vahvistaa asukkaan oman elämän hallintaa päihteettömässä asuinympäristössä ja ohjata häntä käyttämään verkostojen tarjoamia peruspalveluja.

Tukiasunnot on tarkoitettu asunnottomille helsinkiläisille, joilla on tuen tarve ja tukiverkostoja. Asukas sitoutuu päihteettömään asumiseen ja säännöllisiin tapaamisiin asukasohjaajan kanssa. Asukas ja asukasohjaaja laativat yhdessä asukkaan henkilökohtaisen asumissuunnitelman, jota päivitetään asumisen aikana.

Asumisaika on korkeintaan 4 vuotta. Tukiasuminen alkaa puolen vuoden vuokrasopimuksella. Mikäli asuminen on sujunut ongelmitta ja tukiasumissääntöjen mukaisesti, sekä asukas on maksanut vuokransa sovitusti, jatkuu sopimus toisella puolen vuoden mittaisella sopimuksella. Tämän jälkeen tarjotaan jatkovuokrasopimusta 3 vuodeksi, mikäli asuminen on sujunut ehtojen ja hyvän vuokratavan mukaisesti.

Haku tukiasuntoihin tapahtuu oheisella lomakkeella. Hakemusta ei voi lähettää sähköisesti, koska siinä tulee olla hakijan henkilökohtainen allekirjoitus. Tukiasuntohakemuksen liitteeksi toivotaan vapaamuotoista suositusta mielellään sosiaali- tai terveysalan ammattilaiselta. Hakijoille tarjotaan mahdollisuutta tulla haastatteluun. Moniammatillinen asukasvalintatyöryhmä valitsee asukkaat molempiin asuintaloihin. Paraistentien ja Hämeentien asukasvalintakriteerit ovat samat, mutta tavoitteena on asuttaa alle 35-vuotiaat Paraistentien yksikköön.

Tukiasuntoihin on jatkuva haku, hakemus on voimassa 6 kk saapumispäivästä lähtien.

Hämeentie 75

Talossa on 20 kpl tukiasuntohuoneistoja. Yksiöitä on 12 kpl (26,5-29 m2), kaksiota 3 kpl (39,5 m2), kolmiota 4 kpl (75 m2) ja 1 neliö (92 m2). Yhdessä rapuista on inva-mitoitus. Asukkaiden käytössä on saunan ja pesutuvan lisäksi asukastila.

Paraistentie 13

Tukiasuntohuoneistoja on Paraistentiellä 28 kappaletta: 19 yksiötä (33,5-35,5 m2) ja 9 kaksioita (48-54,5 m2). Kaikissa asunnoissa on parveke. Hissi on inva-mitoitettu ja huoneistossa voi liikkua pyörätuolilla. Asukkaiden käytössä on sauna- ja pesutupa sekä harrastetilat.

Tukiasunto ja muissa asumiseen liityyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä asuttamistoiminnan koordinaattori Pirjo Suomeen, puh. 09 2340 2577 tai Hermannin diakoniatalossa toimiviin erityisdiakonian työntekijöihin .