22.01. Onneksi olkoon: Visa | Palaute
Koko Helsinki

Varustamo-Livsrum ‒ meillä on aikaa sinulle

14.01.2022, 12:07
Varustamo on paikka, jonne on helppo tulla ja josta löydät aina keskusteluseuraa.
Diakoniatyöntekijä kävelee kahden naisen kanssa, taustalla puisto

Varustamo on matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja kaikille yhteinen tila. Tänne voit aina tulla tapaamaan muita seurustelun, kahvittelun, lounaan tai yhteisen tekemisen merkeissä. Ja ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat kuuntelijaa, kannustajaa tai jos pohdit, miten jatkaa elämässä eteenpäin.

Varustamot ovat Helsingin seurakuntien diakonisen toiminnan keskuksia, joiden tavoitteena on tukea monipuolisesti helsinkiläisen hyvinvointia.

Syömään!


Varustamoissa toimivat Waste&Feast-ravintolat ja -kahvilat tarjoavat edullisesti maittavia lounaita ja hyvää ruokaseuraa. Lounastamalla ekologisessa W&F-ravintolassa teet samalla hyvää: pienennät ruokahävikkiä ja osallistut nuorten työllistämiseen.

Hävikkiruokaravintola

Waste&Feast-paikkojen ytimenä ovat työkokeilijat ja harjoittelijat, jotka saavat valmennusta työelämään tai opiskelupolun alkuun. Malmin ja Matteuksenkirkon Varustamoiden Waste&Feast-ravintoloissa kumppanuustoimijana on Helsingin kaupungin työpajatoiminta. Lue lisää mm. aukioloajoista: www.wastefeast.fi

Lue ravintoloiden toiminnasta vuonna 2020 .

Helsinkiläinen, meillä on aikaa sinulle


Eri-ikäisille helsinkiläisille löytyy Varustamoissa toiminta- ja harrastusmahdollisuuksia. Jos mielessäsi on toive, mitä Varustamoissa voisi olla ja tapahtua, niin kehitellään yhdessä.

Varustamoiden lupaus on: ”Meiltä löydät ihmisen, jolla on aikaa kuunnella sinua.” Jos sinulla on pieni tai vähän suurempi huoli, josta haluaisit jutella ammattilaisen tai vapaaehtoisen kanssa, Varustamo on paikka siihen. Ilman kynnyksiä, ilman lähetteitä ja maksutta. Myös ilman ajanvarausta. Keskustelunaiheet muotoutuvat toiveesi mukaisesti. Tarvittaessa etsitään tilanteeseen sopivia muita auttavia tahoja.

Jos kyseessä on pikkuhuoli, se ehkä ratkeaa kertakäynnillä. Ja jos ei ratkea, kerromme, mistä ja miten löydät lisäapuja.

Pappi on tavattavissa Varustamoissa ilman ennakkovarausta: tiistaisin klo 10-14 Malmilla, keskiviikkoisin klo 10-14 Matteuksenkirkolla, torstaisin klo 9-13 Hermannissa tai sopimuksen mukaan.

Keskustella voit myös puhelimitse. Sitä varten voit varata keskusteluajan verkossa.

Myös hengellisille pohdinnoille on tilaa. Kirkkotilat ovat avoinna hiljentymistä varten. Toiveesi mukaisesti voimme myös rukoilla yhdessä.

Fattaluuta päivystää Hermannin diakoniatalon Varustamossa joka toinen keskiviikko 12-14. Fattaluuta on koulutettu vertaispalveluohjaaja, joka opastaa ja neuvoo ihmisiä virastoasioinnin viidakossa. Fattaluuta tarjoaa asiointiapua kela-, sossu-, työkkäri-, asumis- ja velka-asioissa.

Kokemusasiantuntijat päivystävät Varustamoissa:

Hermannin diakoniatalon Varustamossa maanantaisin ja torstaisin klo 9.30-15. Malmin Varustamossa tiistaisin klo 9-15. Matteuksenkirkon Varustamossa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-15. Johan Ekroth p. 050 409 1401, johan.ekroth@evl.fi. Erbjuder samtalshjälp på både finska och på svenska.

Matteuksenkirkon Varustamossa torstaisin klo 11-14 paikalla Ulla Hyttinen, ext-ulla.hyttinen@evl.fi.

Vapaaehtoinen tai vertaisohjaaja, osaamistasi arvostetaan


Omaa osaamistaan ja elämänkokemustaan voi jakaa vapaaehtoistoimijana tai vertaisohjaajana eri tilanteissa. Haluatko ehkä jakaa omaa osaamistasi tai olla tukena toiselle? Varustamoissa on paikka myös sinulle, joka olet valmis keskustelemaan erilaisten ihmisten kanssa.

Joukko naisia istuu piirissä keskustelemassa

Jokaisella tulisi olla mahdollisuus ihmetellä kaikkea sitä, mikä elämässä koskettaa. Mitä jos tehtäisiin se yhdessä? Yhdessä kummastellen voimme vaikuttaa asioihin paremmin. Porukassa on poweria! Ole yhteydessä!

Varustamoita on eri puolilla Helsinkiä. Toiminnan järjestää Helsingin seurakuntayhtymä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Varustamot ovat avoimia paikkoja olla, tulla ja vaikuttaa. Ja saa viihtyäkin. Meillä on tila, sinulla on idea. Tule toteuttamaan se!