02.03. Onneksi olkoon: Virve, Fanni, Virva, Fiona | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Kohdataan kirkolla, Valossa ja Katukappelissa! Vuosaaren seurakunnassa on toimintaa kaiken ikäisille

Vuosaaren seurakunta

30.08.2023, 20:06 /  päivitetty 19.01.2024, 12:48
Kurkista täällä toimintaamme ja tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!
Talvisessa säässä iloinen poika ulkoilemassa koiran kanssa

Olemme täällä sinua varten

Seurakunta on sinua varten, olipa elämäntilanteesi millainen tahansa. Meiltä voit löytää oman paikkasi ruuhkavuosien, kiireen tai leppoisampien aikojen keskellä, niin ilossa kuin surussa, arjessa kuin pyhässäkin. Kurkista täällä toimintaamme ja tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Tästä linkistä voit ladata Vuosaaren seurakunnan kevätesitteen 2024.

Tästä linkistä voit ladata Vuosaari-lehdessä ilmestyneen seurakunnan kevätliitteen 2024.

Tule mukaan toimintaan!

Tähään uutiskoosteeseen on koottu aikuisia ja ikäihmisiä mukaan kutsuva toiminta. Lasten ja perheiden, sekä kouluikäisten ja nuorten toimintaan voit tutustua linkeistä.

Lasten ja perheiden toiminnassa on kaikille avoin perhekerho, musiikin iloa muskarissa, pienten lasten omia hetkiä päiväkerhossa, perhemessuja ja puistokirkkoja, erilaisia retkiä ja kausitapahtumia, sekä tietysti kirkkovuoteen kuuluvia joulu- ja pääsiäisvaelluksia. Lue lisää varhaiskasvatuksen omilta sivuilta. Lasten ja perheiden toiminnan näet täällä.

Kouluikäisten viikko alkaa mukavasti omalla Junnukahvilalla, sen lisäksi opitaan monenlaista uutta harrastekerhoissa tai lastenkuorossa. Leiriä ja retkiä on tietysti myös luvassa ja joskus ollaan yötä kirkossa tai Valossa. Lue lisää ja tule mukaan! Kouluikäisillekin on monta mukavaa juttua, kurkista niihin täällä.

Nuoret viettävät rennosti aikaa Valossa, jossa lokoillaan nuortenkahvilassa, Valon illassa tai peli-illassa. Ja tietysti leireillään ja ihmetellään isosena tarvittavia taitoja. Ripari on monelle vuoden huippukohta, ja isosena sinne pääsee aina uudelleen, ei vain kerran elämässä! Tutustu nuorten toiminnan tarjontaan ja tule mukaan! Nuoret ja nuoret aikuiset viettävät mukavaa aikaa Valossa, tsekkaa mitä on tarjolla, ja tule mukaan.

Tarvitsetko apua tai tukea? Diakonia on lähimmäisenrakkaudesta käsin tapahtuvaa ihmisten kohtaamista ja auttamista. Diakoniatyöntekijään voit olla yhteydessä, vaikket kuuluisi kirkkoon. Ota rohkeasti yhteyttä jos kaipaat kuuntelijaa, olet yksinäinen, toivot että puolestasi rukoillaan tai talous huolettaa. Mietitään yhdessä. Keskustelussa on mahdollista jäsentää ja pohtia omaa elämäntilannetta. Jos haluat keskustella talousasioista, varauduthan keskusteluun selvittämällä etukäteen tulosi ja menosi sekä ottamalla keskustelua varten esiin esimerkiksi viimeisimmät Kelan tai sosiaalitoimen toimeentulotukipäätökset. Kaikki keskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Älä jää yksin, pohditaan yhdessä. Voit varata ajan verkossa, puhelimitse tai käyntiajanvarauksesta. Yhteystiedot löydät täältä.

Messut ja kirkkohetket

Tervetuloa seurakuntamme messuihin ja jumalanpalveluksiin – Jumalan kansan yhteisiin juhliin!

Jumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa sunnuntaisin klo 11.

Viikkomessut Marielundin kappelissa, Katukappelissa ja Merimieskirkossa.

Viikkomessujen tarkemmat päivät ja ajat näet alla olevasta tapahtumalistauksesta.

Tulisitko tekemään messuja kanssamme?

Messuissa on mukana seurakuntalaisia erilaisissa tehtävissä: vastaanottamassa kirkkovieraita, jakamassa virsikirjoja, lukemassa tekstejä tai rukouksia, keräämässä kolehtia, valmistamassa kirkkosalia messuun ja kohtaamassa ihmisiä. Tervetulleita ovat kaikenlaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset. Tule mukaan tekemään yhteistä messua! Kysy lisää messuryhmistä papeilta.

Tapahtumalistaus

Katukappelin pastori Antti Pesonen ja vapaaehtosia

Katukappelin ovet avoinna!

Katukappeli kutsuu kohtaamisiin, elämänkysymyksiin, ajatusten vaihtoon ja hiljaisuuden kuunteluun Tule mukaan löytöretkelle: iloitse, hämmästy ja oivalla! Katukappelissa on monta kohtaamispaikkaa, jossa voit innostua oman hyvinvoinnin ylläpitämisestä ja oppia siitä lisää, avartaa mieltä maanantain keskusteluilloissa tai laulaa elämäsi virsiä!

Vapaaehtoiseksi Katukappeliin? Kiinnostaako Katukappelin toiminta tai vapaaehtoistehtävät? Tule mukaan mukavaan joukkoon! Katukappelissa on monenlaisia kohtaamisia ja toiminnassa on mukana iso joukko vapaaehtoisia seurakuntalaisia, jotka toteuttavat mm. erilaisia ryhmiä, kappelipäivystyksiä, teemailtoja ja maallikkomessua.

Toimintaan pääse helposti mukaan kysymällä lisää keltä tahansa kappelilla toimivalta vapaaehtoiselta. Pari kertaa kaudessa pidetään myös kappelivalmennuksia, joissa suunnitellaan toimintaa ja vahvistetaan yhteyttä eri toimijoiden kesken.

Uusia tekijöitä otetaan mielellään mukaan! Ota yhteyttä Anttiin, joka on kappelin toiminnasta vastaava pappi, niin etsitään yhdessä oma paikka juuri sinulle Katukappelin monipuolisen toiminnan parista. Tavataan Katukappelilla!

Lisätiedot: Antti Pesonen, 050 4060 039, antti-pekka.pesonen@evl.fi

Kappelipäivystys vapaaehtoisvoimin tiistaisin klo 12–16 ja keskiviikkoisin klo 12–14.

‍Poimintoja Katukappelin toiminnasta

Tarkemmat päivät ja ajat näet alla olevasta taphtumalistauksesta.

Maanantai-illan keskusteluja kutsuu sinua avartaviin keskusteluiltoihin. Illan alussa kuullaan asiantuntijan alustus, jonka jälkeen keskustellaan yhdessä illan aiheesta. Illoissa on aiheita maan ja taivaan väliltä. Poimi kiinnostavat, ja tule mukaan!

Avoin hyvinvointiryhmä on sarja iltoja, joiden tarkoituksena on päivittää viimeaikaista tietoa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä, pohtia yhdessä itselle merkityksellisiä hyvinvoinnin tekijöitä, innostua pitämään huolta omasta hyvinvoinnista ja jakaa ryhmässä omia kokemuksia, voimavaraistua yhteisestä pohdinnasta ja kohtaamisista. Ryhmä on tarkoitettu kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Ryhmä on avoin, voit osallistua jokaiselle kerralle tai valita sinua kiinnostavan aiheen. Ilta alkaa hartaudella ja alustuksella, jonka jälkeen keskustellaan ja työskennellään yhdessä. Ryhmää ohjaa terveydenhoitaja, THM Marja Lindholm.

Elämäni virsi – toivo ja laula! Mikä on sinun elämäsi virsi, sävel tai sanat, jotka erityisesti koskettavat tai joihin liittyy rakkaita ja unohtumattomia muistoja? Entä mikä on sellainen virsi, joka on ihana ihan muuten vaan? Tule toivomaan oman elämäsi virsiä, ja laulamaan yhdessä muiden kanssa. Mukana Mikaela Mandalios ja Pauli Löija.

Majakka-ilta on leppoisia kohtaamisia, kuppi kuumaa, hyvinvointi- ja rukouspalvelua. Tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Lauletaan yhdessä! Ohjelmistossa ajankohtaisia virsiä, hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Laulattajana Anja Hinkkanen. Tule nauttimaan yhteisestä aulun ilosta!

Parantavaa läsnäoloa: Krito kutsuu mukaan sielunhoidolliseen vertaistukiryhmään. Krito on sielunhoidollinen vertaisryhmä, johon valmistaudutaan valmiin materiaalin ja kirjoittamisen avulla. Ryhmässä jokainen saa kertoa omasta elämästään ja sen kipukohdista, kuunnella toisia ja rukoilla yhdessä. Kuulluksi ja nähdyksi tuleminen sekä kunnioittava myötätuntoinen kuuntelu ovat ryhmätyöskentelyn keskiössä. Ryhmän prosessiin ja koko sen matkaan sitoudutaan ensimmäisen kerran jälkeen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset ryhmänohjaajat pastori Antti Pesosen ohjauksessa. Osallistuminen materiaaleineen maksaa 40e. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ryhmään haku ja tiedustelut pastori Antti Pesoselle, 050 406 0039, antti-pekka.pesonen@evl.fi, joka haastattelee kaikki kiinnostuneet. Ryhmään otetaan rajallinen määrä osallistujia, mukaan päässeille lähetetään lisätietoa ryhmään osallistumisesta.

Rukouspiiri. Rukousta ja keskustelua Katukappelissa tiistaisin klo 13 ja 17.

Iltarusko-piiri. Raamattu- ja keskustelupiiri inkeriläisille, avoin myös muille.

Katukappelin tapahtumalistaus

Listassa kappelin 10 seuraavaa tilaisuutta.

Kirkon ovesta kurkistaa ilonen nuori nainen.

Kohdataan Vuosaaren kirkolla!

Ryhmiä, tekemistä, lounasta, aamiaista ja kahvia. Hengähdä hetkeksi, ravitse mieltä ja ravitse ruumista. Kohtaa ja tule kohdatuksi! Viikon aikana tapahtuu monta mukavaa juttua. Voit tehdä myös löytöretkiä Raamattuun, elämänkysymyksiin ja hiljaisuuteen. Tule mukaan löytöretkelle: iloitse, hämmästy ja oivalla!

Kohtaamispaikkoja kirkolla

Kuninkaan ilta on sanaa, rukousta, todistusta, ylistystä. Tule mukaan Kuninkaan iltaan, tule kohdatuksi ja kohtaamaan, kuulemaan sanaa ja todistusta, ylistämään, nauttimaan hengellisestä musiikista ja rukoilemaan. Illoissa yksi nimi ylitse muiden: Jeesus, kuningasten Kuningas!

Kutsuttuna Kuninkaan palveluksessa. Kutsuttuna-illoissa haastatellaan ihmisiä, jotka ovat rohkeasti lähteneet seuraamaan Jeesuksen antamaa kutsua. Ohjelmassa on myös pieni raamattuopetus, musiikkia ja iltatee.

Avoin arkiretriitti. Raamattumietiskelyä, rukoushiljaisuutta, kuuntelevaa jakamista ja hengellistä matkakumppanuutta. Iltoihin voi osallistua myös satunnaisesti. Ohjaajana Tiina Ahonen.

Yhteinen lounas kokoaa ihmiset yhteen lämpimän aterian ja seuran äärelle. Vapaaehtoinen maksu 2e, lounashartaus.

Kirjapiiri. Keskustelua kuukauden kirjasta rennosti teekupin äärellä. Kirjat valitaan yhdessä, voit tuoda oman ehdotuksen. Kirjapiirin vetäjänä toimii seurakunnan vapaaehtoinen Sari Kumin. Sydämellisesti tervetuloa! Ilmoittaudu mukaan: 09 2340 6541 tai eija.keinanen@evl.fi. Vapaaehtoinen tee maksu 1e.

Neulepiiri. Kudo, neulo tai virkkaa, opi ja opeta, innostu ja innosta, yhdessä oleminen ja tekeminen on mukavaa! Ryhmään voi tulla, vaikkei vielä osaisikaan neuloa, me opetamme kyllä! Teemme lämpimiä lahjoja kasteperheisiin ja vähäosaisille. Otamme myös vastaan lankalahjoituksia. Langat voi tuoda kirkolle tai suoraan Neulepiiriin.

Iltapäiväpiiri ikäihmisille. Kahvitellaan, nautitaan hyvästä seurasta ja vaihtelevasta ohjelmasta. Alussa hartaus ja pieni jumppa. Noin joka toinen maanantai on piiriläisten ja vapaaehtoisten omatoiminen keskusteleva piiri, jolloin ohjelmarunko voi vaihdella. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

Ihania löytöjä myyjäispöydistä. Näppärien myyjäispöytä Vuosaaren kirkolla sunnuntain messun jälkeen noin klo 12.15–14 muutaman kerran kaudessa. Näppärät-piiri myy kodikkaita käsitöitä medialähetystyön hyväksi. Käteismaksu.

Avoin keskustelu- ja raamattupiiri. Luetaan yhdessä sovittua Raamatun kirjaa ja keskustellaan sen äärellä myös oman elämämme kysymyksistä. Vetäjänä pastori Tommi Vanhanen.

Miesten keskustelupiiri Vuosaaren kirkolla joka toinen maanantai klo 18–20 (parittomat viikot).

Miestenpiiri Vuosaaren kirkolla. Yhteistä raamatunlukua ja miehistä puhetta sen äärellä. Vetäjänä Heikki Pynnönen.

Askeleita Suomeen. Suomen kielen opiskelua ja keskustelua suomeksi ja venäjäksi mukavassa seurassa. Huom! Tämä ryhmä kokoontuu Valossa!

Sururyhmä on sinulle, joka olet toipumassa läheisen kuolemasta. Yhdessä keskustellen vahvistetaan voimavaroja jaksaa uudessa tilanteessa. Ryhmässä jaksamisen kannalta olisi yleensä hyvä, että läheisen menettämisestä on kulunut jo vähintään muutama kuukausi. Ryhmään on ennakkoilmoittautuminen. Lisätietoja voi kysyä ryhmän ohjaajilta: 09 2340 6542, pia.nordlund@evl.fi tai 09 2340 6522, johanna.joronen@evl.fi. Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä ennen ryhmän alkua.‍

Tulevia tapahtumia Vuosaaren kirkolla

Tapahtumalistauksessa 10 seuraavaa tapahtumaa kirkolla.


Tuolijumpassa kaksi iloista ikäihmistä ja ohjaaja.

Kohdataan eri puolilla Vuosaarta!

Torilla tavataan – diakoniatyöntekijät liikkeellä. Tule juttelemaan ja kertomaan, mitä mukavaa kuuluu tai onko mielessäsi huolenaiheita. Vastailemme myös auttamistyöhön liittyviin kysymyksiin ja toivomuksiin ja kerromme toiminnasta. Kahvikärryn ollessa mukana, tule juomaan kuppi kuumaa. Liikumme säävarauksella.

Ulkoillaan yhdessä – kävelyseuraa Vuosaaressa. Ulkoillaan yhdessä muiden kanssa! Vapaaehtoisohjaaja Merja johdattaa eri puolille Vuosaarta ihailemaan kaunista luontoa. Reitit ja kävelyvauhti vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden ja sään mukaan. Lähtö Mosaiikkitorilta Columbuksen sisäänkäynnin vierestä tiistaisin, kesäaikaan klo 10, talviaikaan klo 11. Tarkemmat ajat tapahtumalistauksessa.

Lempeästi liikkeelle. Kaikille avoin ikäihmisten liikuntavartti Vuosaaren kirkolla. Helppoja ja monipuolisia liikkeitä, joita voi tehdä myös kotona. Liikkeet voi tehdä istuen tai seisten. Liikuntavartti on maksuton ja kaikille avoin.

Helsingin kaupungin alueliikunnan kevyt keppijumppa Vuosaaren kirkolla tiistaisin klo 12–12.30. Osallistumiseen tarvitaan liikuntapassi. Lisätietoa liikuntapassista Helsingin kaupungin sivuilta https://liikunta.hel.fi/fi/sivut/ohjattu-liikunta/alueliikunta

Tapahtumalistaus, tulevia liikuntahetkiä ‍

Vuosaaren kirkossa kanttori Hanna istuu urkujen äärellä.

Musiikkia, musiikkia!

Konsertteja, musiikkihetkiä, kuoroja ja yhteislaulua. Anna musiikin kuljettaa!

Konsertteja kotisohvalla. Nettisivuillamme voi piipahtaa pienissä ” minuuttikonserteissa” kirkossamme taltioitujen musiikkivideoiden myötä.

Kuoroja kaikenlaisille laulajille. Vuosaari-kuoro on hyvän mielen kuoro, johon kaikki ovat tervetulleita. Marielundissa torstaisin klo 17. Gaudium on neliäänistä ja monipuolista kirkkomusiikin ohjelmistoa laulava sekakuoro. Kirkolla keskiviikkoisin klo 17. Gospelmimmit on projektiluontoinen gospelkuoro naisille. Laulamme hyvällä energialla ja svengillä uudempaa hengellistä musiikkia. Tasovaatimukseksi riittää, että pysyt äänessä. Kirkolla kausiluontoisesti keskiviikkoisin klo 18. Tarkemmat tiedot ja harjoitusajat kanttoreilta!

Lauletaan yhdessä! Ohjelmistossa ajankohtaisia virsiä, hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Laulattajana Anja Hinkkanen. Tule nauttimaan yhteisestä laulun ilosta! Seuraavat tilaisuudet näet täällä.

Tyttö ja koira halaavat onnellisina. Teksti: Iloksi itselle ja toisille, vapaaehtoistoiminta antaa paljon.

Vapaaehtoiseksi seurakuntaan?

Haluaisitko antaa aikaasi ja osaamistasi yhteiseen käyttöön, muiden auttamiseen? Kaipaatko mielekästä tekemistä, josta voit saada iloa ja sekä olla ilona toisille? Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi ryhtyä vapaaehtoiseksi ystäväksi juttuseuraa kaipaavalle ikäihmiselle tai tulla mukaan toteuttamaan sunnuntain jumalanpalveluksia, erilaisia tapahtumia tai ruokailuja. Seurakunnassa on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Vapaaehtoisena toimiminen tuo arkeen mukavaa vaihtelua, antaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja tehdä asioita yhdessä. Yhteisen tehtävän äärellä kokoontuminen ja toisten auttaminen tuottavat iloa, hyötyä ja hyvää mieltä sekä itselle että muille. Vapaaehtoisena toimit tärkeässä tehtävässä yhteistyössä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Saat tehtävään perehdytyksen ja tuen sekä koulutuksen tarpeen mukaan. Voit osallistua toiminaan oman elämäntilanteesi ja mahdollisuuksiesi sekä aikataulujesi mukaan.

Tule sellaisena kuin olet – ota rohkeasti yhteyttä! Jutellaan ja mietitään yhdessä, mikä olisi juuri sinulle sopiva vapaaehtoistehtävä! Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Eija Keinänen 09 2340 6541, eija.keinanen@evl.fi.

Kerhonohjaajaksi?

Haluatko viettää mukavia hetkiä kouluikäisten kanssa? Tule ohjaajaksi harrastekerhoon! Voit ohjata kerhoa oman kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan, kerhoilu voi olla kokkaamista, askartelua, pihapelejä, tanssia, näytelmiä – melkeinpä mitä vain. Jos olet nuori, 15–19-vuotias, saat koulutuksen tehtävään. Aikuisille yhden tapaamiskerran perehdytys. Lisätiedot: heidi.ruuska@evl.fi, 040 537 6924.