30.09. Onneksi olkoon: Siru, Sirja, Sorja | Palaute
Koko Helsinki

Kohdataan kirkolla, Valossa ja Katukappelissa! | Vuosaaren syksy 2023

Vuosaaren seurakunta

30.08.2023, 20:06 /  päivitetty 05.09.2023, 09:46
Kurkista täällä toimintaamme ja tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!
Siniseen puseroon pukeutunut nuori nainen, kuvassa tekstit: arjessa ja pyhässä, sinua varten / Vuosaaren seurakunta, syksy 2023.

Olemme täällä sinua varten

Seurakunta on sinua varten, olipa elämäntilanteesi millainen tahansa. Meiltä voit löytää oman paikkasi ruuhkavuosien, kiireen tai leppoisampien aikojen keskellä, niin ilossa kuin surussa, arjessa kuin pyhässäkin. Kurkista täällä toimintaamme ja tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Tähään koosteeseen on koottu aikuisia ja ikäihmisiä mukaan kutsuva toiminta, lasten ja perheiden, sekä kouluikäisten ja nuorten toimintaan voit tutustua linkeistä:

Lasten ja perheiden toiminnan näet täällä.

Kouluikäisillekin on monta mukavaa juttua, kurkista niihin täällä.

Nuoret ja nuoret aikuiset viettävät mukavaa aikaa Valossa, tsekkaa mitä on tarjolla, ja tule mukaan.

Messut ja kirkkohetket

Tervetuloa seurakuntamme messuihin ja jumalanpalveluksiin – Jumalan kansan yhteisiin juhliin!

Jumalanpalvelus kirkossa sunnuntaisin klo 11.

Viikkomessu Marielundin kappelissa torstaisin klo 12, ajalla 7.9.–21.12.

Viikkomessu Katukappelissa tiistaina tiistaina 5.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 17.

Kuninkaan ilta kirkolla perjantaina 15.9., 13.10., 10.11., 15.12. klo 18. Sanaa, rukousta, todistusta, ylistystä.

Tulisitko tekemään messuja kanssamme?

Messuissa on mukana seurakuntalaisia erilaisissa tehtävissä: vastaanottamassa kirkkovieraita, jakamassa virsikirjoja, lukemassa tekstejä tai rukouksia, keräämässä kolehtia, valmistamassa kirkkosalia messuun ja kohtaamassa ihmisiä. Tervetulleita ovat kaikenlaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset. Tule mukaan tekemään yhteistä messua! Kysy lisää messuryhmistä papeilta.

Poimintoja syksyn messuista

Kirkossa sunnuntaisin klo 11, ellei toisin mainita. 27.8. Saarna nimikkolähetti Pekka Koskinen. 3.9. Lähimmäisen sunnuntai, seurakuntalaisten siunaaminen arjen tehtäviin. 17.9. Merisunnuntain messu, saarna Hannu Suihkonen, Suomen Merimieskirkko. 24.9. Kaudenavausmessu, vapaaehtoisten ja uusien työntekijöiden siunaaminen. 1.10. Mikkelinpäivän perhemessu. 8.10. Ekumeenisen lähetyspyhän ja vanhusten viikon messu, myyjäiset käteismaksulla. 15.10. Saarna Mayvor Wärn-Rancken, SEN. 22.10. Kriisiryhmän 30-vuotisjuhlamessu. 29.10. Reformaation päivä. 12.11. Isänpäivä, pyhää tanssia. To 16.11. klo 12, piispan vierailupäivän viikkomessu. 19.11. Piispantarkastusmessu, saarna Teemu Laajasalo. 26.11. Kirkkokahveilla Ville Jalovaara esittelee kirjaansa Helsinki 1944 – Taistelu pääkaupungista. 3.12. Hoosianna! 24.12. Jouluaaton jumalanpalvelus ja joulurauhan julistus.

Nuori mies tee- tai kahvikuppi kädessä nauraa iloisesti. Kuvan päällä Katukappelin logo.

Katukappelin ovet avoinna!

Katukappeli kutsuu kohtaamisiin, elämänkysymyksiin, ajatusten vaihtoon ja hiljaisuuden kuunteluun Tule mukaan löytöretkelle: iloitse, hämmästy ja oivalla! Syksyllä 2023 Katukappelissa aloittaa monta uutta kohtaamispaikkaa, jossa voit innostua oman hyvinvoinnin ylläpitämisestä ja oppia siitä lisää, avartaa mieltä maanantain keskusteluilloissa tai laulaa elämäsi virsiä!

Kappelipäivystys vapaaehtoisvoimin tiistaisin klo 12–16 ja keskiviikkoisin klo 12–14.

Viikkomessu Katukappelissa klo 17–18 tiistaina 5.9., 2.10., 6.11. ja 4.12.

Maanantai-illan keskusteluja

Kutsumme sinua mukaan avartaviin keskusteluiltoihin. Illan alussa kuullaan asiantuntijan alustus, jonka jälkeen keskustellaan yhdessä illan aiheesta. Maanantai-illan keskusteluja Katukappelissa klo 17.30–19 syyskaudella 2023 neljänä maanantaina:

9.10. Suomalainen feministiteologia. Illan alustajana ja asiantuntijana sukupuolen ja uskonnon teemoihin perehtynyt tutkija Anni Tsokkinen, FT.

6.11. Uusia näkökulmia monikulttuurisuuteen ja moniarvoisuuteen. Keskustellaan teemasta rakentavan Erätauko-keskustelumallin mukaan. Illan alustajana ja asiantuntijana kansainvälisen ja monikulttuurisen työn sihteeri Tarja Korpaeus-Hellsten. Lisää tietoa Erätauko-keskustelusta täällä.

27.11. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö kirkossa. Illan alustajana ja asiantuntijana erityisnuorisotyönohjaaja, psykoterapeutti Henna-Mari "Hensku" Kettusaari.

11.12. Sydänrukous. Illan alustajana ja asiantuntijana seurakuntapastori Tuuli Aitolehti. Sydänrukous on sisterssiläismunkki Thomas Keatingin kollegoineen kehittämä hiljaisen rukouksen muoto. Sydänrukous on kontemplaatioon johtava tie, jolla ihmisen koko olemus avautuu Jumalalle. Menetelmä on hyvin yksinkertainen ja helppo oppia. Rukouksen vaikutukset omaan elämään eivät sen sijaan ole lainkaan yksinkertaisia. Sydänrukoukseen opastaa pappi Tuuli Aitolehti, joka on Sydänrukouksen ohjaajakoulutuksessa.‍‍

Avoin hyvinvointiryhmä

Tule mukaan avoimeen hyvinvointiryhmään, jonka tarkoituksena on päivittää viimeaikaista tietoa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä, pohtia yhdessä itselle merkityksellisiä hyvinvoinnin tekijöitä, innostua pitämään huolta omasta hyvinvoinnista ja jakaa ryhmässä omia kokemuksia, voimavaraistua yhteisestä pohdinnasta ja kohtaamisista. Ryhmä on tarkoitettu kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Ryhmä on avoin, voit osallistua jokaiselle kerralle tai valita sinua kiinnostavan aiheen. Ilta alkaa hartaudella ja alustuksella, jonka jälkeen keskustellaan ja työskennellään yhdessä. Ryhmää ohjaa terveydenhoitaja, THM Marja Lindholm.

Avoin hyvinvointiryhmä syys-marraskuussa Katukappelissa joka toinen maanantai klo 17.30–19.

Syksyn 2023 illat aiheineen:

18.9. Iloa ja nautintoa ruoasta.

2.10. Palauttava lepo ja liikunta.

16.10. Mielen hyvinvointi.

30.10. Merkityksellinen arki.

13.11. Voimaa muutokseen.‍

Elämäni virsi – toivo ja laula!

Mikä on sinun elämäsi virsi, sävel tai sanat, jotka erityisesti koskettavat tai joihin liittyy rakkaita ja unohtumattomia muistoja? Entä mikä on sellainen virsi, joka on ihana ihan muuten vaan? Tule toivomaan oman elämäsi virsiä, ja laulamaan yhdessä muiden kanssa. Mukana Mikaela Mandalios ja Pauli Löija.

Katukappelissa klo 17.30–19 maanantaina 25.9., 23.10., 20.11. ja 4.12. (joulukuun ilta on Elämäni joululaulu -ilta).

Majakka-ilta

Majakka-ilta on leppoisia kohtaamisia, kuppi kuumaa, hyvinvointi- ja rukouspalvelua. Tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Katukappelissa 17.30–19 perjantaina 22.9., 27.10., 17.11. ja 8.12.

Parantavaa läsnäoloa: Krito kutsuu mukaan sielunhoidolliseen vertaistukiryhmään

Krito on sielunhoidollinen vertaisryhmä, johon valmistaudutaan valmiin materiaalin ja kirjoittamisen avulla. Ryhmässä jokainen saa kertoa omasta elämästään ja sen kipukohdista, kuunnella toisia ja rukoilla yhdessä. Kuulluksi ja nähdyksi tuleminen sekä kunnioittava myötätuntoinen kuuntelu ovat ryhmätyöskentelyn keskiössä. Ryhmän prosessiin ja koko sen matkaan sitoudutaan ensimmäisen kerran jälkeen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset ryhmänohjaajat pastori Antti Pesosen ohjauksessa. Osallistuminen materiaaleineen maksaa 40e.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ryhmään haku ja tiedustelut pastori Antti Pesoselle, 050 406 0039, antti-pekka.pesonen@evl.fi, joka haastattelee kaikki kiinnostuneet. Ryhmään otetaan rajallinen määrä osallistujia, mukaan päässeille lähetetään lisätietoa ryhmään osallistumisesta.

Kaikille avoin startti-ilta Katukappelissa keskiviikkona 27.9. klo 17.30. Tule kuulemaan, mitä Krito voisi olla juuri sinulle.

Lauletaan yhdessä

Ohjelmistossa ajankohtaisia virsiä, hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Laulattajana Anja Hinkkanen. Tule nauttimaan yhteisestä aulun ilosta!

Katukappelissa klo 13–14 keskiviikkoina 13.9., 27.9., 11.10., 25.10., 8.11., 22.11. ja 13.12.

Medialähetyspiiri Näppärät

Mukavaa yhdessäoloa, tarjoilua, lähetyskuulumisia ja myyjäisten valmistelua. Voit myös tulla kurkistamaan mitä ihania löytöjä voit tehdä pienestä myyntipöydästä (käteismaksu).

Näppärät Katukappelissa klo 18–20. keskiviikkoina 20.9., 18.10. ja 15.11.

(Näppärien myyjäispöytä myös kirkolla messun jälkeen noin klo 12.15–14 sunnuntaina 8.10. ja 10.12.)

Rukousta ja raamatuntutkiskelua

Rukouspiiri, rukousta ja keskustelua Katukappelissa tiistaisin klo 13 ja 17.

Iltarusko-piiri, raamattu- ja keskustelupiiri inkeriläisille, avoin myös muille. Katukappelissa maanantaisin klo 13–15. ajalla 11.9.–18.12.

Katukappelin tulevia tilaisuuksia

Kirkon ovesta kurkistaa ilonen nuori nainen.

Kohdataan Vuosaaren kirkolla!

Ryhmiä, tekemistä, lounasta, aamiaista ja kahvia. Hengähdä hetkeksi, ravitse mieltä ja ravitse ruumista. Kohtaa ja tule kohdatuksi! Viikon aikana tapahtuu monta mukavaa juttua. Voit tehdä myös löytöretkiä Raamattuun, elämänkysymyksiin ja hiljaisuuteen. Tule mukaan löytöretkelle: iloitse, hämmästy ja oivalla!

Erätauko-keskusteluja

Diakonia kutsui keväällä 2023 vuosaarelaisia avoimiin Erätauko-keskusteluihin. Keskustelujen aiheina olivat hyvän tekeminen sekä yhdessä tekeminen, vapaaehtoistoiminta Vuosaaren seurakunnassa. Erätauko-keskustelu on tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – pysähtyä ja tarkastella asioita kaikessa rauhassa ja kuulla eri lähtökohdista tulevien ihmisten ajatuksia ja kokemuksia. Osallistujien mukaan keskusteluissa oli mukava, välitön sekä jokaista kunnioittava ja arvostava ilmapiiri. Yhteen tuleminen ja yhdessä keskusteleminen kannatti! Keskusteluihin osallistuneet kertoivat, että illoissa tuli kokemus kuulluksi tulemisesta ja jakamisesta. Keskustelujen aiheet – hyvän tekeminen ja yhdessä tekeminen – koettiin tärkeiksi ja mielenkiintoisiksi. Ideoita ja innostusta jaettiin ja tehtiin oivalluksia. Keskustelijoiden mukaan yhdessä tekemisessä syntyy uutta ja yhdessä saamme aikaiseksi hyviä asioita.

Nyt syksyllä Erätauko-keskusteluja jatketaan. Keskusteluihin kutsutaan kaikkia vuosaarelaisia, seurakuntalaisia, seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Erilaisista taustoista tulevien keskustelijoiden erilaiset kokemukset ja näkökulmat ovat tervetulleita ja tuovat syvyyttä keskusteluihin. Asiantuntemusta tai aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Erätauko-keskusteluissa on mahdollisuus tulla kohdatuksi ja kohdata, kuunnella ja puhua, oivaltaa jotakin uutta ja tärkeää. Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Samassa veneessä – monenlaisuuden kunnioittamisen taito

Jokaisella meistä on lukemattomia ominaisuuksia ja rooleja. Kuulumme myös monenlaisiin ryhmiin. Taustamme, identiteettimme, elämänkulkumme ja vaikkapa taloudellinen tilanteemme vaihtelevat. Yhteisömme monenlaisuutta rikastuttavat mm. monet vähemmistöryhmät. Monenlaisuuden kunnioittamisen taito rakentaa kunnioittavaa, turvallista ja myönteistä vuorovaikutusta ihmisten kesken. Se lujittaa myös yhteisöä. Tätä taitoa voimme kehittää yhdessä. Tule keskustelemaan muiden kanssa: Mitä sinulle merkitsee monenlaisuuden kunnioittamisen taito? Miten haluat kehittää tätä taitoasi? Millaista monenlaisuuden kunnioittamista Vuosaaressa tarvitaan juuri nyt? Miten voimme yhdessä vahvistaa kokemusta samassa veneessä olemisesta?

Vuosaaren kirkolla torstaina 5.10. klo 17.30–20.

Ilmoittautuminen 2.10. mennessä Tuula Mäkinen, p. 09 2340 6547 tai vuosaari.diakonia@evl.fi.

Yhdessä elämisen taito

Yhdessä elämisen taidot (mm. kunnioitus, vastavuoroisuus, konfliktien ratkaisu) ovat yhteisen elämisen perustaitoja. Niitä voi oppia koko ajan lisää ja taitoja voi kehittää paremmiksi. Tule keskustelemaan muiden kanssa: Mikä on sinun vahvuutesi yhdessä elämisen taidossa? Mitä puolia haluat kehittää itsessäsi? Millaisia taitoja tarvitaan Vuosaaressa juuri nyt? Miten voimme yhdessä vahvistaa näitä taitoja?

Yhdessä elämisen taito Erätauko-keskustelu Vuosaaren kirkolla Marielundissa keskiviikkona 1.11. klo klo 17.30–20.

Ilmoittautuminen 30.10. mennessä: Eija Keinänen, p. 09 2340 6541 tai vuosaari.diakonia@evl.fi.

Kuninkaan ilta

Kuninkaan ilta on sanaa, rukousta, todistusta, ylistystä. Tule mukaan Kuninkaan iltaan, tule kohdatuksi ja kohtaamaan, kuulemaan sanaa ja todistusta, ylistämään, nauttimaan hengellisestä musiikista ja rukoilemaan. Illoissa yksi nimi ylitse muiden: Jeesus, kuningasten Kuningas!

Vuosaaren kirkolla klo 18 perjantaina 15.9., 13.10., 10.11. ja 15.12.

Avoin arkiretriitti

Raamattumietiskelyä, rukoushiljaisuutta, kuuntelevaa jakamista ja hengellistä matkakumppanuutta. Iltoihin voi osallistua myös satunnaisesti. Ohjaajana Tiina Ahonen.

Vuosaaren kirkolla torstaisin klo 18–20, ajalla 28.9.–7.12. (ei 19.10. ja 16.11.).

Pyhän tanssin tunnit

Musiikki ja liike kuljettavat osallistujat yhteisölliseen rukoushiljaisuuteen. Osallistua voi myös satunnaisesti. Helpot askeleet ohjataan jokaisen tanssin alussa. Erityistä tanssitaitoa ei tarvita. Ylle mukava vaatetus sekä sisätossut tai villasukat. Osallistumismaksuna vapaa lahjoitus käteisellä kappelin kynttelikkölippaaseen.

Marielundin kappelissa klo 14–15 lauantaina 23.9. ja sunnuntaina 24.9., sekä lauantaina 11.11. ja sunnuntaina 12.11.

Piispa kylässä

Helsingin piispa Teemu Laajasalo vierailee Vuosaaressa 16.–17.11. Tule tapaamaan piispa Teemua! Tiedot päivien aikatauluista tarkentuvat syksyn kuluessa, seuraa tiedotustamme.‍

Ihania löytöjä myyjäispöydistä

Näppärien myyjäispöytä Vuosaaren kirkolla messun jälkeen noin klo 12.15–14 sunnuntaina 8.10. ja 10.12. Näppärät-piiri myy kodikkaita käsitöitä medialähetystyön hyväksi. Käteismaksu.

Vahvista englannin taitoja – improve your English

Avoin keskustelupiiri arkielämän asioista, tapahtumista ja kokemuksista. Tarkoitettu suomenkielisille ja maahanmuuttajille. Ryhmässä opetellaan englannin kieltä perustason sanaston avulla. Tavoitteena on sujuvoittaa puhuttua englantia – improve your spoken english. Ilmoittautumista ei tarvita. Voit osallistua kaikkiin kertoihin tai tulla mukaan yksittäiseen kertaan. Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen. Lisätietoja: pia.nordlund@evl.fi, 09 2340 6542.

Vuosaaren kirkolla klo 17–18 tiistaina 26.9., 10.10., 24.10. (alustavasti myös 7.11. ja 21.11. varmistuu myöhemmin).

Sururyhmä

Sururyhmä on sinulle, joka olet toipumassa läheisen kuolemasta. Yhdessä keskustellen vahvistetaan voimavaroja jaksaa uudessa tilanteessa. Ryhmässä jaksamisen kannalta olisi yleensä hyvä, että läheisen menettämisestä on kulunut jo vähintään muutama kuukausi. Ilmoittautuminen 15.9. mennessä ryhmän ohjaajille: 09 2340 6542, pia.nordlund@evl.fi tai 09 2340 6522, johanna.joronen@evl.fi. Ilmoittautuneisiin otetaan yhteyttä ennen ryhmän alkua. Sururyhmä kokoontuu Vuosaaren kirkolla Marielundissa klo 17.30–19, keskiviikkoina 27.9., 11.10., 25.10., 8.11., 22.11. ja 4.12.

Kirjapiiri

keskustelua kuukauden kirjasta rennosti teekupin äärellä. Kirjat valitaan yhdessä, voit tuoda oman ehdotuksen. Kirjapiirin vetäjänä toimii seurakunnan vapaaehtoinen Sari Kumin. Sydämellisesti tervetuloa! Ilmoittaudu mukaan: 09 2340 6541 tai eija.keinanen@evl.fi. Vapaaehtoinen tee maksu 1e.

Vuosaaren kirkolla klo 17.30–19 keskiviikkona 13.9., 11.10., 15.11. ja 13.12.

Iltapäiväpiiri ikäihmisille

Kahvitellaan, nautitaan hyvästä seurasta ja vaihtelevasta ohjelmasta. Alussa hartaus ja pieni jumppa. Vapaaehtoinen kahvimaksu.

Vuosaaren kirkolla klo 12–13.30 maanantaisin ajalla 18.9.–11.12.

Yhteinen lounas

Yhteinen lounas kokoaa ihmiset yhteen lämpimän aterian ja seuran äärelle. Vapaaehtoinen maksu 2e, lounashartaus.

Vuosaaren kirkolla klo 11 torstaisin 14.9.–7.12.

Huom! Kriisiryhmän 30-v juhlalounas 16.11.

Neulepiiri

Kudo, neulo tai virkkaa, opi ja opeta, innostu ja innosta, yhdessä oleminen ja tekeminen on mukavaa! Ryhmään voi tulla, vaikkei vielä osaisikaan neuloa, me opetamme kyllä! Teemme lämpimiä lahjoja kasteperheisiin ja vähäosaisille. Otamme vastaan lankalahjoituksia.

Vuosaaren kirkolla keskiviikkoisin 18 ajalla 13.9.–29.11.

Lahjoita lankaa! Onko kaapeissasi tarpeettomia lankoja? Voit lahjoittaa ne Neulepiirille. Langat voi tuoda kirkolle tai Neulepiiriin.

Raamattu- ja keskustelupiirejä

Avoin keskustelu- ja raamattupiiri

Luetaan yhdessä sovittua Raamatun kirjaa ja keskustellaan sen äärellä myös oman elämämme kysymyksistä. Vetäjänä pastori Tommi Vanhanen. Vuosaaren kirkolla torstaisin klo 18–19.30 ajalla 14.9.–14.12.

Miesten keskustelupiiri

Vuosaaren kirkolla joka toinen maanantai klo 18–20 (parittomat viikot). Syksyn 2023 kokoontumiset 11.9., 25.9., 9.10., 23.10., 6.11., 20.11. ja 4.12.

Miestenpiiri

Yhteistä raamatunlukua ja miehistä puhetta sen äärellä. Vetäjänä Heikki Pynnönen. Vuosaaren kirkolla tiistaisin klo 18–19.30, ajalla 12.9.–12.12.

Askeleita Suomeen

Suomen kielen opiskelua ja keskustelua suomeksi ja venäjäksi mukavassa seurassa. Valossa tiistaisin klo 13–15, ajalla 12.9.–12.12.

Tulevia tapahtumia Vuosaaren kirkolla

Penkillä ulkosalla kupillinen keittoa, näkkileipä ja hevosenkenkä.

Kohdataan eri puolilla Vuosaarta!

Torilla tavataan – diakoniatyöntekijät liikkeellä

Tule juttelemaan ja kertomaan, mitä mukavaa kuuluu tai onko mielessäsi huolenaiheita. Vastailemme myös auttamistyöhön liittyviin kysymyksiin ja toivomuksiin ja kerromme toiminnasta. Kahvikärryn ollessa mukana, tule juomaan kuppi kuumaa. Liikumme säävarauksella. Meidät löydät 26.8. satamapäivässä, 1.9. klo 10–15 diakonian päivänä eri puolilla Vuosaarta, 24.9. kirkolla syyskauden avajaisissa, 29.9. klo 13–15 Meri-Rastilan torilla, 27.10. klo 13–15 Pohjoisella ostarilla, 17.11. klo 13–15 Mosaiikkitorilla, marraskuussa Valo-juhlassa Pohjoisella ostarilla ja Ilveskorven puistossa sekä Columbuksen joulumyyjäisissä Katukappelilla.

Ulkoillaan yhdessä – kävelyseuraa Vuosaaressa

Ulkoillaan yhdessä muiden kanssa! Vapaaehtoisohjaaja Merja johdattaa eri puolille Vuosaarta ihailemaan kaunista luontoa. Reitit ja kävelyvauhti vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden ja sään mukaan. Lähtö Mosaiikkitorilta Columbuksen sisäänkäynnin vierestä tiistaisin, syyskuussa klo 10, loka–joulukuussa klo 11 (ei 26.12.).

Kullansävyisiä piirrettyjä kukkia, teksti Discantus 45

Musiikkia, musiikkia!

Konsertteja, musiikkihetkiä, kuoroja ja yhteislaulua. Anna musiikin kuljettaa!

Discantuksen juhlakonsertti

45-vuotisjuhlakonsertti Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 8.10 klo 17.

Adventtikonsertti

Helsingin Lauluveljien perinteinen adventtikonsertti Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 3.12. klo 17.

Konsertteja kotisohvalla

Nettisivuillamme voi piipahtaa pienissä ” minuuttikonserteissa” kirkossamme taltioitujen musiikkivideoiden myötä.

Kuoroja

Tarkemmat tiedot ja harjoitusajat kanttoreilta! Vuosaari-kuoro on hyvän mielen kuoro, johon kaikki ovat tervetulleita. Marielundissa torstaisin klo 17. Gaudium on neliäänistä ja monipuolista kirkkomusiikin ohjelmistoa laulava sekakuoro. Kirkolla keskiviikkoisin klo 17. Gospelmimmit on projektiluontoinen gospelkuoro naisille. Laulamme hyvällä energialla ja svengillä uudempaa hengellistä musiikkia. Tasovaatimukseksi riittää, että pysyt äänessä. Kirkolla kausiluontoisesti keskiviikkoisin klo 18.

Lauletaan yhdessä!

Ohjelmistossa ajankohtaisia virsiä, hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Lauletaan yhdessä! Laulattajana Anja Hinkkanen. Tule nauttimaan yhteisestä laulun ilosta!

Tyttö ja koira halaavat onnellisina. Teksti: Iloksi itselle ja toisille, vapaaehtoistoiminta antaa paljon.

Vapaaehtoiseksi seurakuntaan?

Haluaisitko antaa aikaasi ja osaamistasi yhteiseen käyttöön, muiden auttamiseen? Kaipaatko mielekästä tekemistä, josta voit saada iloa ja sekä olla ilona toisille? Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi ryhtyä vapaaehtoiseksi ystäväksi juttuseuraa kaipaavalle ikäihmiselle tai tulla mukaan toteuttamaan sunnuntain jumalanpalveluksia, erilaisia tapahtumia tai ruokailuja. Seurakunnassa on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Vapaaehtoisena toimiminen tuo arkeen mukavaa vaihtelua, antaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja tehdä asioita yhdessä. Yhteisen tehtävän äärellä kokoontuminen ja toisten auttaminen tuottavat iloa, hyötyä ja hyvää mieltä sekä itselle että muille. Vapaaehtoisena toimit tärkeässä tehtävässä yhteistyössä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Saat tehtävään perehdytyksen ja tuen sekä koulutuksen tarpeen mukaan. Voit osallistua toiminaan oman elämäntilanteesi ja mahdollisuuksiesi sekä aikataulujesi mukaan.

Tule sellaisena kuin olet – ota rohkeasti yhteyttä! Jutellaan ja mietitään yhdessä, mikä olisi juuri sinulle sopiva vapaaehtoistehtävä! Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Eija Keinänen 09 2340 6541, eija.keinanen@evl.fi.

Kerhonohjaajaksi?

Haluatko viettää mukavia hetkiä kouluikäisten kanssa? Tule ohjaajaksi harrastekerhoon! Voit ohjata kerhoa oman kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan, kerhoilu voi olla kokkaamista, askartelua, pihapelejä, tanssia, näytelmiä – melkeinpä mitä vain. Jos olet nuori, 15–19-vuotias, saat koulutuksen tehtävään. Aikuisille yhden tapaamiskerran perehdytys. Lisätiedot: heidi.ruuska@evl.fi, 040 537 6924.