05.10. Onneksi olkoon: Inkeri, Inka | Palaute
Koko Helsinki

Kirkon walk in -terapia auttaa nuoria ilman ajanvarausta

14.01.2022, 10:53 /  päivitetty 28.01.2022, 15:55
Palvelu on avoinna maanantaisin klo 12-18 Itäkeskuksen Matteuksenkirkon Varustamolla 24. tammikuuta alkaen.
Kuvassa Walk in-terapian logo

Kirkko Helsingissä alkaa tarjota 16–29-vuotiaille walk in -terapiaa nuorten mielen hyvinvoinnin tueksi. Nuori pääsee ammattilaisen juttusille ilman ajanvarausta ja lähetettä.

Nuori päättää itse keskustelunaiheet ja on aktiivinen toimija. – Keskustelut voivat liittyä esimerkiksi yksinäisyyteen, ahdistukseen, perhetilanteeseen, päihteiden käyttöön ja hengellisyyteen. Samoin sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymykset mietityttävät monia, kuvailee erityisnuorisotyönohjaaja, psykoterapeutti Henna-Mari Kettusaari Helsingin seurakuntien erityisnuorisotyön keskus Snellusta. Käynnille voi tulla myös yhdessä oman kumppanin kanssa.

Walk in -terapia voi olla yksi mahdollisuus ulkopuolisuuden ehkäisyyn eli siihen, että kukaan ei jää yksin. Nyt aloitettava palvelu on yksi vastaus nuorten korona-aikana kasvaneeseen hätään.

Helposti saavutettava walk in -terapia on maksutonta ja perustuu ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmään. – Siinä painottuvat omien vahvuuksien tunnistaminen ja ratkaisujen rakentaminen menneisyyden pohtimisen sijaan. Nuoren kanssa keskustelevat tehtävään koulutetut kirkon ammattilaiset, jotka keskittyvät keskustelunaiheen rajaamiseen ja nuoren voimavarojen löytämiseen, Kettusaari kertoo.

Apua saa nimettömänä, ja se on pääosin kertaluontoista. Halutessaan voi toki tulla juttelemaan uudelleen. Kokemuksesta tiedetään, että kertakin voi auttaa eteenpäin.

Kirkon walk in -terapia käynnistyi viime vuonna Tampereen Vanhalla kirkolla ja laajenee nyt siis Helsinkiin ja seuraavaksi Keravalle ja Vantaalle. Helsingissä palvelua on saatavissa ennakolta ilmoitettuina aikoina myös ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoja: Henna-Mari Kettusaari, hkettusaari@evl.fi, p. 09 2340 2355