21.04. Onneksi olkoon: Anssi, Anselmi | Palaute
Koko Helsinki

Pääsiäisen Katedraali on ilmestynyt

18.03.2024, 15:56
Katedraalia voit lukea painetun lehden lisäksi myös verkkoversiona.
Pääsiäisen Katedraali

Pääsiäisen Katedraali-lehti on ilmestynyt. Verkossa voit lukea lehden PDF-muotoisena täällä.


Tie taivaaseen

Tämän vuoden alussa olin mukana yleisötilaisuudessa, jossa tehtävänäni oli vastailla minulle esitettyihin kysymyksiin. Yllättävän monet ihmisiä askarruttaneista kysymyksistä koskivat kuolemaa – ja sitä, mitä meillä on vastassa sen jälkeen. ”Kuolema pelottaa, miten saisin rauhan, pääsenkö taivaaseen?”

Jos syntymättömältä vauvalta kysyttäisiin, pelottaako syntymä, tämä varmasti vastaisi, että pelottaa. Kun ei voi tietää, mitä on vastassa, kun joutuu luopumaan tutusta ja turvallisesta. Kun varmaa on vain, että kaikki muuttuu, muttei tiedä, millaista elämä uudessa todellisuudessa on.

Jotenkin tähän tapaan ihmisten kysymyksiin tilaisuudessa vastasin. Jos syntymätön lapsi vain tietäisi, miten paljon moniulotteisempaan ja avarampaan maailmaan hän on siirtymässä. Miten hienoa on valo, miten hyvältä tuntuu hellä kosketus, miten kauniita ovat värit.

Samaan tapaan tulemme yllättymään taivaan todellisuudesta. Kuolema ei ole loppu vaan portti kokonaan toisenlaiseen todellisuuteen, jossa valo, hellyys ja värit saavat kokonaan uuden sisällön. Jossa rakkaus, ilo ja rauha ovat totta aivan uudella, uskomattomalla tavalla.

Taivaassa ole pahaa, sillä pääsiäisen suuri sanoma on, että Jeesus voitti pahan vallan. Rakkaus voitti kuoleman, valo voitti pimeyden.

Pääsiäisen alla liitymme Kristuksen askeliin. Se tie vie tihenevän pimeyden kautta valoon. Meillä on yhteinen matka. Tie on auki taivaaseen saakka, ei ole syytä pelätä.

Siunausta matkalle, sen jokaiseen askeleeseen.

Marja Heltelä
kirkkoherra, tuomiorovasti