20.04. Onneksi olkoon: Nella, Neela, Lauha | Palaute
Koko Helsinki

Nuorilta hyvää palautetta matalan kynnyksen walk in -terapiasta

10.10.2022, 12:01 /  päivitetty 11.10.2022, 11:50
Punapaitainen nainen istuu ikkunan edessä, lisäksi walk in -logo

Kirkko Helsingissä aloitti tämän vuoden alussa 16–29-vuotiaille tarkoitetun walk in -terapian, jossa kuka tahansa ikäryhmään kuuluva pääsee keskustelemaan terapia-ammattilaisen kanssa ilman ajanvarausta ja jonoja. Palvelussa työskentelevät terapeutit ovat koulutettuja psykoterapeutteja tai ratkaisukeskeisiä lyhytterapeutteja.

Walk in -terapiasta on saatu nuorilta paljon hyvää palautetta: nuoret kertovat saaneensa jo kertakeskustelustakin helpotusta ahdistukseen. Keskustelu ulkopuolisen kanssa on tuonut selkeyttä oloon ja oivalluksia tulevaan. He ovat saaneet välineitä esimerkiksi hyvinvointia tukevien asioiden tunnistamiseen.

Useimmiten nuoret kertovat tulosyyksi ahdistuneisuuden ja epävarmuuden tulevasta. Epävarmuutta aiheuttaa oma elämäntilanne, ja etenkin viime keväänä vastauksissa näkyi myös sodan pelko.

Walk in -terapia on yksi vastaus psykiatrian palvelujen ruuhkautumiseen: apua saa nopeasti ja matalalla kynnyksellä. Walk in -terapia voi helpottaa oloa myös siinä vaiheessa, kun odottaa pääsyä pitkäkestoisempaan psykoterapiaan.