04.12. Onneksi olkoon: Airi, Aira | Palaute
Tuomiokirkkoseurakunta

Vuoden 2024 ripareille ilmoittaudutaan lokakuussa.

15.09.2022, 14:51 /  päivitetty 29.08.2023, 11:18
Voit ilmoittautua rippikouluun, mikäli täytät 15 vuonna 2023 tai olet jo aiemmin täyttänyt. Olet tervetullut rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon ja vaikka sinua ei olisi kastettu!


Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan rippikouluihin ilmoittaudutaan 1.–31.10.2022.Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan vähintään kolme riparitoivetta tärkeysjärjestykseen. Rippikouluryhmiä aletaan jakaa ilmoittautumisen päätyttyä. Usein samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä vain ryhmiä, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat.

Myös muualla asuvat voivat ilmoittautumalla hakea paikkaa Tuomiokirkkoseurakunnan riparilta. Joudumme kuitenkin asettamaan oman seurakunnan alueella asuvat etusijalle rippikoulupaikkoja jaettaessa.

Ilmoittautumisessa nopeus ei ratkaise, vaan kaikki ilmoittautuneet ovat samalla viivalla paikkoja jaettaessa. Täytäthän huolellisesti kaikki ilmoittautumisessa kysytyt tiedot.

Lue lisää muun muassa kaverikoodista ja taloudellisen tuen hakemisesta ripariesitteestä.


ILMOITTAUDU TÄSTÄ


LEIRIT

Leiriripareihin sisältyy viikon mittainen leirijakso kesällä. Ryhmät tapaavat ja tutustuvat toisiinsa jo kevään aikana.

Leirijaksolla jaetaan elämää, pohditaan pyhiä ja syviä kysymyksiä, opitaan ja ulkoillaan, lauletaan ja saunotaan – vietetään siis kokonainen unohtumaton viikko yhdessä toisten kanssa.

Leiriripareiden hinta on 140€, paitsi Lapin ripari 490€.

Leiriripareiden konfirmaatiot pidetään Mikael Agricolan kirkossa.


LAPIN RIPARI
4.–12.6.2023

Konfirmaatio LA 2.9. klo 11

Lapin ripari järjestetään Vuontispirtillä, Enontekiöllä. Leirijakson aikana on mahdollista osallistua retkille maastoon, mutta kyseessä ei ole vaellusripari. Normaali kunto ja retkimieli riittää. Lisätietoa leiripaikasta: www.vuontispirtti.fi


PIEKSÄMÄEN RIPARI

12.–19.6.2023

Konfirmaatio LA 9.9. klo 10

Pieksämäen ripari järjestetään Step-koulutuskeskuksessa Pieksämäellä. Lisää tietoa leiripaikasta: step.fi/tietoa-meista


LOHIRANNAN RIPARI

19.–26.6.2023

Konfirmaatio LA 9.9. klo 14

Lohirannan ripari järjestetään Helsingin seurakuntien omassa leirikeskuksessa Lohjalla. Lisää tietoa leiripaikasta: www.helsinginseurakunnat.fi/artikkelit/lohirannanleirikeskus

HUOM! Lohirannan riparilla eletään keskikesän ja kesäloman aikatauluissa; herätys on klo 10 ja yhteinen ohjelma päättyy puolen yön aikaan.


METSÄKARTANON RIPARI

26.6.–3.7.2023

Konfirmaatio LA 16.9. klo 10

Metsäkartanon ripari järjestetään Rautavaaralla, Nuorisokeskus Metsäkartanossa. Lisätietoa leiripaikasta saat osoitteesta: www.metsakartano.com Käyttämämme tilat varmistuvat myöhemmin.


KIVISAAREN RIPARI

3.–10.7.2023

Konfirmaatio la 16.9. klo 10

Kivisaaren ripari järjestetään Helsingin seurakuntien omassa leirikodissa Itä-Helsingin saaristossa. Lisätietoa leiripaikasta: www.helsinginseurakunnat.fi/artikkelit/kivisaarenkesakoti


KORPIRAUHAN RIPARI

17.–24.7.2023

Konfirmaatio LA 23.9. klo 11

Korpirauhan ripari järjestetään Helsingin seurakuntien omassa Korpirauhan leirikeskuksessa Siuntiossa. Lisää tietoa leiripaikasta: www.helsinginseurakunnat.fi/artikkelit/korpirauhanleirikeskus


VALKEALAN RIPARI

31.7.–7.8.2023

Konfirmaatio la 30.9. klo 11

Valkealan ripari järjestetään Valkealan opistolla Kouvolan Hasulassa. Lisää tietoa leiripaikasta: www.valkealanopisto.fi/opisto


PÄIVÄRIPARIT

Päivä- ja pienryhmäripareiden hinta on 50€.


SUOMENLINNAN PÄIVÄRIPARI

18.–24.2.2023

Konfirmaatio 7.5. klo 14

Suomenlinnan päiväripari toteutuu talvilomalla. Päivät vietetään yhdessä Suokin kirkolla ja yöt kotona. Myös konfirmaatio tapahtuu Suomenlinnan kirkossa.


PIENRYHMÄRIPARI

31.7.–5.8.2023

Konfirmaatio 6.8. klo 13

Pienryhmäriparille kutsutaan kaikkia niitä, jotka hyötyvät pienessä ryhmässä toimimisesta. Tämä ryhmä kokoontuu Mikael Agricolan kirkolla arkipäivisin ja lauantai on retkipäivä. Yöt nukutaan kotona. Konfirmaatio on heti ripariviikon päätteeksi Mikael Agricolan kirkossa.


RIPPIKOULU KEHITYSVAMMAISILLE NUORILLE

Vuoden 2023 kehitysvammaisten rippikouluilmoittautumisia ottaa vastaan diakoni Marja Leena Kallio.
050–380 0947
marjaleena.kallio@evl.fi


HUOM! Täytäthän ilmoittautumislomakkeen huolellisesti yhdessä huoltajiesi kanssa. Ilmoittautumisessa tarvitset myös heidän tietojaan.

Ennen ensimmäistä ilmoittautumista huoltajan tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumista ja maksua on mahdollista seurata, sekä tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista ilmoittautumisaikana. Tunnukset kannattaa säilyttää, sillä samoilla tunnuksilla voi ilmoittautua jatkossakin, vaikkapa nuorten leireille ja toimintaan.

Tunnusten luomiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, ota yhteyttä Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulupappi Sara Toivaseen.

Jos et pääse netin kautta ilmoittautumaan, ota yhteys rippikoulupappiin.


MUUALLA RIPARINSA KÄYVÄT TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNAN JÄSENET

Järjestö- ja harrasterippikouluihin kuuluu myös tutustuminen omaan kotiseurakuntaan. Todennäköisesti saatkin tästä ohjeita rippikoulusi järjestäjältä.

Mikäli et tule Tuomiokirkkoseurakunnan järjestämään rippikouluun, mutta käyt sen jonkun muun toimijan järjestämänä, kuten harrastuspainotteiset rippikoulut tai kristillisten järjestöjen rippikoulut, kutsumme sinut...

  • Keskiviikkona 25.1.2023 klo 18–20.30. Mikael Agricolan kirkolle. Ohjelmassa tutustumista ja osallistuminen Agricolamessuun.
  • Tiistaina 18.4.2023 klo 17–18.30. Mikael Agricolan kirkolle. Osallistumme yhdessä TRIBE-iltaan.

Näiden kahden tapaamisen välissä kutsumme sinut osallistumaan kahteen keskiviikon Agricolamessuun kevään aikana (messu klo 19, ovet auki nuorten avoimiin oviin, After Schooliin jo klo 15 alkaen).

Jos mahdollista, lataa itsellesi Cola Tribe App (ilmainen sovellus löytyy sovelluskaupoista). Löydät sieltä ajankohtaista tietoa TRIBEn eli tuomiokirkkoseurakunnan nuorten toiminnasta sekä paljon erilaista sisältöä.

Viimeistään kun riparisi lähijakso on ohi, tsekkaa Cola Tribe App ja tule mukaan! Tervetuloa Tribeen ja isostoimintaan!