19.04. Onneksi olkoon: Pilvi, Pälvi | Palaute
Koko Helsinki

Kivisaaren kesäkoti

10.08.2023, 13:43
Viehättävä Kivisaaren kesäkoti on Helsingin salattu helmi.

Kivisaari on Itä-Helsingin saaristossa sijaitseva kesäkoti noin kolmen kilometrin venematkan päässä Laajasalosta. Saaren maasto on metsäinen ja jyrkkärinteinen. Alue käsittää kaksi saarta Kivisaaren ja tätä pienemmän Karhusaaren, joiden yhteinen pinta-ala on viisi hehtaaria. Silta yhdistää saaret toisiinsa.

Kivisaaressa on hirsirakenteinen, Eliel Saarisen piirtämä päärakennus, kolme majoitusrakennusta, kappeli ja sauna. Saaressa on sähkö, mutta ei vesi- ja viemärijohtoja. Pesutilat sijaitsevat saunalla ja saarella on ulkohuussit. Kivisaaren päärakennuksessa on keittiö ja ruokasalit sekä ullakolla pelihuone. Erillisissä majoitusrakennuksissa on noin 50 vuodepaikkaa jaetuissa huoneissa sekä luokkahuone yhteistä ohjelmaa varten.

Saaressa on idyllinen rantasauna uimalaitureineen. Vanha venevaja on kunnostettu kappeliksi, jonka alttaritauluna toimii luonnonkaunis merimaisema. Kävelysillalla pääsaareen yhdistetyssä Karhusaaressa on grillikatos ja kenttä pelailuun. Karhusaaren puolella on myös mahdollista telttailla.

K‍ivisaari on täydellinen kohde päiväretkelle tai lyhyeen majoittumiseen. Saaren rakennukset taipuvat moneen erilaiseen käyttöön, juhlista leireihin.