30.05. Grattis: Rurik | Respons
Hela Helsingfors

Konkret hjälp till Ukraina  – Helsingfors församlingar syns på stan med insamlingsbössor

02.03.2022, 16:56 /  päivitetty 02.03.2022, 17:25
Folket som befinner sig mitt i kriget i Ukraina behöver akut skydd, mathjälp och basförnödenheter.
Lipaskeräys

Anställda och frivilliga från Helsingfors församlingar syns under torsdagen den 3.3 på stan med insamlingsbössor. Insamlingen går till familjer som flytt sina hem i Ukraina. Kyrkans Utlandshjälp KUA står bakom insamlingen.

Hur kan jag hjälpa?


Många funderar just nu över hur man på ett konkret sätt kan hjälpa människorna i Ukraina. Etablerade hjälporganisationer så som Kyrkans Utlandshjälp för hjälpen ända fram på ett tryggt sätt. Organisationerna har också möjlighet att rikta och koordinera hjälpinsatserna effektivt. Därför är donationer ett bra sätt att hjälpa.

Här kan du göra en donation via Kyrkans Utlandshjälp

Kyrkan förbereder sig för att ta emot ukrainska flyktingar


Finland förbereder sig för att ta emot en stor mängd ukrainska flyktingar. Även församlingarna i evangelisk-lutherska kyrkan i Finland har påbörjat förberedelserna.

I t.ex. Helsingfors församlingar utreder man möjligheten att erbjuda kyrkor och lokaler för nödinkvartering av flyktingar. Man lovar ordna 500–1000 platser och som bäst kartläggs vilka utrymmen som är mest fungerande. Läs mera här

Behöver du tala med någon?


Situationen är ny och känns för skrämmande för många av oss. Bli inte ensam med dina tankar. Vi lyssar gärna på dig! Läs mera här