13.08. Onneksi olkoon: Jesse | Palaute
Maunulan uurnalehto

Maunulan uurnalehdon haudoilla käynti

19.07.2018, 10:50
Haudoilla käynti on kaunis tapa muistaa poisnukkuneita läheisiä. Haudoilla käynti kuuluu erityisesti pyhäinpäivän ja joulun perinteisiin.

Haudoilla käynti eri kortteleissa

Maunulan uurnalehdon perinteisten hautakortteleiden haudat sijaitsevat numeroiduissa paikoissa ja linjoissa. Jokaisen linjan päässä on tolppa, jossa on sekä kyseisen linjan että siinä sijaitsevien hautapaikkojen numerot. Linjat voivat olla suoria, kaaria tai ympyröitä. Hauta löytyy helpoiten, kun tietää korttelin, linjan ja hautapaikan numeron. Perinteisiä hauta-alueita ovat korttelit 1, 2, 9–11, 12–18, 20–29, 30–42.

Lisäksi Maunulan uurnalehdossa on metsähautakortteleita (korttelit 5–7), muistolehtoja (korttelit 2A, 10M, 17) sekä sirottelualue (3S). Näissä kortteleissa vainajia voi muistella leikkokukin, jotka metsähautakortteleissa voi asettaa suoraan haudalle ja muistolehdoissa ja sirottelualueella kukille varattuihin astioihin. Muistolehdoissa ja sirottelualueella toivomme omaisten muistavan vainajia kertakäyttökynttilöin.

Uurnalehdon kartan löydät täältä.

Hautapaikan sijainnin tiedustelu toimistosta

Hautojen sijaintia voi tiedustella, jos tietää vainajan virallisen nimen ja mielellään myös tarkentavia vuosilukuja. Hautaa voi tiedustella Maunulan uurnalehdon toimistosta puhelimitse, sähköpostitse tai tulemalla käymään toimiston aukioloaikoina.

Huomioitavaa: usein henkilöä on saatettu kutsua jollain toisella nimellä, ja hautakivessäkin nimi voi olla jokin muu kuin virallinen etunimi. Hautaa tiedusteltaessa on hyvä kertoa vainajan virallinen etunimi, jos se on tiedossa.

Muualle haudattujen muistaminen Maunulassa

Muualle haudattuja vainajia voi muistella keskikentän suuren ristin luona, takakentillä sijaitsevilla Otavan tähdillä tai lammen rannan lyhtypolulla. Kynttilät voi asettaa ristin juurelle, Otavan tähtien päälle tai lyhtypolulla sijaitseviin kynttilätelineisiin.