15.07. Onneksi olkoon: Rauni, Rauna | Palaute
Hietaniemen hautausmaa

Hautaaminen

26.01.2024, 13:27
Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.
Uusi hautausmaan kortteli, jossa on vielä paljon tyhjiä hautapaikkoja. Hiekkatie kulkee korttelin läpi ja taustalla näkyy metsää sekä korttelin 10M muistomuuri.

Helsingin seurakuntien hautausmaat ovat yleisiä hautausmaita, joihin haudataan Helsingissä kuollessaan kirjoilla olevia vainajia. Myös kristilliseen uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumattomia tai muihin uskontokuntiin kuuluvia vainajia voidaan haudata seurakuntien hautausmaille.

Helsingin seurakuntayhtymällä on kuusi hautausmaata: Hietaniemi, Malmi, Honkanummi, Maunula, Kulosaari ja Östersundom. Lisäksi uurnan tai tuhkan voi haudata Kallion kirkon uurnaholviin. Honkanummen hautausmaalla on tunnustukseton hauta-alue niille, jotka eivät halua tulla haudatuiksi kristilliselle hautausmaalle.

Jos vainajalle halutaan oma hautapaikka eikä suvulla ole sellaista ennestään, on varattava uusi arkku- tai uurnahauta. Hautapaikka vaatii hoitamista, kuten nurmikon leikkuuta ja mahdollisten hautakukkien istutusta. Omaisten on nimettävä hautaoikeuden haltija, joka vastaa haudan hoidosta ja edustaa omaisia hautaa koskevissa kysymyksissä. Maksua vastaan on saatavissa erilaisia haudanhoitopalveluita. Haudanhoitohinnasto löytyy täältä. Haudan hoidosta sovitaan seurakuntayhtymän tai hautoja hoitavan yrityksen kanssa.

Hautapaikan ja mahdollisten haudan hoitojen maksut veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan. Hautaukseen liittyvä hautaushinnasto ja hoitojen hintatiedot löydät tämän sivun oikeasta palkista.

Sekä arkku - että tuhkahautauksessa vainajalle on hankittava arkku. Hautaustoimisto auttaa arkun ja/tai uurnan hankinnassa. Samalla kannattaa sopia myös vainajan kuljetuksista sekä mahdollisen uurnan toimittamisesta krematorioon.

Lue lisää hautaan siunaamisesta.

‍Lue lisää helsinkiläisen veteraanin hautaamisesta.

‍Täältä löydät lisätietoa uusista hautapaikoista.

Lue lisää islaminuskoisten hauta-alueesta Honkanummen hautausmaalla.