17.06. Onneksi olkoon: Urho | Palaute
Koko Helsinki

Oppilaitospappi sinua varten!

28.08.2020, 13:48
Oppilaitospapit ovat oppilaitosten, niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin käytettävissä. Heidän kanssaan voi puhua niin elämän iloista kuin murheista, sekä ikävistä että mukavista asioista ja vaikka ihan tavallisesta arjestakin.

Opinnot ovat ihmiselle usein sellaista aikaa, jolloin elämässä voi tapahtua monia merkittäviä muutoksia. Olet ehkä muuttanut uuteen kaupunkiin tai ensimmäiseen omaan asuntoon. Opiskelu voi tuoda mukanaan niin uusia ystäviä, rutiineja, kuin uusia opiskelutapojakin. Opinnot voivat herättää myös monenlaisia uusia kysymyksiä: Olenko oikeassa paikassa? Mistä löydän ensimmäisen oman alan työpaikan? Saanko uusia ystäviä, haluanko oman perheen? Miten minä selviydyn ja pärjään? Nuo kysymykset pyörivät useiden opiskelijoiden mielessä opintojen eri vaiheissa. Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei kysymyksiä tarvitse pohtia yksin.

Kirkko on lähettänyt pappejaan kaikkiin Helsingin oppilaitoksiin elämään sen arkea ja juhlaa yhdessä opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa. Oppilaitospapin työ perustuu oppilaitoksen kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen, jatkuvaan avoimeen vuoropuheluun sekä muokkautuu oppilaitoksen tarpeiden mukaan.

Luottamukselliset keskustelut

Oppilaitospapin työssä keskeistä on sen luottamuksellisuus. Voit ottaa yhteyttä oppilaitospappiin, kun haluat keskustella luottamuksellisesti esimerkiksi opiskelun tuomasta stressistä, ihmissuhteista, yksinäisyydestä, uskosta ja epäilystä. Papin kanssa voi keskustella kaikesta maan ja taivaan välillä - Mikään aihe ei ole liian pieni tai suuri. Oppilaitospapit tarjoavat kaikille turvallisen tilan riippumatta henkilön vakaumuksesta, sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Keskustelut papin kanssa ovat ehdottoman luottamuksellisia. Oman oppilaitoksesi papin yhteystiedot ja vastaanottoajat löytyvät täältä.

Ryhmät ja seurakuntayhteistyö

Oppilaitospapit tukevat kampuksilla toimivia erilaisia ryhmiä ja yhteisöjä. He järjestävät erilaisia tapahtumia ja vetävät pienryhmiä. Toiminta on kaikille avointa.

Jos olet opintojen aikana muuttanut uuteen osoitteeseen, myös kotiseurakuntasi on voinut vaihtua. Tiedätkö sinä mikä on sinun kotiseurakuntasi? Näiltä sivuilta löydät yhteystiedot myös kaikista seurakunnista Helsingissä. Ota yhteyttä, jos haluat kuulla lisää erilaisista palveluista, tapahtumista, ryhmistä tai haluat tukea oman ryhmän tai kerhon perustamiseen. Voit osallistua kaikkiin tilaisuuksiin seurakuntarajoista välittämättä.

Kirkolliset toimitukset

Voit pyytää oppilaitospappia myös toimittamaan esimerkiksi kodinsiunauksen, kasteen, vihkimisen tai hautaan siunaamisen.