16.11. Onneksi olkoon: Aarne, Aarno, Aarni | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Neuvontaa arjen raha-asioihin

18.10.2018, 10:29
Raha-asianeuvonta Rari tarjoaa neuvontaa arjen raha-asioiden hoitamiseen. Joskus on hyvä saada tilanteeseensa ulkopuolista näkökulmaa ja pohtia yhdessä, mitä tilanteelle voisi tehdä. Neuvojat ovat vapaaehtoisia, ja neuvonta on yksilöllistä ja määräaikaista keskusteluapua.

Ahdistaako rahatilanteesi? Hae apua heti kun oma taloustilanne alkaa huolestuttaa, esimerkiksi jos huomaat miettiväsi seuraavanlaisia kysymyksiä:

  • Kuinka saan rahat riittämään kuukaudesta toiseen?
  • Kuinka selviän veloistani?
  • Mihin rahani katoavat?

Raha-asianeuvonta Rari on Helsingin seurakuntien yhteinen palvelu osana kirkon diakoniatyötä. Neuvontaan pääsee oman asuinalueen seurakunnan diakoniatyöntekijän kautta. Diakoniatyö auttaa kaikkia alueella asuvia ihmisiä, eikä apua saadakseen tarvitse olla kirkon jäsen.

Rari voi olla apuna esimerkiksi selvittäen kanssasi, miten pääset

Haluatko mukaan vapaaehtoiseksi?

Sovellut Rarin vapaaehtoiseksi, jos oma taloudenhallintasi on kunnossa ja tulet toimeen niin ihmisten kuin numeroidenkin kanssa. Erityisesti toivotamme tervetulleeksi ihmiset, joilla on omakohtaista kokemusta taloudenhallinnan ongelmista ja niiden voittamisesta. Neuvontaa annetaan pareittain. Tarvitsemme vapaaehtoisia, jotka voivat osallistua neuvontaan myös päiväaikaan. Koulutamme kaikki vapaaehtoiset tehtävään.

Seuraava vapaaehtoisten raha-asianeuvojien koulutus alkaa lokakuussa 2018. Ilmoittautumiset 30.9. mennessä. Hakijat haastatellaan. Koulutuksessa tutustutaan ylivelkaantumiseen ilmiönä ja auttajatahoihin. Se järjestetään arkipäivinä loka–marraskuussa. Lisätietoja p. 050 466 8403 tai arto.leinonen@evl.fi.

‍Mitä Rari-vapaaehtoinen tekee ja mitä tehtävä antaa? Mia kertoo alla olevalla videolla: