23.06. Onneksi olkoon: Aatu, Aatto, Aadolf | Palaute
Koko Helsinki

Raskausaikana menetettyjen lasten hautaaminen

23.01.2024, 12:00

Helsingissä sairaala ja seurakuntayhtymän hautapalvelut huolehtii alle 22-raskausviikolla menetettyjen lasten hautaamisesta. Sairaala järjestää yhteissiunaustilaisuuden kappelissaan, johon on mahdollista osallistua.

Siunaustilaisuuden jälkeen Honkanummen krematoriossa on yhteistuhkaus. Tuhka haudataan Honkanummen hautausmaan Lasten muistolehtoon 40X. Hautaukseen on mahdollista osallistua ja tiedon hautausajankohdasta saa hautapalveluista. Yhteistuhkaus ja -hautaus on perheelle maksuton. Muistolehtoon on mahdollista tilata erikseen muistolaatta, joka kiinnitetään yhteismuistomerkkiin.

Vanhemmat voivat myös itse huolehtia hautajaisten järjestämisestä ja hautaamisesta esimerkiksi sukuhautaan tai muuhun hautapaikkaan. Mikäli halutaan varata Helsingin seurakuntayhtymän kappeli, tuhkausaika tai hautapaikka, täytyy hautapalveluihin toimittaa sairaalasta saatu ilmoitus, että hautaus voidaan tehdä.

Jos raskaus on kestänyt vähintään 22 viikkoa tai lapsi on 500 grammaa tai sitä painavampi, toteaa lääkäri kuoleman ja kirjoittaa erillisen hautausluvan hautaamista varten.

Lue lisää hautajaisjärjestelyistä.

‍Lue lisää hautapaikoista.

Lue lisää tuhkan hautaamisesta.‍

‍Apua ja tukea.

Ohjeita ja säännöksiä.