05.04. Onneksi olkoon: Irene, Irina, Ira, Iro | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Kulttuurienvälinen toiminta

15.06.2018, 09:34
Monenlainen monikulttuurisuus on Helsingissä arkipäivää ja osa katukuvaa. Se on osa myös kirkon identiteettiä ja Helsingin seurakuntien kansainvälistä työtä. Tehtävämme on kohdata moninaisuutta ja elää sitä todeksi.

Elämme yhdessä arkea ja juhlaa Suomeen ja Helsinkiin muuttaneiden kanssa. Haluamme tukea ja kohdata maahanmuuttajia heidän eri elämän kysymyksissään ja tilanteissaan heidän uskonnollisesta taustausta riippumatta.

Kirkko on avoin kaikille ja teemme työtä kristilliseen lähimmäisyyteen perustuen.

Toimimme myös haavoittuvassa tilanteessa elävien turvapaikanhakijoiden ja paperittomien ihmisten kanssa.

Kotoutumisesta

Haluamme edistää hyvää yhteistä sosiaalista rinnakkaiseloa uusien kaupunkilaisten kanssa ja tukea heidän kotoutumistaan. Työ tapahtuu pääasiassa seurakunissa ja sitä toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoistyöstä voi tiedustella omasta seurakunnasta. Vapaaehtoistyönpaikoista tietoa saa myös Vapaaehtoistyö.fi -sivustolta.

Hätämajoitus

Hätämajoitusta paperittomille ja myös muille tarvitseville on Hermannin diakoniatalossa

Osoite on Hämeentie 73, 00550 Helsinki
Avoinna klo 21.00–7.00, p. yöaikaan 044 2406455, majoitus.vivo@gmail.com.Lisätiedot majoittumiseen hakeutumisesta ma-pe klo 9.00–12.00 p. 09 2340 2533

Majoituksessa on tarjolla tukea ja neuvontaa. Yöpyminen on maksutonta. Paikka on päihteetön. Siellä saa myös tietoa päiväkeskuksesta, jossa on myös tarjolla neuvontaa eri kielillä mm. arabia, somalia ja dari sekä lakimiehen palveluita.

Yhdessä Helsingissä

Panostamme myös kansainvälisyys- ja asennekasvatukseen, haluamme edistää ihmisten välistä tasa-arvoa, aitoa yhteyttä ja välittämistä niin kansankirkossamme kuin koko yhteiskunnassa. Lisäksi kutsumme maahanmuuttajia jakamaan uskon sekä ilon ja vastuun yhteisestä, maailmanlaajuisesta kirkosta kanssamme.
Toimimme yhteistyössä kirkon eri tahojen sekä viranomaisten, verkostojen ja järjestöjen kanssa.

Työssämme on läsnä myös ekumenia eli kirkkojen välinen yhteistyö sekä uskontodialogi muiden uskontojen edustajien kanssa.

Keskipäivän rauhanrukous

Johdata minut kuolemasta elämään,
vääryydestä totuuteen.Johdata minut epätoivosta toivoon,pelosta luottamukseen.Johdata minut vihasta rakkauteen,sodasta rauhaan.Täyttäköön rauha sydämemme, maailmammeja koko luomakuntamme.

Aamen

Tätä rukousta eri uskontokuntien edustajat ympäri maailmaa rukoilevat keskipäivän aikaan.