05.04. Onneksi olkoon: Irene, Irina, Ira, Iro | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

  • Valkoinen valikkosymboli, kolme vaakaviivaa päällekkäin

Kansainvälinen työ - monella kielellä

03.12.2019, 13:21
Oma äidinkieli on avain sanottamaan omia tunteita ja uskoa. Suomen ja ruotsin lisäksi Helsingin seurakunnista löytyvät arabian-, englannin-, kiinan-, venäjän- ja vironkieliset yhteisöt. Säännölliset messut ja muu ryhmätoiminta kokoavat yhteen tutun kieli- ja kulttuuritaustan omaavat helsinkiläiset.

Helsingin seurakuntien toiminta on avointa kaikille, ja mukaan voi tulla, vaikka ei kirkkoon kuuluisikaan. Toimintaan on arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, viroksi ja venäjäksi. Joka sunnuntai on messut eri kielillä ja säännöllisesti myös omankielistä raamattuopetusta ja rippikouluja, myös aikuislle. Toimintaa on paljon perheille, lapsille ja nuorille mm. leirit ovat hyvin suosittuja.

Helsingissä asuu paljon maahanmuuttajia, joilla ei ole vakituista asuntoa tai työtä. Kirkko Helsingissä auttaa näitä turvaverkkojen ulkopuolelle tippuneita yhteistyössä mm. Helsingin diakonissalaitoksen (HDL), Sininauhasäätiön, Suomen Punaisen Ristin sekä kaupungin kanssa ja vapaaehtoisten kaupunkilaisten avulla. Esimerkiksi maahanmuuttajien päiväkeskus Mosaiikissa työntekijät ja vapaaehtoiset pystyvät auttamaan eri kielialueilta tulevia asiakkaita. Heitä palvellaan mm. arabiaksi, somaliksi ja dariksi, englanniksi ja suomeksi. Lue lisää diakonian eli lähimmäisenrakkauteen perustuvan kristillisen auttamistyön osiosta.

Kirkko Helsingissä toimii myös maan rajojen yli

Annamme verotuloistamme vähän yli kolme prosenttia lähetystyöhön ja ulkomaiseen apuun: tuki kanavoidaan Suomen Lähetysseuran, Pipliaseuran, Sanansaattajien ja Kirkon Ulkomaanavun kautta. Vuonna 2019 ulkomaiseen apuun annettiin 2,9 miljoona euroa.

Joskus käsitteellä ”kansainvälinen työ” saatetaan viitata Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkosuomalaistyöhön. Helsinkiläisistä kirkon jäsenistä noin 30 000 asuu pitkäkestoisesti tai pysyvästi ulkomailla. Joka vuosi uusia lähtijöitä on noin 1500 ja kotikaupunkiin palaajia noin 500. Lisää tietoa kirkon palveluista, toiminnasta ja työntekijöistä muualla maailmalla löytyy täältä.