19.08. Onneksi olkoon: Mauno, Maunu | Palaute
Koko Helsinki

Seurakunnat palvelevat monilla kielillä

13.07.2022, 12:36
Oma äidinkieli on avain sanottamaan omia tunteita ja uskoa. Suomen ja ruotsin lisäksi Helsingin seurakunnista löytyvät arabian-, englannin-, kiinan-, venäjän- ja vironkieliset yhteisöt. Säännölliset messut ja muu ryhmätoiminta kokoavat yhteen tutun kieli- ja kulttuuritaustan omaavat helsinkiläiset.

Helsingin seurakuntien toiminta on avointa kaikille, ja mukaan voi tulla, vaikka ei kirkkoon kuuluisikaan. Toimintaan on arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, viroksi ja venäjäksi. Joka sunnuntai on messut eri kielillä ja säännöllisesti myös omankielistä raamattuopetusta ja rippikouluja, myös aikuislle. Toimintaa on paljon perheille, lapsille ja nuorille mm. leirit ovat hyvin suosittuja.

Helsingissä asuu paljon maahanmuuttajia, joilla ei ole vakituista asuntoa tai työtä. Kirkko Helsingissä auttaa näitä turvaverkkojen ulkopuolelle tippuneita yhteistyössä mm. Helsingin diakonissalaitoksen (HDL), Sininauhasäätiön, Suomen Punaisen Ristin sekä kaupungin kanssa ja vapaaehtoisten kaupunkilaisten avulla. Esimerkiksi monikulttuurisessa Mosaiikissa työntekijät ja vapaaehtoiset pystyvät auttamaan eri kielialueilta tulevia asiakkaita. Heitä palvellaan mm. arabiaksi, somaliksi ja dariksi, englanniksi ja suomeksi.