22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Koko Helsinki

Lekholmen

03.09.2021, 09:39
Seurakuntien ruotsinkielinen keidas Helsingin Leikosaaressa.

Lekholmen on Itä-Helsingin saaristossa sijaitseva, kuuden hehtaarin kokoinen kesäkoti ja leirisaari noin viiden kilometrin venematkan päässä Laajasalosta. Lekholmenissa järjestetään läpi kesäkauden ruotsinkielisten seurakuntien toimintaa - sekä leirejä että seurakuntien avointa toimintaa. Lekholmenin leirikeskus tarjoaa silti hyvät puitteet mm. leirikouluille, päiväretkille sekä virkistyspäiville koulujen lomakauden ulkopuolella keväällä ja syksyllä. Saaressa on myös toimivat kokoustilat, kappeli ja ruokasali 64 henkilölle.

Lekholmenissa on yhdeksän majoitusrakennusta, joissa on yhteensä 129 vuodepaikkaa, sekä neljä erillistä opetustilaa ja keittiörakennus ruokasalineen. Vessat, suihkutilat sekä sauna löytyvät eri rakennuksista. Leiriohjaajien käytössä olevissa Prästgårdenissa ja Herrgårdenissa on omat sisävessat - ja suihkut.

Lekholmenissa on rantasauna mahtavine näköaloineen sekä hyvät uintimahdollisuudet. Saaresta löytyy myös hyvät harrastusmahdollisuudet; urheilukenttä, lentopallokenttä, sulkapallokenttä, shakkikenttä sekä pingispöytä.