19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute
Koko Helsinki

Sielunhoidollisesta vertaisryhmästä apua elämääsi

Tuomiokirkkoseurakunta

11.01.2022, 13:10
Vertaistukiryhmässä luottamus itseen, toisiin, elämään ja Jumalaan voi kasvaa hiljalleen.
Keltainen lehti nurmella

Tuomiokirkkoseurakunnan kritoryhmät ovat koronatilanteen vuoksi tauolla toistaiseksi. Mahdollisesti keväällä alkavista muista Krito-ryhmistä voi tiedustella Vuosaaren ja Malmin seurakunnista.


Krito-ryhmät ovat sielunhoidollisia vertaisryhmiä, joissa luottamus itseen, toisiin, elämään ja Jumalaan voi hiljalleen kasvaa. Krito on lyhennys sanoista kristillinen toipumistyö. Keskeistä työskentelyssä on oman elämän kipukohtien näkyväksi tekeminen kertomalla ja kirjoittamalla.

Ryhmän selkeät, yksinkertaiset säännöt rauhoittavat kokoontumiset arkojenkin asioiden työstämiselle. Ryhmäläiset saavat saman verran aikaa oman asian kertomiselle. Luottamuksellisessa ilmapiirissä toisten kertomusten kuunteleminen on yhtä tärkeää kuin oman tarinan kertominen. Yksinkertainen rukous ja ryhmäläisten siunaaminen ovat oleellinen osa kristillistä toipumistyötä.

Krito-ryhmä ei ole terapiaa, vaan se on sielunhoidollinen vertaistukiryhmä, jota vetävät koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmään sitoudutaan koko työskentelyjakson ajaksi. Ilmoittautuminen tapahtuu etukäteen puhelinhaastattelulla. Lisätietoja kritotyöstä ja Tuomiokirkkoseurakunnassa alkavista ryhmistä antaa diakonissa Satu Ahonen 09-2340 6201 tai satu.ahonen@evl.fi

Seuraavasta linkistä löydätte tietoa tulevasta krito-ryhmästä.