22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Koko Helsinki

Korpirauhan leirikeskus

23.07.2021, 11:17
Leirikeskus luonnon rauhassa Siuntiossa.

Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä. Matkaa Helsingistä kertyy noin 55 kilometriä. Korpirauhan ympäristö on muutamaa kesämökkiä lukuun ottamatta lähes asumatonta korpea. Seurakuntayhtymän omistaman alueen pinta-ala on noin 100 hehtaaria ja sen maasto on vaihtelevaa: metsää, kalliota ja suota. Omaa rantaa on sekä päärakennuksen viereisen Syvälammen että puolen kilometrin päässä sijaitsevan Lauklammen rannalla.

Syvälammen rannassa on rantasauna uimalaitureineen. Pihapiirissä on lentopallo- ja jalkapallokenttä sekä aidattu leikkialue lapsille keinuineen ja kiipeilytelineineen. Korpirauhan laaja metsäalue sopii erinomaisesti partiotoimintaan, retkeilyyn ja muuhun maastossa liikkumiseen. Lauklammen luontoon voi tutustua myös soutaen tai meloen.

Korpirauhassa on hyvätasoisia majoituspaikkoja 80 henkilölle kahden ja neljän hengen huoneissa. Ruokasaliin mahtuu kerrallaan noin 100 ruokailijaa. Käytettävänä on kappeli, 20 hengen ja 34 hengen kokous- ja opetustilat.

Muutaman sadan metrin päässä päärakennuksesta on kaksi laajaa teltta-aluetta ruokailukatoksineen. Alueille mahtuu kymmeniä telttoja kerrallaan. Toisen teltta-alueen yhteydessä on kolme kompostorikäymälää, ruokailuvälineiden pesupiste ja suihkut peseytymistä varten.

Metsän ympäröimän leirikeskuksen rauha soveltuu monenlaiseen käyttöön ympäri vuoden.