20.07. Onneksi olkoon: Maarit, Reetta, Marketta, Reeta, Maaret, Margareeta | Palaute
Koko Helsinki

Korpirauhan leirikeskus

05.06.2024, 07:36
Leirikeskus luonnon rauhassa Siuntiossa.

Korpirauhan leirikeskus sijaitsee Siuntion pohjoisosassa suuren metsäalueen keskellä. Matkaa Helsingistä kertyy noin 55 kilometriä. Korpirauhan ympäristö on muutamaa kesämökkiä lukuun ottamatta lähes asumatonta korpea ja alueen maasto vaihtelevaa: metsää, kalliota ja suota. Omaa rantaa on sekä päärakennuksen viereisen Syvälammen että puolen kilometrin päässä sijaitsevan Lauklammen rannalla.

Leirikeskuksessa on rantasauna uimalaitureineen. Pihapiirissä on lentopallo- ja jalkapallokenttä sekä aidattu leikkialue lapsille keinuineen ja kiipeilytelineineen. Pelivälineitä saa laitana henkilökunnalta. Korpirauhassa on hyvätasoisia majoituspaikkoja 80 henkilölle 2-4 hengen huoneissa. Ruokasaliin mahtuu kerrallaan noin 80 ruokailijaa. Leirikeskuksessa on myös kappelitila, 20 hengen ja 40 hengen kokous- ja opetustilat, sekä kesäaikaan pihassa telttakatos noin 100 henkilölle kokoontumista varten.

Korpirauhan laaja metsäalue sopii erinomaisesti partiotoimintaan, retkeilyyn ja muuhun maastossa liikkumiseen. Lauklammen luontoon voi tutustua myös soutaen tai meloen. Korpirauhassa on kaksi telttailualuetta ruokailukatoksineen. Alueille mahtuu kymmeniä telttoja kerrallaan. Toisen teltta-alueen yhteydessä on kolme kompostorikäymälää, ruokailuvälineiden pesupiste ja suihkut peseytymistä varten.

Metsän ympäröimän leirikeskuksen rauha soveltuu monenlaiseen leirikäyttöön ympäri vuoden.‍