Tervetuloa Mustasaareen

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Mustasaareen, kesäparatiisiin Seurasaaren selällä. Mustasaaren omistaa Helsingin seurakunnat. Voit tulla yhdessä muiden kanssa tai oleskella omassa rauhassa. Saari sijaitsee luonnon helmassa, mutta samalla aivan kaupungin kupeessa. Lauttamatka Taivallahdesta kestää vain vartin verran.

Saari on päihteetön. Tupakointipaikat on merkitty erikseen. Koiria ei valitettavasti voi tuoda saareen.

Mustasaaresta löydät

Kahvila Kuuluisien valtavankokoisten korvapuustien lisäksi myynnissä on makeisia, virvoitusjuomia, jäätelöä ja pikkupurtavaa.

Kappeli
Hartaus päivittäin kappelissa klo 14 ja sunnuntaisin messu samaan aikaan.
Hartaudet kestävät n. 15 min., messut n. tunnin.

Kappeli on tarkoitettu myös yksityistä hiljentymistä varten. Kappelissa voi järjestää myös perhejuhlia, mm. avioliittoon vihkimisiä ja kastetilaisuuksia. Kysy lisää toimistosta.

Ohjelmaa
Saaressa on kesän aikana myös erilaista ja tapahtumia, joihin voit halutessasi osallistua. Juhannuksen jälkeiset kaksi viikkoa tarjolla on jo perinteeksi muodostuneita lasten sirkus- ja teatteriesityksiä.

Lahjakortit
Mustasaaren lahjakortit ovat ilahduttava lahja kaikenikäisille. Lahjakortteja on ostettavissa kanttiinista käteisellä ja pankkikortilla. Lahjakortteja voi myös tilata sähköpostitse (mustasaari at evl.fi) jolloin tilatut lahjakortit ja lasku postitetaan. Aikuisen lahjakortti maksaa 17 euroa ja sisältää lauttamatkat, lounaan, kahvin ja pullan. 13-vuotiaasta alkaen lahjakortin hinta on samoin 17 euroa. 10-12-vuotiaiden lahjakortti maksaa 11,50 euroa. 1-9-vuotiaiden lasten lahjakortit maksavat 2,50 euroa - 7,50 euroa lapsen iän mukaan seuraavasti: 1-5 vuotiaan lounas euro/ikävuosi ja 6-9-vuotiaan lounas 6 euroa ja lisäksi jäätelöpuikko ja pillimehu 1,50 euroa, lauttamaksua ei ole 1-9-vuotiailla. Lisätiedot lahjakorteista Mustasaaren toimistosta.

Lainaamo
Mustasaaren toimistosta löytyy lainaamo, josta sekä ryhmät että yksittäiset kävijät voivat lainata pelivälineitä, tietovisoja, luontopolkumateriaaleja ja rastityöskentelytarvikkeita. Mustasaaren_toimiston_lainaamo.docx (docx, 0.02 Mt)

Leikkikenttä
Leikkikenttä on suunnattu pienille lapsille. Lapset ovat leikkikentällä leikkiessään huoltajiensa vastuulla. Leikkikentällä on muun muassa keinut, liukumäki, leikkimökki, hiekkalaatikko ja hiekkaleluja. LEIKKIKENTAN_TURVALLISUUSASIAKIRJA.docx (docx, 2.1 Mt)

Lounas
Lounas noutopöydästä on tarjolla tiistaista lauantaihin klo 12-14. Lounas maksaa 9 euroa aikuisilta (lounaskahvin kanssa 10 euroa), 6-12-vuotiailta lapsilta 6 euroa ja 1-5-vuotiailta lapsilta 1 euro/ikävuosi (esim. 3-vuotiaalta 3 euroa). Lounas sisältää monipuolisen salaattipöydän, lämpimän ruoan, mehun/juomaveden, itse tehdyn leivän. Myös kasvisruokavaihtoehto saatavilla.

Sunnuntaisin tarjolla on brunssi klo 11-14. Brunssin hinta on aikuisilta 10 €, lapsilta lounashintojen mukaisesti.

Luonnonrauhaa
Saaressa voit nauttia kauniista merimaisemasta ja käyskennellä saarta kiertäviä luontopolkuja tutustuen saaren eläinlajeihin ja puulajeihin. Luonnosta löytyy myös hiljentymispisteitä, muun muassa hiljaisuuden niemi, kiireettömyyden kaislikko ja arkipäivän alttari.

Uimaranta
Uimaranta on matala ja turvallinen pienille lapsille. Rannalla ei ole uimavalvontaa. Lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla. Suihku ja pukukopit ovat käytettävissä.

Eläimet
Saaressa kesälomaansa viettävät erityisesti lasten riemuksi myös kotieläimet – kanit ja lampaat. Eläimiä ei saa ruokkia. Saaren työntekijät huolehtivat siitä. Eläimet saapuvat saareen kesäkuun aikana.

Grillillä voit grillata omia eväitä. Grillillä on puuta vapaasti käytettävissä ja vaihtoehtoisesti grillihiiliä on ostettavissa.

Vierasvenelaituri ja melojille rantautumispaikka saaren aukioloaikoina.
Yöpyminen ja tulenteko on kielletty.

Kokoustiloja ja telttoja vuokrattavana esim. kokouksia tai yksityisjuhlia varten.

Toimisto neuvoo kaikissa kysymyksissä.

Wifi toimii ainoastaan päärakennuksessa. Pyydä tunnukset toimistosta

Ensiapupiste on toimistossa

Kaskisaaren huoltosilta
Kaskisaaren huoltosilta on ainoastaan pelastus- ja huoltokäytössä. Huoltosilta ei ole yleisökäytössä Mustasaaren turvallisuuteen ja valvontaan liittyvistä syistä. Sillan portit on lukittu sekä Mustasaaren että Kaskisaaren päässä. Kaikki Mustasaaren yleisöliikenne toimii Taivallahden lauttalaiturin kautta. Lisätietoja antaa Mustaasaaren toimisto (p. 09 2340 2590 / mustasaari @evl.fi).


Näytä Mustasaaren toimintakeskus suuremmalla kartalla Saaren_kartta.jpg (jpg, 1.05 Mt) Luontopolku (jpg, 0.33 Mt)

Aukioloajat

Saari avautuu ryhmille ja yksityistilaisuuksille 7.5. alkaen.

Ryhmävierailut tulee varata aina etukäteen. Tiedustelut: mustasaari@evl.fi tai 09 2340 2590.

Saari on avoinna koko kansalle 5.6.- 12.8.

ti, pe, la ja su kl0 9-18
ke ja to 9-20

Maanantaisin saari on suljettu.


Yhteystiedot

Mustasaari
Seurasaaren selkä
09 2340 2590
mustasaari@evl.fi

Leena Miettinen
Toiminnanjohtaja, pastori
09 2340 2534
leena.miettinen@evl.fi