Etusivu > Yhteinen toiminta >

Apua & tukea

Tukea elämään

Elämässä joutuu välillä kohtaamaan vastoinkäymisiä, kuten ihmissuhdevaikeuksia, surua, sairautta, rahahuolia ja työttömyyttä. Sinun ei tarvitse jäädä yksin asioittesi kanssa. Apu on maksutonta ja tarkoitettu kaiken ikäisille helsinkiläisille. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Kun kaipaat kuuntelijaa, niin:

Seurakunnat työntekijöineen ja vapaaehtoisineen tarjoavat apua ja tukea eri elämäntilanteisiin.

Kampin kappelissa on mahdollisuus keskustella kirkon työntekijän tai sosiaalityöntekijän kanssa ilman ajanvarausta.

Palveleva puhelin ja - netti tarjoavat yhteyden ihmiseen, joka ottaa toisen vakavasti, pyrkii kuuntelemaan ja ymmärtämään häntä.

Diakonian eli kristillisen auttamistyön tärkeä muoto ovat henkilökohtaiset keskustelut, joissa elämäntilannetta käydään kokonaisvaltaisesti läpi yhdessä pohtien. Löydät rinnallakulkijan, joka tukee ja luo toivoa tulevaan. Joskus apumme voi olla myös taloudellista. Diakoniatyötä ovat myös mm. edulliset ruokailut ja vertaistukiryhmät.

Lapsille ja nuorille

Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskus Snellun työntekijät tukevat, neuvovat ja auttavat lapsia ja nuoria mm. arjen asioissa, päihdeasioissa ja ihmissuhdesolmuissa. Snellun auttamismuotoja ovat mm. Tekstaritupu tukipalvelu kouluikäisille tytöille ja pojille sekä Palveluoperaatio Saapas , joka liikkuu Helsingissä viikonloppuisin ja erilaisten juhlatapahtumien yhteydessä.

Tukea erityisryhmille

Kehitysvammaistyö pitää yhteyttä kehitysvammaisiin, heidän omaisiinsa ja tukihenkilöihinsä sekä hoitohenkilökuntaan. Lisäksi kehitysvammaisille järjestetään erityisrippikouluja sekä tapahtumia ja retkiä yhteistyössä seurakuntien kanssa.

Kuulovammaistyö tarjoaa seurakuntapalveluja viittomakieltä käyttäville kuuroille sekä tukee ja opastaa heitä eri elämäntilanteissa.

Näkövammaistyö tarjoaa retkiä, tapahtumia ja leirejä vapaaehtoisten oppaiden avustamana. Seurakunnan puoleen voi kääntyä myös silloin, kun etsii keskusteluseuraa, ystävää, sielunhoitoa tai tukea elämän eri tilanteisiin.

Helsingin seurakuntien tavoitteena on olla hyväksyvä yhteisö mielenterveysongelmista kärsiville. Seurakuntien mielenterveyskuntoutujien ryhmiin voi tulla mukaan ilman pelkoa ja löytää vertaistukea elämään.

Omaishoitajien tueksi seurakunnat järjestävät virkistyspäiviä ja -leirejä. Eri puolilla kaupunkia kokoontuu myös vertaistukiryhmiä.

Erityisdiakonia tekee päihde- ja kriminaalityötä asunnottomien, päihdeongelmaisten ja vankien keskuudessa. Toiminta tukee ihmisiä raittiimpaan ja ehyempään elämään.

Perheneuvonta

Perheneuvonnassa voi keskustella parisuhteeseen, perheeseen ja henkilökohtaiseen elämään liittyvistä kysymyksistä. Perheneuvonnan työntekijät auttavat etsimään uusia mahdollisuuksia luottamuksellisesti.

Sairaalassa

Sairaudet ja kriisit muuttavat elämää ja voivat aiheuttaa turvattomuutta ja ahdistusta. Sairaalapappi on potilaita, omaisia ja henkilökuntaa varten elämänkatsomuksellisissa, henkisissä ja hengellisissä asioissa.