Siunauksen varaus

Hautaan siunaaminen tapahtuu hautausmaan kappelissa, kirkossa tai haudalla yleensä kahden – kolmen viikon kuluessa kuoleman jälkeen. Helsingin kappeleissa siunauksia toimitetaan tiistaista lauantaihin.

Hautausmailla on Maunulaa lukuun ottamatta siunauskappeleita. Pienimpiin niistä mahtuu noin 50 ja suurimpaan, Hietaniemen uuteen kappeliin yli 200 saattajaa. Östersundomin hautausmaalla on kirkko.

Siunausaika kappeleihin sekä Östersundomin kirkkoon varataan hautapalveluista joko puhelimitse (09) 2340 6000 tai käymällä henkilökohtaisesti asiakaspalvelupisteessämme, Kolmas linja 22 B.

Kirkoissa tapahtuviin siunauksiin aika varataan kyseisen seurakunnan kirkkoherranvirastosta. Siunausaikaa sovittaessa on syytä varmistaa, että se sopii myös siunauksen toimittavalle papille.

Kappelien ja kirkkojen käyttö siunaustilaisuuksiin samoin kuin seurakuntasalien käyttö muistotilaisuuksiin on evankelis-luterilaisten seurakuntien jäsenille maksutonta. Muilta peritään vuokra. Siunaavan papin palvelut ovat kaikille maksuttomia, samoin kanttorin palvelut seurakunnan jäsenille.

Lisätietoa hautausjärjestelyistä löydät verkosta hautaansiunaus.fi tai Kun läheinen on poissa -opas (pdf, 0.36 Mt)

Hietaniemessä sijaitsevaan yksityiseen Krematoriokappeliin varataan aika Krematoriosäätiöltä, p. (09) 605 913.

Hautapalvelut

Lisää hautapalvelujen yhteystietoja

p. 09 2340 6000

Tarkemmat tiedot siunauskappeleista

Lisätietoja

Helsingin kirkot

Hautausmaat

Kuva: Terhi Anneli Koivisto