03.08. Onneksi olkoon: Nea, Linnea, Neea, Vanamo | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Toivoa ei ole menetetty – pääsiäishartaus 2021

Vuosaaren seurakunta

24.03.2021, 07:14 /  päivitetty 29.03.2021, 07:26
Tyhjä kalliohauta jossa käärinliinat, oviaukosta näkyy kaukana olevat kolme ristiä.

Olemme eläneet vuoden poikkeusaikaa. Kaikkien elämää on rajoitettu, jotta suojeltaisiin haavoittuvimmassa asemassa olevia. Useimmat ovat lähteneet tähän hyvin mukaan. Niinpä olemme selvinneet epidemian kanssa melko hyvin. Meillä on yhä valmiutta yhteisen vastuun kantamiseen. Ongelmat on helpompi kohdata ja ratkaista yhdessä.

Yhteisestä vastuusta on kyse myös pääsiäisen ilosanomassa. Elämän rajallisuus ja hauraus ovat koko ihmiskunnan kokemus. Kukaan ei elä ikuisesti ja elämä voi päättyä yllättäen tai sairaus voi muuttaa sen kertaheitolla.

Kristillisessä kielessä sanotaan, että ihmiskunta on langennut syntiin ja joutuu kärsimään sen seurauksista. Emme elä paratiisissa, vaan synnin tärvelemässä maailmassa. Olemme kaikki osallisia sekä synnistä, että sen seurauksista. Tämä ei ole Jumalan tahto.

Jumala välittää meistä. Siksi hän lähetti Jeesuksen luoksemme. Hän otti vastuuta meidän pelastuksestamme. Jeesus ”alensi itsensä ja otti orjan muodon” eli syntyi ihmiseksi ja otti kantaakseen ihmisen taakan. Hän eli vaikeissa oloissa miehitetyssä maassa. Siellä hän kertoi köyhille ja sairaille Jumalan rakkaudesta, joka voi muuttaa kaiken. Hän kertoi siitä sekä sanoilla, että teoilla. Moni sairas parani. Moni halveksittu otettiin toisten joukkoon.

Sitä, joka minun luokseni tulee, minä en aja pois.

”Sitä, joka minun luokseni tulee, minä en aja pois,” sanoi Jeesus. Hän ei pyytänyt mitään itselleen, vaan julisti Jumalan rakkautta kaikkia kohtaan.

Oli kuitenkin ihmisiä, jotka kokivat Jeesuksen uhaksi. He vangitsivat Jeesuksen ja veivät hänet ristille. Paha näytti saaneen voiton hyvästä. Jeesus kuoli ja haudattiin. Kaikki näytti olevan ohi.

Sitten tuli kolmas päivä, pääsiäinen. Seurasi yllätys: Jeesus nousi kuolleista! Kuolema ei ollutkaan kaiken loppu, vaan uuden elämän alku.

Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun saa elää, vaikka kuoleekin.

”Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun saa elää, vaikka kuoleekin,” sanoo Jeesus. Hän otti kantaakseen meidän osamme alusta loppuun, syntymästä kuolemaan. Ja hän kukisti kuoleman vallan.

Hänessä meillä on toivo. Hän kutsuu meitä yhteyteensä. Hän välittää meistä ja tahtoo auttaa jokaista.