27.09. Onneksi olkoon: Vesa | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Tunteet ja eheytyminen | Kriton ja psykodraamaryhmän avoin startti-ilta kaikille tunteistaan kiinnostuneille

Vuosaaren seurakunta

10.09.2023, 19:01
Tunteet ja eheytyminen – Kriton ja psykodraamaryhmän avoin startti ilta kaikille tunteistaan kiinnostuneille. Vieraana Ihminen tavattavissa terapeutti ja psykodraamaohjaaja Irene Etäsalo.
Kuvassa Irene Etäsalo.

Tunteet ja eheytyminen – Kriton ja psykodraamaryhmän avoin startti ilta kaikille tunteistaan kiinnostuneille. Vieraana Ihminen tavattavissa terapeutti ja psykodraamaohjaaja Irene Etäsalo.

Tunteiden rooli eheytymisessä on keskeinen. Jotta vaikeat kokemukset voivat integroitua osaksi persoonaa, on tunteet elättävä läpi, otettava vastaan ja tunnettava ne emotionaalisesti omassa kehossa. Hyvin yleinen, mutta toipumista hidastava tapa, on turruttaa, tukahduttaa tai sivuuttaa vaikeat tunteet erilaisin tiedostamattomin tai tietoisin keinoin. Miten voisin lisätä emotionaalista lukutaitoa suhteessa itseen ja muihin? Kuinka tunnistaa ja tiedostaa omia tunteiden tukahduttamisen keinoja, ja saada niiden tilalle terveempiä keinoja vaikeiden tunteiden läpi elämiseen? Illasta saa näkökulmia omien tunteiden tutkimiseen ja sisäisen eheytymisen tavoitteluun. Kuulet lisää mm. miten psykodraama menetelmänä tukee itsetuntemusta ja toipumista sekä pääset kokemaan vertaisryhmässä jakamista Krito-ryhmän menetelmillä. Illan päätteeksi voit kysyä lisää ja pohtia yhdessä mikä voisi olla sinulle sopiva menetelmä tai ryhmä omaan psyykkiseen työskentelyyn. Iltaan osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai syksyn ryhmiin osallistumista, vertaisryhmät käynnistyvät vasta startti-illan jälkeen.

Avoin startti-ilta Katukappelissa keskiviikkona 27.9. klo 17.30–20.30.

Osallistumismaksu 10e, sisältää iltapalan. Maksu mielellään käteisellä paikanpäällä.

Ilmoittaudu iltaan 26.9. mennessä Antti Pesoselle, antti-pekka.pesonen@evl.fi tai 050 406 0039. Voit kertoa myös kiinnostuksestasi myöhemmin alkavia ryhmiä kohtaan.

Kasvuryhmä psykodraamatyöskentelyn keinoin

Psykodraama on kokemuksellisesti vaikuttava ryhmäterapian muoto, jonka avulla voit vahvistaa itsetuntemustasi tutkien omaa sisäistä maailmaa, ihmissuhteita sekä ajankohtaisia oman elämän kysymyksiä helposti lähestyttävien toiminnallisten menetelmien avulla. Psykodraaman tavoitteena on vahvistaa yhteyttä itseen ja toisiin sekä poistaa vapaana elämisen esteitä. Menetelmän avulla kukin voi tulla nähdyksi, kuulluksi, ymmärretyksi ja hyväksytyksi omana itsenään ryhmän vertaistuella luottamuksellisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta psykodraamasta. Ryhmään osallistujien tulee sitoutua kaikkiin kokoontumiskertoihin. Ryhmää ohjaa psykodraamaohjaaja ja Ihminen tavattavissa terapeutti Irene Etäsalo.

Ryhmään haku ja tiedustelut 30.9. mennessä ryhmän ohjaaja Irene Etäsalolle tai pastori Antti Pesoselle, jotka haastattelevat kaikki kiinnostuneet viikoilla 39 ja 40. Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa. Mukaan valituille ilmoitetaan erikseen ja lähetetään lisätietoa ryhmään osallistumisesta.

Haku ja lisätiedot: 040 353 9912 / irene.etasalo@gmail.com tai 050 4060 039 / antti-pekka.pesonen@evl.fi

Osallistumismaksu 60e.

Kaikille avoin Kriton startti ilta Katukappelissa keskiviikkona 27.9. klo 17.30.

Kasvuryhmä psykodraamatyöskentelyn keinoin Katukappelissa perjantaisin klo 17.30–20.

Psykodraamaryhmän kokoontumiset syyskaudella 2023: 13.10., 27.10., 3.11., 10.11., 17.11., 24.11., 1.12. ja 8.12.

‍Katukappeli, Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45.

Parantavaa läsnäoloa: Krito kutsuu mukaan sielunhoidolliseen vertaistukiryhmään

Krito on sielunhoidollinen vertaisryhmä, johon valmistaudutaan valmiin materiaalin ja kirjoittamisen avulla. Ryhmässä jokainen saa kertoa omasta elämästään ja sen kipukohdista, kuunnella toisia ja rukoilla yhdessä. Kuulluksi ja nähdyksi tuleminen sekä kunnioittava myötätuntoinen kuuntelu ovat ryhmätyöskentelyn keskiössä. Ryhmän prosessiin ja koko sen matkaan sitoudutaan ensimmäisen kerran jälkeen. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vapaaehtoiset ryhmänohjaajat pastori Antti Pesosen ohjauksessa. Osallistuminen materiaaleineen maksaa 40e.

Kaikille avoin Kriton startti ilta Katukappelissa keskiviikkona 27.9. klo 17.30.

Ryhmä kokoontuu syksyllä kuusi kertaa. Kokoontumiset Katukappelissa 17.30–20, keskiviikkoina 11.10., 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 29.11. ja 13.12., kokoontumisissa on tauko syyslomalla ja itsenäisyyspäivänä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ryhmään haku ja tiedustelut 30.9. mennessä pastori Antti Pesoselle, 050 406 0039, antti-pekka.pesonen@evl.fi, joka haastattelee kaikki kiinnostuneet viikolla 39 ja 40. Ryhmään otetaan rajallinen määrä osallistujia, mukaan päässeille lähetetään lisätietoa ryhmään osallistumisesta.

Katukappeli, Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45.

Iloisesti naurava nuorehko mies, kriton ja katukappelin tunnukset