14.04. Onneksi olkoon: Taito | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Toimintaa kaiken ikäisille – kohdataan kirkolla, kappelissa ja Valossa!

31.08.2022, 15:56 /  päivitetty 13.03.2023, 11:08
Kurkista täällä toimintaamme ja tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!
Kaksi nauravaa ihmistä punasävytteisen taustan edessä, tumma tarra jossa teksti: arjessa ja pyhässä sinua varten

Olemme täällä sinua varten

Seurakunta on sinua varten, olipa elämäntilanteesi millainen tahansa. Meiltä voit löytää oman paikkasi ruuhkavuosien, kiireen tai leppoisampien aikojen keskellä, niin ilossa kuin surussa, arjessa kuin pyhässäkin. Kurkista täällä toimintaamme ja tule mukaan, sillä juuri sinut on kutsuttu!

Kevätesitteen pdf tiedoston voit ladata täältä.

Messut ja kirkkohetket

Tervetuloa seurakuntamme messuihin ja jumalanpalveluksiin – Jumalan kansan yhteisiin juhliin! Anna sanan, musiikin ja ehtoollisen ravita, rauhoittaa ja virkistää. Joka sunnuntaina ja juhlapyhisin meillä vietetään messua klo 11 Vuosaaren kirkossa. Lisäksi arkisella viikolla vietetään hartautta ja arkiehtoollista.

Tulisitko tekemään messuja kanssamme?

Messuissa on mukana seurakuntalaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä: vastaanottamassa kirkkovieraita, jakamassa virsikirjoja, lukemassa tekstejä tai rukouksia, keräämässä kolehtia, valmistamassa kirkkosalia messuun tai ihan vain olemalla läsnä ja kohtaamassa muita. Tervetulleita ovat kaikenlaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset. Kysy lisää pastoreilta ja tule mukaan tekemään yhteistä messua!

Tulevat messut ja arkiehtoolliset

Tilaisuutta klikkaamalla lisätietoja tapahtumasta.

Mies seisoo pellolla valosateessa kädet kohotettuina ylistykseen.

Kristuskeskeisyyttä, sanaa ja ylistystä – evankeliumin ilosanoma elää

Elämän tuulten ja tyventen keskellä kaikessa mukana on Kristus. Elä yhdessä muiden kanssa yhteydessä häneen. Ylistä ja iloitse Kuninkaan illoissa, löydä itseäsi ja syvempää uskonelämän tuntemusta Krito ryhmissä tai anna Majakka-iltojen valon valaista.

Täältä voit lukea lisää sanan ja ylistyksen toiminnasta.

Poimintoja tulevista tilaisuuksista.

Tapahtumaa klikkaamalla saat lisätietoja.

Harmaata taustaa vasten oksan varassa pieni Marian ikoni. Ympärillä valopisaroita.

Löytöretkiä raamattuun, elämänkysymyksiin ja hiljaisuuteen

Kiinnostaako elämänkysymysten pohdinta, raamatuntulkinta, hiljaisuuden kuuntelu tai ajatusten vaihto? Tule mukaan löytöretkelle: iloitse, hämmästy ja oivalla!

Avoin arkiretriitti (Hiljainen tila) kirkossa kutsuu raamattumietiskelyyn, rukoushiljaisuuteen ja kuuntelevaan jakamiseen. ‍Pyhän tanssin piirissä helpot liikkeet johdattavat yhteisölliseen rukoushiljaisuuteen. Retriitit ja hiljaisuuden päivät kutsuvat katsomaan myötätuntoisena sekä sisäistä että ulkoista todellisuutta. Lukuisat ryhmät ja raamattupiirit tuovat yhteen pohdintojen ja jakamisen äärelle.

Paastonaikana kohdataan myös aamurukouksissa Katukappelissa. Kohtaa lähteellä – paastonajan aamurukous Katukappelissa tiistai aamuisin klo 8–9. Laudes rukoushetki, aloitus omalla hiljentymisellä klo 8, yhteinen rukoushetki noin klo 8.15 alkaen. Aamurukoukset 22.2.–5.4.2023.

Lue täältä lisää löytöretkistä.

Poimintoja tulevista tapahtumista.

Tilaisuutta klikkaamalla saat lisätietoja tapahtumasta.

Kuvassa iloisesti nauravat nainen ja mies.

Kohtaamispaikkoja

Ryhmiä, tekemistä, lounasta, aamiaista ja kahvia. Hengähdä hetkeksi, ravitse mieltä ja ravitse ruumista. Kohtaa ja tule kohdatuksi. Viikon aikana tapahtuu Vuosaaressa monta mukavaa juttua. Tervetuloa mukaan!

Valon aamu aloittaa viikon leppoisasti aamukahvien ja pienen aamupalan äärellä. Ikäihmisten iltapäiväpiiri kutsuu kahvittelemaan hyvässä seurassa ja nauttimaan vaihtelevasta ohjelmasta hartauden ja jumppatuokion lomassa. Yhdessä liikutaan arkisin kun tarjolla on kävelyseuraa Vuosaaressa. Käsityöpiirit ja myyjäiset kutsuvat sekä tekemään että löytämään ihania löytöjä myyjäispöydistä. Yhteinen lounas täyttää vatsan pienellä summalla. Kirjapiirissä valitaan yhdessä kuukauden kirja ja pohditaan sitä ja digitaitoihin on tarjolla opastusta ikäihmisille.

Lue täältä lisää.

Poimintoja tulevista tapahtumista.

Tapahtumaa klikkaamalla lisätietoja tilaisuudesta.

Pianoa soittavat kädet, pianosta heijastuu valoja.

Musiikkitoimintaa ja konsertteja

Meillä on musiikkitoimintaa kaiken ikäisille: Muskarit, kaksi lapsikuoroa, nuorten bändi ja kuoro, gospelkuoro, kirkkokuoro, lauluryhmä – mikä näistä olisi sinun paikkasi? Ottaisimme mielellämme sinut mukaan! Osallistuminen ei maksa mitään, mutta siihen voi jäädä koukkuun ja saada musiikin kautta ihania uusia kokemuksia!

Kirkossa pääset nauttimaan myös lukuisista konserteista ja musiikkielämyksistä. Kotisohvaltakin voit piipahtaa " minuuttikonserteissa" kirkossamme äänitettyjen musiikkivideoiden myötä.

Lue lisää täältä.

Poimintoja tulevista tapahtumista.

Tapahtumaa klikkaamalla lisätietoja tilaisuudesta.

Iloinen pieni poika pitää aikuista kädestä.

Lasten ja perheiden toimintaa

Seurakunnan varhaiskasvatuksessa pyhä ja arki kohtaavat. Toiminta on leppoisaa ja mukavaa yhdessäoloa. Tule mukaan hengähtämään hetkeksi, kohtaamaan toisia ja iloitsemaan yhteisestä tekemisestä.

Perhekerho on perheiden kohtaamispaikka, jossa ollaan leppoisasti yhdessä, leikitään, askarrellaan, liikutaan ja lauletaan. Muskari on musiikin iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Jänöjen päiväkerho on 2–5 vuotiaiden lasten ihan oma kerho, jossa leikitään, ulkoillaan ja puuhataan yhdessä. Synttäreitä juhlitaan tietysti joka vuosi, ja perhekirkot kutsuvat koko perheen mukaan yhteiseen leppoisaan kirkkohetkeen, jossa otetaan erityisesti huomioon perheen nuorimmat, ja mukana on monia tuttuja lasten ja perheiden toiminnasta.

‍Juhlapyhien alla valmistaudutaan myös monin tapahtumin niiden viettoon ja tunnelmointiin.

Lue lisää lasten ja perheiden toiminnasta täällä.

Poimintoja tulevista tilaisuuksista.

Tapahtumaa klikkaamalla lisätietoja tilaisuudesta.

Kouluikäinen poika haukkaamassa herkkuleipää jonka päällä suklaata ja banaania. Pallossa teksti: junnukahvila, kerhoja ja muita makeita menoja.

Kouluikäisten junnujen juttuja

Junnutoiminnassa tapahtuu kivoja juttuja! Junnukahvilan lisäksi luvassa on kerhoja, retkiä ja muuta toimintaa. Miten olisi vaikka Yö kirkossa tai leiri viihtyisässä leirikeskuksessa?

Junnukahvila on rento ja turvallinen 1–6 luokkalaisten iltapäivä missä voi pelailla ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Joskus kahvilassa on ohjattua askartelua tai kokkausta. Junnussa saat olla rennosti oma itsesi, voit tehdä läksyjä ja saada apua aikuiselta. Kouluikäisten harrastekerhot vaihtelevat kausittain, mutta varmaa on se, että pääset puuhaamaan vaikka mitä mukavaa, kuten esim. näyttelemään, kokkaamaan tai askartelemaan. Tiesitkö muuten, että kotonakin voi kerhoilla, jos tilaa oman Kerhoboxin!

Lue lisää junnujen jutuista täällä.

Poimintoja tulevista tapahtumista.

Tapahtumaa klikkaamalla lisätietoja tilaisuudesta.

Iloinen nuori tyttö hupparissa ja farkkutakissa keltaista taustaa vasten.

Nuorille melkein mitä vaan

Kiinnostaako hengailu kahvilassa, yö Valossa, matka Taizéen, isoskoulutus, Valon messut tai syvällisempien ajatusten ja kysymysten pohdinta? Nuorille on tarjolla monenlaista toimintaa, melkein mitä vaan tuu – tsekkaamaan!

Nuortenkahvilassa vietetään leppoisaa aikaa yhdessä pelaillen tai vain oleskellen, tarjolla on ruokaa, kahvia ja teetä. Valon yhteisö vie syvemmälle messuun ja pohdintoihin. Peli-illat puolestaan on omistettu lautapeleille. Uusia isosia ja kahvila-avustajia syntyy koulutuksissa, mutta ennen kaikkea vietetään huippua aikaa yhdessä. Tule, mahdut mukaan juuri sellaisena kuin olet!

Lue lisää nuorten toiminnasta täällä.

Rippikoulun uusimmat ja ajankohtaiset kuulumiset täällä.

Poimintoja tulevista tapahtumista.

Tilaisuutta klikkaamalla saat lisätietoa tapahtumasta.