03.02. Onneksi olkoon: Hugo, Valo | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Tervetuloa riparille! | Vuosaari

25.09.2020, 18:01 /  päivitetty 14.11.2022, 21:10
Aivan pian on alkamassa jotain ainutkertaista – ripari!
Nuorella kädessä puhelin jossa avoinna ripari-ilmoittautumissivu. Päällä teksti: Vuosaaren riparit 2023.

Riparin voi kokea vain kerran elämässä

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma ripari on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina Cityriparilla, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Ripari on avoin kaikille

Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon tai ei olisi kastettu. Riparin jälkeen voi päättää, haluaako liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi ja kastetuksi.

Vuosaaren riparit 2023

Alta näet tulevat riparit. Ripareille ilmoittaudutaan sähköisesti.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Vapaita paikkoja voi kysyä rippikoulupappi Samuelilta, 09 2340 6528, samuel.paananen@evl.fi.

Linkki ilmoittautumiseen.

Linkki on avoinna 1.–31.10.2022.‍ Ohjeita ilmoittautumiseen alempana tällä sivulla.

Vuosaaren seurakunnan riparit 2023
rippikoulu

leirijakson
ajankohta
konfirmaatio

ohjaajat
pappi, nuorisotyönohjaaja
LummeSki
lasketteluripari
hiihtoloma
Viitasaari
18.–25.2. la 6.5. klo 11
Viikin kirkko
Ile Kanerva

yhteistyössä Malmin
seurakunnan kanssa
Cityripari
päiväripari
Vuosaari
6.–9.6. ja
12.–15.6.

la 19.8. klo 14
Vuosaaren kirkko
Tiina Ahonen
Heidi Ruuska
LiiTo,
liikunta- ja
toimintaripari
Lapua, STEP
5.–12.6. la 26.8. klo 11
Vuosaaren kirkko
Samuel Paananen
Taija Elste-Ranta
Jonna Peitso
Kivisaari 1
Helsinki
*TÄYNNÄ
12.–19.6. la 19.8. klo 11
Vuosaaren kirkko
Elsa Sihvola
Kimi Saarenoksa
Kivisaari 2
Helsinki
*TÄYNNÄ
26.6.–3.7. la 26.8. klo 14
Vuosaaren kirkko
Antti Pesonen
Taija Elste-Ranta
Kivisaari 3
Helsinki
10.–17.7. la 9.9. klo 11
Vuosaaren kirkko
Tommi Vanhanen
Kimi Saarenoksa
Kivisaari 4
Helsinki
24.–31.7 la 9.9. klo 14
Vuosaaren kirkko
Samuel Paananen
Ile Kanerva
Tuusjärvi
LuoMus,
luovamusiikki
Heinola
31.7.–7.8. su 10.9. klo 11
Vuosaaren kirkko
Elsa Sihvola
Heidi Ruuska
Hanna Virtanen

Kiinnostaako laskettelu, luovatoiminta ja musiikki, tai liikuntaripari?

Hiihtoloman lasketteluriparilla on mahdollisuus lasketteluun Viitasaaren Savivuorella www.sahis.fi. Lasketteluliput kuuluvat riparin hintaan. Leirikeskus sijaitsee aivan laskettelurinteen vieressä. Hiihtolomariparin voi käydä vaikka et laskettelisi. Kerro kiinnostuksesi lasketteluun riparihaun lisätietokentässä. Lasketteluriparin hinta on 200e.

LuoMus, eli luovan toiminnan musariparilla musiikki ja muuta taidemuodot ovat aktiivinen osa leirielämää ja sitä toteutetaan monin tavoin. Osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja. Jos soitat jotain soitinta, laita siitä merkintä riparihaun lisätietokenttään.

LiiTo, eli liikunta- ja toimintariparilla on tavallisen ripariopetuksen lisäksi enemmän liikuntaa, kuin riparilla yleensä. Mukaan mahtuu myös luovaa toimintaa. Jos harrastat liikuntaa, laita siitä merkintä riparihaun lisäkenttään.

Mitä ripari maksaa?

Leirimuotoiset riparit maksavat 140e, poikkeuksena lasketteluripari 200e (sis. lasketteluliput). Päivämuotoisen cityriparin hinta on 35e. Leirimuotoisen ripareiden hinta sisältää riparin oppimateriaalin, kuljetuksen, majoituksen ja täysihoidon leirikeskuksessa. Päivämuotoisen cityriparin hinta sisältää oppimateriaalin, mahdolliset retket ja kuljetukset, sekä lounaan.

Kaikki riparilaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Sisarusalennuksesta samana vuonna riparin käyville voi kysyä erikseen rippikoulupappi Samuel Paanaselta. Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä. Tukea on haettava hyvissä ajoin.

Riparihaku

Ripareille ilmoittaudutaan sähköisesti. Riparilaisen huoltajan tulee luoda käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla ilmoittautumista ja maksutilannetta on mahdollista seurata, sekä tarpeen mukaan muuttaa ilmoittautumista hakuaikana.

Ilmoittautuessa valitse leireistä mieluisimmat vaihtoehdot. Sinun tulee valita vähintään viisi vaihtoehtoa. Mitä enemmän valitset vaihtoehtoja – sitä parempi!

Jos haluat kaverin kanssa samalle leirille, saat ilmoittautumisen yhteydessä kaverikoodin. Voit antaa koodin enintään kahdelle kaverille, joka saa sillä ilmoittautuessaan automaattisesti samat leirivaihtoehdot kuin sinä olet valinnut. Jos ilmoittaudut kaverikoodia käyttämällä, et voi antaa uutta kaverikoodia toiselle kaverille (koodi ei toimi).

‍ilmoittaudu rippikouluun täällä

Linkki on avoinna 1.–31.10.2022.‍

Pääsenkö haluamalleni riparille?

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan riparitoiveita tärkeysjärjestykseen. Joskus samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä kaikki ne ryhmät, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat. Vuosaaren seurakunnan jäsenet ovat etusijalla riparipaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan.

Kerro jo ilmoittautumislomakkeella kaikki perustelut, jos jokin leiriajankohta ei perheellesi sovi.

Nuoret jaetaan rippikouluryhmiin ilmoittautumisen päätyttyä. Tietokoneohjelma pyrkii sijoittamaan nuoren siihen ryhmään, joka on ensimmäisenä vaihtoehtona. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, jos hakijoita samaan ryhmään on paljon.

Vuosaaren seurakunnan jäsenet ovat etusijalla rippikoulupaikkoja jaettaessa. Mikäli jollekin leirille on paljon hakijoita, paikat arvotaan.

Tieto riparipaikasta

Tieto riparipaikasta ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään viikolla 47. Myöhässä hakeneille emme voi taata leiripaikkaa, mutta jos unohdit hakea ajoissa, kysy rohkeasti vapaita paikkoja rippikoulupappi Samuelilta.

Käytkö riparin järjestössä?

Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen.

Liity tämän linkin kautta muualla riparin käyvien ryhmään, niin saat tietoa kotiseurakuntajaksostasi.

Erityistuetut ja kehitysvammaisten riparit

Helsingin seurakunnat tarjoavat erityisrippikouluja niille nuorille, jotka kaipaavat tuetumpia vaihtoehtoja.

Kehitysvammaisten ripareista voi tiedustella seurakuntayhtymästä

  • Marja Leena Kalliolta, 09 2340 2549, marjaleena.kallio@evl.fi (lokakuun ajan)
  • pastori Heli Ojalehdolta, 050 380 1060, heli.ojalehto@evl.fi (marraskuussa ja sen jälkeen)

Mitä oikeuksia ripari ja konfirmaatio antavat?

Konfirmaatio antaa kirkon jäsenelle oikeuden toimia kummina, osallistua ehtoolliselle itsenäisesti ja asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa, kun konfirmoitu jäsen on täyttänyt 18 vuotta. Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä. Seurakuntavaaleissa äänestää voivat kaikki seurakunnan jäsenet jotka ovat täyttäneet 16-vuotta viimeistään vaalipäivänä. Seurakuntavaalit käydään aina neljän vuoden välein, seuraavat vaalit ovat syksyllä 2022 ja 2026.

Tervetuloa Vuosaaren riparille!

Luvassa on unuhtumaton kokemus, jonka voi kokea vain kerran elämässä.

Rippikouluterveisin, Samuel Paananen ja Vuosaaren ripariohjaajat