16.10. Onneksi olkoon: Sirkka, Sirkku | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren seurakunta

Moni lapsi haaveilee Lintsin rannekkeesta

28.06.2019, 17:00
Voisitko sinä hankkia jollekin vähävaraisen perheen lapselle Lintsin rannekkeen?

-Eräs vuosaarelainen äiti kertoi osallistuneensa kaikkiin mahdollisiin arvontoihin, että saisi Lintsin rannekkeet pojilleen. Se oli poikien ainoa kesälomatoive, kertoi diakoniatyöntekijä Pinja Niemi Vuosaaresta.

Vuosaaren diakoniatyöntekijät keräsivät kotimaanavun kautta vajaat parituhatta euroa lahjoittajilta. Niillä saatiin hankittua 37 ranneketta vähävaraisten perheiden lapsille.

-Saimme varat kasaan muutamassa kuukaudessa, Pinja Niemi kiittää, ja muistelee tapaamista erään isän kanssa, jonka lapset jo kolme vuotta sitten alkoivat toivoa reissua Särkänniemeen. ”Sä lupasit”, lapset olivat muistuttaneet.

Tänä vuonna toive viimein toteutui ystävällisten lahjoittajien avulla.

Myös Tuomiokirkkoseurakunnassa sekä Herttoniemen ja Malmin seurakunnissa on lahjoitettu lapsille Lintsirannekkeita sekä ulkopuolisen rahoituksen, lahjoittajien että paikallisten keräysten kautta.

-Näitä ehti jo joku äiti kysellä meiltä, ja ensin rannekkeita ei ollut kukaan vielä tuonut. Seuraavina päivinä saimme viisi, ja oli kiva soittaa kyselijälle, että nyt löytyy, kertoi seurakuntasihteeri Mimosa Strömberg Herttoniemen seurakuntatoimistosta.

Jakelun hoitavat seurakunnan diakonityöntekijät, jotka tietävät ja tuntevat ne perheet, ketkä ovat eniten avun tarpeessa.

Vieläkin voit lahjoittaa rannekkeen

Mikäli haluaisit vielä tänä kesänä lahjoittaa Lintsin rannekkeen jollekin lapselle, voit ostaa sen ja toimittaa

  • Herttoniemen seurakuntatoimistoon, Hitsaajankatu 4 (ma, ti, to ja pe klo 10-14)
  • Vuosaaren kirkkoherranvirastoon, Satamasaarentie 7 (ma, ti ja to klo 9-13 ja ke 14-17).

Muissa seurakunnissa keräyskampanjat ovat jo päättyneet.