21.03. Onneksi olkoon: Pentti | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Erätauko-keskusteluja Vuosaaressa – ilmoittaudu nyt, ja tule keskustelemaan hyvän tekemisestä ja vapaaehtoistoiminnasta

Vuosaaren seurakunta

13.02.2023, 22:53 /  päivitetty 13.02.2023, 23:11
Vuosaaren seurakunnan diakonia järjestää kaksi Erätauko-keskustelua. Aiheina ovat hyvän tekeminen ja vapaaehtoistoiminta
Keltaisella pohjalla mustia palloja puhekuplamaisesti, teksti: Erätauko-keskustelu, ilmoittaudu mukaan

Vuosaaren seurakunnan diakonia järjestää Vuosaaren kirkolla Marielundin kappelissa keskiviikkoina 22.3. ja 19.4. klo 18–20 Erätauko-keskustelun. Illat alkavat kahvi- ja teehetkellä klo 17.30.

Erätauko-keskustelu on tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Menetelmän tarkoitus on luoda tasa-arvoista keskustelua eri lähtökohdista tulevien ihmisten kesken. Erätauko-keskustelujen pohjana on arvostavan keskustelun pelisäännöt, joissa ei ole tarkoitus päästä yhteen lopputulokseen vaan kuulla erilaisia näkökulmia aiheesta. Keskusteluja ohjaavat Erätauko-menetelmään koulutetut diakonit.

Diakonia käy keskustelua hyvän tekemisestä ja yhdessä tekemisestä

Erätauko-keskusteluiden teemoina ovat 22.3. hyvän tekeminen ja 19.4. yhdessä tekeminen – vapaaehtoistoiminta Vuosaaren seurakunnassa.

Osallistujat voivat jo etukäteen pohtia kysymyksiä:

Mitä minulle merkitsee hyvän tekeminen? Kuka on vuosaarelainen hyväntekijä, tai millaista arjen hyvän tekemistä olen kokenut tai kaivannut?

Mitä minulle merkitsee seurakunnan vapaaehtoistoiminta? Miten vapaaehtoistoimijuus näkyy ja voisi näkyä seurakunnan arjessa?

Keskusteluihin kutsutaan vuosaarelaisia, seurakuntalaisia ja uuden seurakuntaneuvoston jäseniä, sekä seurakunnan työntekijöitä

Erätauko-keskusteluihin kutsutaan kaikkia vuosaarelaisia. Erilaisista taustoista tulevien keskustelijoiden erilaiset näkökulmat avaavat aiheita ja tuovat syvyyttä keskusteluihin. Keskusteluissa esille nousseita näkökulmia ja ajatuksia kootaan diakonian toiminnan ja tulevaisuuden suunnittelutyöhön.

"Sillä, mitä olen mieltä ja ajattelen, on väliä, ja on arvokasta sanoa se ääneen. Yhtä lailla sillä on väliä, mitä muut ajattelevat, ja on arvokasta, että saan kuulla ja kuunnella", kertoo Erätauko-keskusteluun osallistunut.

Haluamme uudenlaisella ja erilaisella tavalla kutsua alueen ihmisiä, seurakuntaneuvoston jäseniä ja seurakunnan työntekijöitä keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia.

Erätauko-keskusteluihin on ennakkoilmoittautuminen

Erätauko-keskusteluun on ennakkoilmoittautuminen tilaisuuden luonteesta ja järjestelyistä johtuen. Keskusteluja käydään välillä yhdessä ja välillä pareittain, jotta jokaiselle jää tarpeeksi tilaa kertoa omista ajatuksistaan. Keskusteluihin osallistuvia pyydetään saapumaan paikalle ajoissa ja sitoutumaan keskusteluihin koko ajaksi.

Keskustelija voi osallistua molempiin tai vain toiseen tilaisuuteen.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse viimeistään tilaisuutta edeltävänä maanantaina (20.3. ja 17.4.) osoitteeseen: vuosaari.diakonia@evl.fi tai soittamalla Eija Keinäselle, p. 09 2340 6541.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!