04.03. Onneksi olkoon: Ari, Arsi, Atro | Palaute
Vuosaaren seurakunta

Avartavia keskusteluiltoja Katukappelissa – kattava kattaus kiinnostavia aiheita

Vuosaaren seurakunta

02.01.2024, 09:54
Kutsumme sinua mukaan avartaviin keskusteluiltoihin. Illan alussa kuullaan asiantuntijan alustus, jonka jälkeen keskustellaan yhdessä illan aiheesta.
Kuvassa Ville Mäkipelto ja kirja Sensuroitu, lisäksi keskusteluiltojen tunnusomainen pinkki sävy taustalla ja puhekupla jossa lukee maanantai-iltojen keskusteluja

Kutsumme sinua mukaan avartaviin keskusteluiltoihin. Illan alussa kuullaan asiantuntijan alustus, jonka jälkeen keskustellaan yhdessä illan aiheesta.

Tule mukaan avartamaan ajatuksia, kuulemaan ja keskustelemaan! Mukaan voit tulla kun sinulle sopii, vaikka joka kertai!

Maanantai-illan keskusteluja Katukappelissa klo 17.30–19.

Katukappeli | Kauppakeskus Columbus, Vuotie 45, Vuosaari.

Kevään 2024 illat aiheineen

15.1. Taizé – ekumeeninen yhteisö Ranskassa

Illan alustajana muusikko ja opettaja Jussipekka Jyväsjärvi.

Taizé-yhteisö on kansainvälinen, ekumeeninen yhteisö, jonka kotipaikka on Etelä-Burgundissa Ranskassa. Sen perusti veli Roger vuonna 1940. Yhteisöön kuuluu nykyisin yli 100 veljeä, jotka ovat sitoutuneet askeettisuuteen, naimattomuuteen ja hengellisten asioiden jakamiseen. Lisäksi Taizéssa järjestetään viikon kestäviä tapahtumia, joihin tuhannet nuoret aikuiset tulevat eri puolilta maailmaa. Tule kuulemaan millaista elämä on Taizéssa ja viivähdä siellä vierailleiden pyhiinvaeltajien tunnelmissa ja kokemuksissa.

22.1. Pyhiinvaellus, lepoa liikkeessä

Illan alustajana pyhiinvaellusohjaaja Lea Purhonen.

Pyhiinvaellus on liikkeessä tapahtuvaa pysähtymistä, sisäistä lepoa ja tahdin hidastamista. Se on vastalääkettä kiireelle tarjoten levähdyspaikan monien asioiden kannattelijoille. Pyhiinvaelluksen keskiössä ovat läsnäolon kokemus, matkanteko ja pyhään äärelle asettuminen.

5.2. Täyttä elämää syövästä huolimatta

Illan alustajana teologian maisteri Pauli Löija.

Tule kuulemaan, miten vakavasta sairastumisesta huolimatta voi elää rikasta ja täyttä elämää nähden sen syvällisen merkityksen jokaisessa päivässä. Liity mukaan toivon, rohkeuden ja rikkaan elämän matkalle.

12.2. Toivon tarinoita, tarinateatteria

Illan alustajana ja asiantuntijoina diakoni Raija Laajanen ja ryhmä tarinateatterin tekijöitä.

Tarinateatteri on improvisaatioteatteria, jossa katsojan kertomaa nähdään näyttämöllä. Tarinateatterissa korostuvat spontaanius, vuorovaikutus ja tarinoiden henkilökohtainen merkitys. Ihmisten tarinoiden esittäminen voi auttaa sekä tarinan kertojaa, että kuulijoita käsittelemään ja ymmärtämään paremmin kokemuksiaan.

19.2. Miten Raamattua on historian saatossa muokattu?

Illan alustajana ja asiantuntijana teologian tohtori, psykologi ja tietokirjailija Ville Mäkipelto.

Raamattua on pidetty muuttumattomana Jumalan sanana. Kautta aikojen pyhän kirjan lauseita on kuitenkin valjastettu politiikan ja vallankäytön perusteiksi. Raamatun kertomukset pulpahtavat pintaan myös täysin maallisissa yhteyksissä. Onko Raamattu muovautunut kirjurien käsissä? Ovatko he tehneet virheitä tai muokanneet tekstejä tarkoitusperiensä mukaan? Entä muuttuuko Raamattu, kun sitä käännetään uusille kielille?

4.3. Voimavaroja kirjallisuusterapiasta

Illan alustajana pastori, kirjallisuusterapiaohjaaja Tuula Paasivirta.

Tunteiden ja kokemusten käsittelyä kirjallisuuden avulla. Kirjallisuusterapia hyödyntää kirjallisuutta ja kirjoittamista. Lähestymistapa auttaa käsittelemään tunteita ja kokemuksia tarinoiden, runojen ja omakohtaisen kirjoittamisen kautta. Se tarjoaa välineitä itseilmaisuun ja auttaa löytämään uusia näkökulmia.

11.3. Lähimmäisenä paperiton

Illan alustajana kansainvälisen työn sihteeri Tarja Korpaeus-Hellsten.

Ikkunoita paperittomana elävien ihmisten tilanteisiin ja tarinoihin. Toivon ja tuen näkökulmia.

Tapahtumalistaus

Alla olevasta tapahtumalistauksesta näet seuraavat tulevat tilaisuudet.