06.12. Onneksi olkoon: Niko, Niilo, Niklas, Niki, Niila, Nikolas, Nikolai | Palaute
Vuosaaren seurakunta

”Pakko päästä piparitalkoisiin” Vuosaaren nuorten Hard Gospel Cafe kerää kolmisenkymmentä nuorta joka tiistai

28.11.2019, 12:25
Nuoria koristelemassa pipareita Hard Gospel Cafen nuortenillassa

Missä Vuosaaressa 15-19-vuotias voi hengailla, pelata, syödä ilmaista ruokaa ja tavata kavereita? Tietenkin Valossa, Palvelukeskus Albatrossin alakerrassa, jossa on tiistai-iltaisin Vuosaaren seurakunnan Hard Gospel Cafe. Tällä kertaa nuorille on joulupiparitalkoot.

Veera ja Vilma koristelevat keskittyneesti pipareita, joita paistetaan Vuosaaren alueen yksinäisille, vähäosaisille ja vanhuksille. Mukaan lähetetään nuorten kirjoittamia lappusia, joissa toivotetaan saajille monenlaista hyvää. Tänä iltana on paistettu kuusi kiloa piparitaikinaa ja urakoitu possuihin ja enkeleihin toinen toistaan mielikuvituksellisempia koristeita. Samalla jutustellaan kaikenlaista.

Jauhopöly leijailee ja tunnelma on keskittynyt.

-Tapasimme riparilla viime kesänä. Siellä oli niin hyvä fiilis, että se sai jatkamaan täällä oloa, tytöt kertovat. Kumpikaan ei ehdi paikalle joka kerta muiden harrastusten takia, mutta piparitalkoisiin oli pakko päästä.

-Oltiin junnuleirillä isosina, ja nyt ollaan menossa isosiksi Yö kirkossa –tapahtumaan. Tiistai-ilta on mukava irtiotto omasta arjesta. Välillä on kiva olla vaan ja hengailla muitten nuorten kanssa, aktiivisesti partiota ja musiikkia harrastavat olevat tytöt sanovat.

-Illoissa on keskimäärin käynyt kolmisenkymmentä nuorta, kertoo erityisnuorisotyöntekijä Taija Elste-Ranta. Hard Gospel Cafessa voi pelata, syödä, osallistua yhteiseen ohjelmaan tai vaan hengata.

–Mahdollisuus laittaa ruokaa ja syödä ilmaiseksi on yksi vetonauloistamme, mutta kyllä toisten nuorten tapaaminen on nuorille aina se juttu.