15.11. Onneksi olkoon: Janina, Janika, Janita, Janette | Palaute | På svenska | In English

Vuosaaren seurakunta

Messu Vuosaaren kirkossa | Rakkauden kaksoiskäsky

Vuosaaren seurakunta

20.10.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa messuun Vuosaaren kirkkoon sunnuntaina 20.10. klo 11. Liturgia Tommi Vanhanen, saarna Arto Huhdanmäki, musiikissa Olga Mäkinen ja Discantus kuoro. Päivän aiheena on Rakkauden kaksoiskäsky.

Ketä sinä rakastat?

Jeesus opetti, että tärkeintä elämässä on rakastaa. Rakkauden kaksoiskäsky kehottaa meitä rakastamaan Jumalaa koko sydämestämme, sielustamme ja mielestämme, ja lähimmäistämme niin kuin itseämme. Jumalan rakkaus synnyttää meissä rakkautta.

Rukous: Hyvä Jumala, auta meitä rakastamaan toisiamme ja tekemään hyvää. Anna meille luottamus siihen, että olemme rakkaita lapsiasi silloinkin, kun meitä uhkaa kiusaus tuomita itsemme. Kiitos, että sinä annat meille elävän toivon, armon ja anteeksiantamuksen.

Evankeliumi: Matt. 22: 34-40

Kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat neuvonpitoon. Sitten yksi heistä, joka oli lainopettaja, kysyi Jeesukselta pannakseen hänet koetukselle: ”Opettaja, mikä on lain suurin käsky?” Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.”