31.05. Onneksi olkoon: Helka, Helga | Palaute

Vuosaaren kirkko

Juhannuksen sanajumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa | Tien raivaaja

Vuosaaren seurakunta

22.06.2019 klo 11:00 - 12:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Tervetuloa juhannuksen sanajumalanpalvelukseen Vuosaaren kirkkoon lauantaina 22.6. klo 11, kirkko. Liturgia ja saarna Simi Virtanen, musiikki Eeva Jurmu. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahveilla juhannuksen kesälauluja.

Raivaa meidänkin sydämestämme kaikki, mikä estää meitä vaeltamasta tahtosi mukaan.

Juhannuspäivä, Johannes Kastajan päivä. Tien raivaaja. Juhannuspäivä on omistettu Johannes Kastajalle, jonka nimi merkitsee: Jumala on armollinen. Nimensä mukaisesti Johannes julisti ihmisille Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Rukous: Jumala, sinun sanansaattajasi Johannes Kastaja raivasi tietä Vapahtajamme tulolle ja kutsui ihmisiä parannukseen. Raivaa meidänkin sydämestämme kaikki, mikä estää meitä vaeltamasta tahtosi mukaan. Tee meistä sanansaattajia, valon todistajia.

Evankeliumi: Luuk. 1: 57-66. Elisabetin aika tuli, ja hän synnytti pojan. Kun naapurit ja sukulaiset kuulivat suuresta laupeudesta, jonka Herra oli hänelle osoittanut, he iloitsivat yhdessä hänen kanssaan. Kahdeksantena päivänä kokoonnuttiin ympärileikkaamaan lasta. Muut tahtoivat antaa hänelle isän mukaan nimeksi Sakarias, mutta hänen äitinsä sanoi: ”Ei, hänen nimekseen tulee Johannes.” Toiset sanoivat: ”Eihän sinun suvussasi ole ketään sen nimistä.” He kysyivät viittomalla isältä, minkä nimen hän tahtoi antaa lapselle. Sakarias pyysi kirjoitustaulun ja kirjoitti siihen: ”Hänen nimensä on Johannes.” Kaikki hämmästyivät. Samalla hetkellä Sakarias sai puhekykynsä takaisin, ja hän puhkesi ylistämään Jumalaa. Sillä seudulla joutuivat kaikki pelon valtaan, ja näistä tapahtumista puhuttiin laajalti koko Juudean vuoriseudulla. Ne, jotka niistä kuulivat, painoivat kaiken mieleensä ja sanoivat: ”Mikähän tästä lapsesta tulee?” Sillä Herran käsi oli hänen yllään.