24.08. Onneksi olkoon: Perttu | Palaute | På svenska | In English

Viikin kirkko

Viikin kirkko

Malmin seurakunta

11.05.2018, 16:32
Helsingin uusimman kirkkorakennuksen ulkoseinät ovat lohkottua haapapaanua. Sisätilassa aukeaa liimapuisista kimppupilareista rakennettu pilarimetsä. Alttaritaulu Elämän puu sekä kastesyvennyksen ja eteishallin seinän teokset ovat lyöntihopealla kuvioitua mahonkia. Niiden aiheena on Jeesuksen viinipuuvertaus. Ekologista puuarkkitehtuuria edustava kirkko on valmistunut vuonna 2005.

‍Viikin vuonna 2005 valmistuneen kirkon on suunnitellut arkkitehti Samuli Miettinen arkkitehtitoimisto JKMM:stä. Alttaritaulu, krusifiksi sekä kastesyvennyksen ja eteishallin teokset ovat kuvataiteilija Antti Tantun. Kirkkotekstiilit on suunnitellut tekstiilitaiteilija Hanna Korvela.

Kirkon lattiat, seinät, pilarit ja sisäkatto ovat kuusta. Ulkoverhous ja kaksinkertainen paanutus ovat haapaa. Haapaa ovat myös sakraalikalusteet sekä kirkon ja seurakuntasalin kalusteet. Aulan ja nuorisotilojen kalusteet ovat tammea. Joitakin irtokalusteita lukuun ottamatta kaikki yksityiskohdat vaateripustimia myöten on suunniteltu tätä kirkkoa varten.

Kirkko on rakennettu alueelle, jonka Helsingin seurakunnat hankkivat 1940-luvulla hautausmaata varten. Uurnahautausten lisääntyminen on mahdollistanut alueen ottamisen muuhun käyttöön. Kirkon lisäksi seurakunnan maille on rakennettu asuntoja ja kauppa. Osa vielä rakentamattomista asunnoista suunnataan ikääntyneille, joita varten kirkon viereen tulee myös vanhusten palvelukeskus.

Viikin kirkko on Malmin seurakunnan käytössä.