18.09. Onneksi olkoon: Tyyne, Tytti, Tyyni | Palaute
Vartiokylän seurakunta

Yhteisvastuukeräys alkaa 2.2. – Keräyksellä tuetaan vanhemmuutta

Seurakuntayhtymä

22.01.2020, 16:35 /  päivitetty 29.01.2020, 09:00
Yhteisvastuukeräys 2020 käynnistyy sunnuntaina 2. helmikuuta. Tänä vuonna keräyksellä saaduilla tuloilla on tarkoitus tukea vanhemmuutta Suomessa ja maailmalla katastrofialueilla.
Yhteisvastuu 2020

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusten mukaan myönteinen lapsen ja vanhemman välinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Vanhempien yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskejä tälle lapsen kehitykselle.

Tarvetta tuelle

Vanhemmat kokevat saavansa liian vähän sosiaalista tukea ja huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin. Vanhempien stressiin liittyvien tutkimuksien mukaan sosiaalinen tuki auttaa vanhempia ja tukee koko perheen terveyttä. Näin koetaan erityisesti silloin, kun vanhemmilla on haasteita arjessa.

Tukea paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 40% jää Suomeen. Siitä puolet eli 20% käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta eli toinen 20% käytetään tukitoimiin, joilla vahvistetaan vanhemmuutta, mutta myös lapsen ja vanhemman välistä suhdetta eri puolilla Suomea. Kumppaneina näissä toimissa ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Tukimuodot alkavat vuoden 2021 alusta.

Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotosta 60%:lla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista maailman katastrofialueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Keräyksen avajaispäivänä sunnuntaina messuissa Yhteisvastuukeräys on esillä, lisäksi seurakunnissa järjestetään keräystempauksia. Muun muassa lauantaina 8.2. Laajasalossa vietetään kello 11–15. Myös Yhteisvastuu-konsertteja on useampia. Katso tapahtumia täältä.

Valtakunnallinen keräyksen avajaisjumalanpalvelus pidetään kello 10 Turun tuomiokirkossa ja televisioidaan Yle TV1. Tasavallan presidentin keräyksen avauspuhe Yle TV1:ssä ja Radio Suomessa kello 12.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan. Osallistu tilaisuuksiin ja jaa Yhteisvastuu-kokemuksesi myös sosiaalisessa mediassa.

Näin Helsingin seurakunnat tukevat vanhemmuutta, lue lisää täältä.

#YHTEISVASTUU

#SINÄRIITÄT2020

#MINÄKANNANYHTEISVASTUUTA

Lue lisää www.yhteisvastuu.fi