27.01. Onneksi olkoon: Viljo | Palaute | På svenska | In English

Vartiokylän seurakunta

Metrolla musiikkiin: Huilu – Aamunkoitto, metsänhenki

Vartiokylän seurakunta

30.07.2019 klo 19:00 - 20:00 Puotilan kappeli, Puotilantie 5, 00910 Helsinki

Konsertissa esiintyy Trio WaCava.

Konsertin teema kiertyy huilun mahdollisuuksiin ilmentää soittimen luonteelle tyypillisiä teemoja; aamuisen metsän linnunlaulua, paimenhuilun kansanomaisia melodioita tai länsimaisen kulttuurin kuuluisimman huilistin, Panin, seikkailuja. Huiluun liittyy kuulaus ja kirkkaus, mutta tässä konsertissa se taipuu vastapainoksi myös karhumaiseen möreyteen tai irlantilaisen kansanmusiikin riehakkuuteen. Säveltäjäniminä muun muassa Dimitri Tchesnokov, Liz Sharma ja Jean-Michael Damase.

Trio WaCava sai alkunsa syksyllä 2016, kun kolme pääkaupunkiseudulla toimivaa huilistiystävystä päättivät yhdistää voimansa. Johanna Salminen, Johanna Pitkänen ja Hanna Tissari tuntevat toisensa jo opiskeluajoilta Sibelius-Akatemiasta, josta kaikki kolme ovat valmistuneet diplomihuilisteiksi ja musiikin maistereiksi.

Trio WaCavan lähtökohtana oli alusta pitäen tehdä nautittavaa, mielenkiintoista ja omannäköistä kamarimusiikkia, jossa päästäisiin yhdistämään yhteinen musiikillinen visio – kuitenkin kunnioittaen trion kolmen jäsenen omia persoonallisuuksia. Tästä syntyy herkullinen, elävä ja yllättävä lopputulos, joka on täynnä erilaisia sävyjä. Trio WaCavan tavoite on tehdä musiikkia huolella ja heittäytyen. Yhtyettä on kiitelty taidokkaasta soitosta, taianomaisesta yhteissoinnista ja mieleenpainuvista ja mielenkiintoisista konserttiohjelmista.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Matteus församlingin kanssa.

Konserttiin on vapaa pääsy, kaksikielinen käsiohjelma 7 €.