12.04. Onneksi olkoon: Julia, Julius, Juliaana, Janna | Palaute
Vartiokylän kirkko

Vartiokylän kirkko

Vartiokylän seurakunta

13.09.2019, 12:38
Vartiokylän vuonna 1958 valmistunut kirkko on rakennettu Vartioharjun omakotitaloalueen keskelle. Se on maamme vanhimpia monitoimikirkkoja, jossa saman katon alla ovat kirkkosalin lisäksi keittiö, seurakuntasali, voimistelusali sekä kerho- ja kokoustilat.

‍Vartiokylän monitoimikirkko oli valmistuessaan 1958 nähtävyys, jota tultiin katsomaan myös kauempaa. Kirkon on suunnitellut Pekka Laurila. Alttarin krusifiksi on kuvanveistäjä Gunnar Uotilan. Kirkkotekstiilit on suunnitellut tekstiilitaiteilija Raija Rastas. Maalauksen Suojaavan taivaan alla on tehnyt taidemaalari Jarmo Mäkilä. 16-äänikertaiset urut on valmistanut itäsaksalainen Gemlich.

Peruskorjauksessa 1998–2000 kirkkosalia uudistettiin arkkitehtien Karin Krokfors ja Heli Virkamäki hahmotelmien mukaan. Alttari irrotettiin seinästä ja sen kalusteita kevennettiin. Kiinteät penkit korvattiin siirrettävillä tuoleilla.

Vartiokylän kirkko on Vartiokylän seurakunnan käytössä.

Seurakuntasaliin mahtuu väkeä enintään 70 henkilöä. Käytettävissä on myös astiasto ja keittiö.

Kirkkoon kuulumattomien siunauksista veloitamme arkena 330 € ja viikonloppuna 520, uudet hinnat astuvat voimaan 1.11.2019.

Varauksissa palvelee Vartiokylän seurakunnan kirkkoherranvirasto.