30.06. Onneksi olkoon: Päiviö, Päivö | Palaute
Vanhakirkko

Koronapassi musiikkitilaisuuksiin, 1/3 kävijärajoitus hengellisiin tilaisuuksiin

Tuomiokirkkoseurakunta

03.12.2021, 16:01 /  päivitetty 20.12.2021, 16:00
Kirkkojen hengellisiin tilaisuuksiin ja kirkollisiin toimituksiin voidaan uusien koronarajoitusten mukaan ottaa sisään 1/3 tilaan mahtuvasta osallistujamäärästä. Muissa kuin uskonnonharjoitukseksi luokitelluissa tilaisuuksissa, kuten konserteissa ja Kauneimmissa joululauluissa, käytetään joko koronapassia tai osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön.
Laulavia piirrettyjä ihmisiä, nuotinkuvia sekä kasvomaskeja.

AVI on tehnyt 2.12.2021 päätöksen, jolla rajoitetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueella sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien osallistujamäärää 20 henkilöön. Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on tämän jälkeen ohjeistanut seurakuntia. Uudet rajoitukset ovat voimassa 4.12.2021–31.12.2021.

  • Ei koronapassia: Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset ja muut hengelliset tilaisuudet (mukaan lukien hartaudet, rippikoulu ja diakoniaruokailu sekä yhteisöruokailu). Tiloihin saa ottaa 1/3 normaalista henkilömäärästä.
  • Koronapassi käytössä: Kauneimmat joululaulut , konsertit ja esitykset sekä muut tilaisuudet, jotka eivät kuulu edelliskohdan hengellisiin tilaisuuksiin JA joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Osallistumiseen tarvitaan tulostettu tai mobiililaitteelle ladattu koronapassi. Löydät sen Omakannasta. Otathan mukaasi myös henkilöllisyystodistuksen. Alle 16-vuotiailta ei kysytä koronapassia.
  • Alle 20 hengen tilaisuudet voidaan järjestää poikkeusajan perusturvallisuus huomioiden. Eli maskein, käsiä pesten ja turvaväleistä huolehtien.

Seurakuntamme järjestää myös jonkin verran ulkoilmatapahtumia sekä striimattuja tilaisuuksia. Tule esimerkiksi striimin äärelle su 12.12. klo 18 seuraamaan Tuomiokirkon kauneimpia joululauluja tai jouluaaton piispanhartautta klo 15:30 Tuomiokirkosta. Hyvän toivon kappelin joulun ajan tilaisuudet järjestetään sään salliessa ulkona.

Rohkaisemme edelleen kaikissa tilanteissa vahvasti hyvästä hygieniasta huolehtimiseen, turvavälien pitämiseen sekä maskinkäyttöön. Jos tunnet itsesi yhtään kipeäksi, jääthän kotiin.

Tilakohtaiset osallistujarajoitukset löydät täältä.

Tervetuloa kirkkoon, pidetään toisistamme ja turvallisuudesta huolta edelleenkin!