Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 05 >

Stadin Suvivirttä lauletaan Senaatintorilla lauantaina 20.5. kello 16.30

Stadin Suvivirttä lauletaan Senaatintorilla lauantaina 20.5. kello 16.30

10.05.2017 13:26 / päivitetty 22.05.2017 09:46

Stadin Suvivirsi -tapahtumaa valtaa lauantaina 20.5. kello 16.30 Senaatintorin. Stadin Suvivirttä ja muita kesäisiä yhteislauluja lauletaan tänä vuonna Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä.

Yhteislaulutapahtuman solistina kuullaan Reeta Vestmania, kuorona on Gospel Helsinki ja orkesterina Mikko Helenius houseband. Tilaisuuden juontaa Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo.

Tämän vuoden solisti näyttelijä–laulaja Reeta Vestman tunnetaan monipuolisena laulajana ja muusikkona. Ennen näyttelijänuraansa Vestman toimi pop-folk yhtye Husky Rescuen solistina vuosina 2004–2010.

Hän on näytellyt ja laulanut useissa musikaaleissa, tehnyt sooloalbumin, vieraillut lukuisten eri yhtyeiden ja artistien albumeilla, mm. Olavi Uusivirta, Pepe Deluxe, Bomfunk Mc's ja Out 'n' Loud ja laulanut useissa tv-ohjelmissa muun muassa Tartu Mikkiin ja The Voice of Finland. Katso Vestmanin tähdittämä Suvivirsi-video jutun lopusta.

Kolehti kehitysmaiden lasten koulutukseen

Kolehti kerätään Kirkon Ulkomaanavulle. Stadin Suvivirsi -yhteislaulukonsertti on Kirkon Ulkomaanavun ja Helsingin seurakuntien yhteistyössä järjestämä koko perheen yhteislaulutilaisuus.

Tapahtuma liittyy Helsingin seurakuntien vuonna 2010 aloittamaan Suvivirren sunnuntaihin, jonka ideana on se, että toukokuun viimeisenä sunnuntaina veisataan Suvivirsi kaikissa Helsingin kirkoissa. Tänä vuonna Suvivirren sunnuntai on 28.5. Stadin Suvivirsi -yhteislaulutapahtumaa on järjestetty Helsingin keskustassa vuodesta 2011.

Suvivirren sunnuntain kolehti kannetaan kehitysmaiden lasten ja nuorten laadukkaan koulutuksen turvaamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kampanja ei kuitenkaan rajoitu yhteen päivään vaan Kirkon Ulkomaanavun painattaman Suvilinnun laulukirjan lauluja voi laulaa koko kevään ja kesän.

Vuonna 2017 keräämme Suvivirsi-tapahtumissa varoja kehitysmaiden lasten ja nuorten koulutuksen hyväksi. Kampanjankeräyskohde on Uganda ja erityisesti Ugandassa asuvat nuoret pakolaiset.

Lisätietoa Suvivirrestä: http://www.suvivirsi.fi

http://www.facebook.com/suvivirsi

https://www.kirkonulkomaanapu.fi/osallistu/suvivirsi/

Lisätietoa Kirkon musiikkijuhlista: http://kirkonmusiikkijuhlat.fi

Katso Reeta Vestmanin tähdittämä Suvivirsi-video tästä:

Stadin Suvivirsi valtaa tänä vuonna Senaatintorin. Solistina laulaa Reeta Vestman.