Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 05 >

Kummipäivää vietetään 4.6. Helsingissä ja Vantaalla

Kummipäivää vietetään 4.6. Helsingissä ja Vantaalla

19.05.2017 12:42 / päivitetty 25.06.2017 10:37

Helsingin ja Vantaan seurakunnat järjestävät Kummipäivän kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina 4.6. eli helluntaina.

Jo toisen kerran järjestettävä päivä on suunnattu kummeille ja kummilapsille. Tarjolla on monipuolista yhteistä mukavaa tekemistä. Yhdessä tekeminen on Kummipäivässä tehty mahdollisimman helpoksi.

– Kummius on upea juttu. Tällä tapahtumalla haluamme olla tukemassa kummien ja lasten kummisuhdetta. On tärkeä että lapsella on olemassa turvallinen aikuinen myös perheen ulkopuolella. Monelle tämä henkilö on juuri oma kummi, kertoo kärkihankekoordinaattori Katri Korolainen Vantaan seurakunnista.

Päivä järjestetään yhteistyössä paikallisten yritysten ja toimijoiden kanssa. Helsingistä kummipäivään osallistuvat Amos Anderson -museo, Café Köket, Cafe Kansallismuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Kansallismuseo, Korkeasaari, Korjaamo Kino ja SkyWheel Helsinki -maailmanpyörä.

Vantaalta mukana ovat tiedekeskus Heureka, Ilmailumuseo, Cafe Kuusijärvi, Fazerin vierailukeskus, SuperPark Vantaa, Wanda's Kitchen & Lounge, Pääkaupunkiseudun Halibernit ja Louhela Jam, jotka tarjoavat tekemistä kummipäivään osallistuville.

– Viime vuonna aloitettu Kummipäivä sai ihastunutta palautetta ja vantaalainen tapahtuma laajentui tänä vuonna myös Helsinkiin. Tapahtuma on suunnattu erityisesti alakouluikäisille lapsille ja heidän kummeilleen. Kummius ei kuitenkaan katkea aikuistumiseen. Miksei vaikka museoon tai Heurekaan voisi suunnata myös aikuisena kummiparina, Korolainen pohtii.

Kummin kaa -kummipäivä löytyy myös Facebookista tapahtuman nimellä.

Tervetuloa mukaan Kummipäivään sunnuntaina 4.6.!

Vuoden 2017 Kummipäivän vahvistetut yhteistyökumppanit ovat:

Helsinki:

Amos Anderson -museo

Kummille ja kummilapselle ilmainen sisäänpääsy Kummipäivänä. Lippukassalla maininta "Kummipäivä".

Café Köket

Brunssi. Mainitsemalla sanan "Kummipäivä" saa aikuinen kummi brunssin hintaan 20e (norm 24e), alle 12v kummilapset hintaan 1e/ikävuosi. Kahvilassa on oma kabinetti leikkeihin. Tee pöytävaraus: cafekoket/brunssi

Cafe Kansallismuseo

Lounasbuffét kummille 9,00€ (norm. 9,80€) ja kummilapsille 3-11v 7€ (norm. 8€), alle 3v ilmaiseksi. Keittolounas on tarjolla klo 11-14.

Helsingin kaupunginmuseo

Aina vapaa sisäänpääsy Lasten Kaupunkiin ja muihin näyttelyihin. Kummipäivänä myös nimetty Workshop, jossa yhteistä tekemistä “Kummin kaa". Opastus aulasta.

Kansallismuseo

Sisäänpääsy kummille 7 euroa (norm. 12e) kummilapsen seurassa ja alle 18-vuotias kummilapsi ilmaiseksi kuten joka päivä! Lippukassalla maininta "Kummipäivä" tai "Fadderdagen". Klo 13 ilmainen opastettu kierros “Aarteen etsintä", joka on suunnattu pienille lapsille. Ilmoittaudu lippukassalla, rajoitettu ryhmäkoko.

Korkeasaari

Kummin sisäänpääsy kummilapsen seurassa lastenlipun hinnalla (8 euroa). Lippukassalla maininta "Kummipäivä". Lauttamatka Kauppatorilta tai Hakaniemestä tai muut kuljetukset eivät sisälly lipun hintaan.

Korjaamo Kino

Nyt kummi ja kummilapsi yhdessä leffaan! Elokuvaan Tyttö nimeltä Varpu (K-12) Korjaamo Kinon Elokuvasalissa su 4.6. klo 18. Liput ovat kahdelta yhteensä 12 euroa (kummilapsi + kummivanhempi). Elokuvassa on ruotsinkielinen tekstitys. Erikoishintaiset liput saat lippukassalta kertomalla salasanan "kummipäivä". Huom. erikoishintaiset liput saa vain Korjaamo Kinon lipunmyyntipisteestä, ei nettikaupasta.

SkyWheel Helsinki -maailmanpyörä

SkyWheel Helsinki -maailmanpyörä tarjoaa upeat näkymät Helsingin ja meren ylle 40 metrin korkeudesta! Kummeille ja kummilapsille sunnuntain ajelut alennetuin hinnoin: 10 € aikuinen / 7,5 € lapsi (3-11v.). Alennus toteutuu sanomalla sanan “Kummipäivä" SkyWheelin lipunmyyntiin. Maailmanpyörän löytää osoitteesta Katajanokanlaituri 2, ja olemme auki sunnuntaina 4.6. klo 11-18.

Vantaa:

Cafe Kuusijärvi

Tule lounaalle! Maksavan aikuisen seurassa alle 12-vuotias kummilapsi syö ilmaiseksi ja 12–18-vuotiaalle kummilapselle lounas viisi euroa.

Fazer vierailukeskus

Iloa ja elämyksiä kaiken ikäisille! Kummipäivänä sekä kummi että lapsi lastenlipun hintaan. Opastetut näyttelykierrokset klo 13 ja 14 (40 hlöä / per kierros) - etukäteisilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/reg/fazer-kummipaiva

Sekä kummi että lapsi lastenlipun hintaan 8,00 € / henkilö (sis. lahjakassin), mehu ja pulla –tarjoilu kierrokselle tulijoille.

Ilmailumuseo

Kummille ja kummilapselle ilmainen sisäänpääsy Kummipäivänä.

Tiedekeskus Heureka

Kummin sisäänpääsy kummilapsen seurassa lastenlipun hinnalla (15 euroa). Lippukassalla maininta "Kummipäivä".

SuperPark Vantaa

Kummin ja kummilapsen sisäänpääsy yhteishintaan 25 euroa (norm. 38 euroa). Lippukassalla maininta "Kummipäivä".

Wanda's Kitchen & Lounge

Tule lounaalle! Maksavan aikuisen seurassa alle 12-vuotias kummilapsi syö ilmaiseksi ja 12-18 -vuotiaalle kummilapselle ilmainen limu aterian kylkeen.

Louhela Jam

Jokiuoman puiston ilmaisfestivaaleilla jaossa Kummipäivän ilmapalloja ja rintanappeja.

Pääkaupunkiseudun Hali-Bernit

Ihana Hali-Bernit ilahduttavat Kummipäivän kävijöitä Heurekan pihalla sunnuntaina klo 13 alkaen.