Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2014 > Elokuu >

Uskontojen edustajat tempaisevat kestävän elämäntavan puolesta

Uskontojen edustajat tempaisevat kestävän elämäntavan puolesta

15.08.2014 11:56 / päivitetty 18.08.2014 08:40

Uskontojen ohjeistukset kuluttamisen vähentämiseen ovat mukana ensimmäisillä KoeHelsingissä-kaupunkifestivaaleilla. Kansalaistorille on rakentunut kierrätysmateriaalista Roskalavapaviljonki, missä järjestetään uusiokäyttöön ja ympäristönsuojeluun kytkeytyviä tapahtumia, puheenvuoroja, työpajoja ja taidetekoja.

Helsingin seurakuntayhtymä tarjoaa festivaaleille dialogihetken, missä eri uskontojen ja katsomusten edustajat kertovat näkemyksiään omaisuuden haalimisen etiikasta. Uskontojen edustajat tuovat tilaisuuteen Globaalin etiikan julistuksen viestin. Globaalin etiikkka kertoo sen, mikä maailman uskonnoissa on kaikista eroista huolimatta yhteistä ajatellen inhimillistä käyttäytymistä, eettisiä arvoja ja moraalisia perusvaatimuksia.

Kansalaistorilla tiistaina 26.8. kello 17 alkavassa tilaisuudessa kuullaan näkemyksiä muun muassa juutalaisuudesta, kristinuskosta, islamista, bahá’í-uskosta, buddhalaisuudesta, hindulaisuudesta ja Brahma Kumaris -liikkeeltä. Vastaavanlainen tilaisuus pidettiin toukokuun lopulla Maailma Kylässä-festivaaleilla.

– KoeHelsinki on esimerkki kaupunkitapahtumasta, missä jokainen saa tuoda oman osaamisensa käyttöön ja missä jokaisen panos on tärkeä. Festivaali rakentaa ja vahvistaa yhteisöllisyyttä, näkee Roskalavapaviljonki-tapahtuman koordinaattori Leena Ankkuriniemi.

Kaupunkifestivaaleilla on luvassa mm. rakentamista,vaatetusta ja ekomuotia, ruokaa ja kaupunkiviljelyä, korjausta, taidetta, vastuullista kuluttamista, kirjoja ja kirjallisuutta, ekologista asumista ja hauskaa ohjelmaa lapsiperheille. Festivaali toteutetaan vapaaehtoisvoimin 15.–31.8. osana Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmaa. Festivaalin tapahtumat ovat ilmaisia, ikärajattomia ja kaikille avoimia.

Roskalavapaviljonki Juhlaviikkojen sivuilla: http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/roskalavapaviljonki/

Lisätietoa dialogihetkestä: Heidi Rautionmaa, heidi.rautionmaa@evl.fi

Vastuullinen kuluttaminen kysyy arvopohjaa, jota eri uskontojen edustajat tuovat esille omista pyhistä teksteistään ja perinteistään käsin. Kuva: Heidi Rautionmaa