04.03. Onneksi olkoon: Ari, Arsi, Atro | Palaute
Koko Helsinki

Yhteisvastuu tekee hyvää myös omalla kylällä, Pitskussa!

Pitäjänmäen seurakunta

08.02.2024, 14:45
Viime vuonna Yhteisvastuu keräsi varoja nuorten väkivallattoman elämän hyväksi. Pitäjänmäen seurakunnalle jäävä osuus käytetään Pitäjänmäen Tarmon nuorten urheilijoiden tukemiseen. Pitan edustajat kävivät kirkolla vastaanottamassa lahjoituksen, jolla mahdollistetaan pitskulaisten nuorten harrastamista silloinkin, kun perheen taloudellinen tilanne on tiukka.
Diakoni Pia Saarela ja Pitäjänmäen Tarmon edustajat

Tänä vuonna kerätään varoja nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön. Pitäjänmäen seurakunnan osuus käytetään jälleen paikallisesti ja kohdetta valitsemaan kutsutaan seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmä.

Yhteisvastuu auttaa nuoria Suomessa ja maailmalla

Vuonna 2024 avun vievät perille HelsinkiMissio, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat ja Kirkon Ulkomaanapu. Kerätyt varat käytetään syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja heidän mahdollisuuksiensa tukemiseen Suomessa ja maailmalla.

Tee kaverista totta

Yksinäisyys on ahdistava, yksilöllinen kokemus ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä. Tällä hetkellä yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoista noin 14 % kokee yksinäisyyttä. Yhteisvastuu tarjoaa Helsinki Mission kanssa tukea kotimaan yksinäisille nuorille. Helsinki Missio auttaa yksinäisiä nuoria tarjoamalla kriisi- ja keskusteluapua ympäri Suomen

Tee koulutuksesta totta

Kirkon Ulkomaanapu tekee työtä Ugandassa kuudella pakolaisasutusalueella. Koulutushankkeiden avulla parannetaan koulutuksen saatavuutta rakentamalla uusia ja turvallisia luokkahuoneita, järjestämällä kouluun paluuseen kannustavia kampanjoita ja lisäämällä tietoa koulutuksen tärkeydestä sekä jakamalla oppimateriaaleja ja hygieniapakkauksia.

Näin keräystuotto jakautuu

Noin 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta kansainväliseen apuun.

Noin 20 % tuotoista suunnataan vuosittain valittavaan, vaihtuvaan kohteeseen Suomessa.

Noin 20 % keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle monipuoliseen avustus- ja auttamistoimintaan.

Miten voin auttaa?

Voit lahjoittaa ja ryhtyä myös kerääjäksi. Vähäinenkin panos on mitä tervetullein. Kerääjäksi voi ryhtyä ottamalla yhteyttä seurakuntatoimistoon. Kerätä voi vaikka vain oma asuntoyhtiö taikka edes oma rappu.

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan presidentti.