21.10. Onneksi olkoon: Ursula | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulunkäyntiä. Tulisitko lipaskerääjäksi?

Kannelmäen seurakunta

28.01.2019, 14:24 /  päivitetty 28.01.2019, 14:34
Yhteisvastuukeräys 2019 alkaa kynttilänpäivänä sunnuntaina 3.2. Kannelmäessä toteutetaan lipaskeräys Kaaressa viikoilla 6 ja 10.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräystuotot jaetaan seuraavasti: Kirkon Ulkomaanapu 60 % keräystuotosta, Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö molemmat 20 % keräystuotosta.

Onko sinun mahdollista liittyä arkienkeleiden joukkoon ja tulla lipaskerääjäksi tunniksi tai pariksi?
Kannelmäen seurakunta toteuttaa Yhteisvastuukeräyksen lipaskeräyksenä Kauppakeskus Kaaressa viikoilla 6 ja 10. Keräyspäivät maanantaista lauantaihin. Keräysajat ovat ma–pe 10–13 ja 16–19 sekä la 10–16 voi ilmoittautua Ulla-Maija Tuuralle, p. 09 2340 3843.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä: Yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuun avaus Kannelmäen seurakunnassa: Su 3.2. klo 10 messu Kannelmäen kirkossa ja sen jälkeen kirkkokahvit ja soppalounas Yhteisvastuun hyväksi.

Paimentolainen työssään Turkanan maakunnassa Keniassa.
Paimentolainen työssään Turkanan maakunnassa Keniassa. Paimentolaiskulttuurissa pojat on perinteisesti kasvatettu pitämään huolta perheensä karjasta. Kuva: KUA Tatu Blomqvist.