19.04. Onneksi olkoon: Pilvi, Pälvi | Palaute
Koko Helsinki

Kampin kappelissa 10 vuotta hiljentymistä ja keskusteluapua

09.06.2022, 16:24
Kampin kappeli on kaikille avoin hiljentymisen paikka, minkä lisäksi paikka tarjoaa keskusteluapua ja palveluohjausta vuoden jokaisena päivänä.
Kuvassa Kampin kappeli Narinkkatorilla

Narinkkatorilla sijaitseva Kampin kappeli aloitti toimintansa kesäkuun alussa 2012 eli vietti hiljattain kymppisynttäreitään. Vuosikymmenen mittaan kappelissa on vieraillut 2 266 025 kävijää.

Kampin kappeliin voit tutustua juhlavideon avulla. Kuten siitä ilmenee, kymmentä vuotta kuvaavat sellaisetkin luvut kuin 14 000 rukousta ja 19 000 pyyntöä tulla kohdatuksi.

​​​​​​​Millaisissa tunnelmissa Kampin kappelin väki katsoo kulunutta kymmentä vuotta? – Olemme tavattoman ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaan esimerkiksi kohtaamisten määrällä ja laadulla mitattuna. Kohtaamiset ovat olleet tulijoille todella merkittäviä. Totta kai tässä kaupungissa keskusteluapua ja kohtaamista on paljon muuallakin, mutta se, että meille pääsee jonottamatta ja ilman ajanvarausta on parasta palvelua monelle, joka tarvitsee avun juuri siinä hetkessä, toiminnanjohtaja Kenneth Koskinen vastaa.

- Kehitämme toimintaamme mielellämme jatkossakin. Kysyntää nähdyksi ja kuulluksi tulemiselle on. Meillä ei tarvitse odottaa, selittää tai mahtua johonkin lokeroon, Kenneth selittää kappelin vahvuuksia.

Suunnitelmat kappelin laajentamiseksi on tehty. - Innolla odotamme päätöstä lisätilojen rakentamisesta. Se tarjoaisi mahdollisuuden laajentaa palvelujamme.

Video: Vili Lahti

Kesäkuussa 2012 mm. Yle uutisoi kappelin avaamisesta.